19/3/12

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-1 (Διακοπή). Ποιος αγώνας;;;

Σε ένα ντέρμπι που μύριζε μπαρούτι από την αρχή, η κατάληξη ήταν η αναμενόμενη με τη διακοπή του αγώνα με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού.
 Στο 82' η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και διαιτητής Κάκος διέκοψε το ματς, αφού το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία ώρα καθυστέρηση λόγω των επεισοδίων. Πλέον ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς στον Παναθηναϊκό, αφού θα χάσει βαθμούς, η έδρα του θα τιμωρηθεί, θα πληρώσει βαρύ πρόστιμο και θα κληθεί να καλύψει τις ζημιές που έχει υποστεί το "Σπύρος Λούης".
 Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός είχε την όρεξη και τη διάθεση, όμως δεν είχε τις λύσεις απέναντι στον Ολυμπιακό. Με τη γνωστή τακτική Βαλβέρδε να περιμένει στην άμυνα, οι πράσινοι του Φερέιρα δεν είχαν λύσεις για τη διάσπαση της, ενώ έλειψαν και οι ατομικές εμπνεύσεις των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού, οι οποίοι βρέθηκαν σε κακή μέρα. Οι Πειραιώτες από την πλευρά του στηρίχθηκαν σε ατομικές προσπάθειες για να απειλήσουν και σε μία από αυτές, ο Αμπντούν στο 51', σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.
 Ωστόσο πλέον αυτά μικρά σημασία έχουν, αφού ο Παναθηναϊκός έχει πολλές πληγές να επουλώσει από την αποψινή βραδιά. Προσωρινά ξεπερνά το πρόβλημα της UEFA, αλλά από εδώ και πέρα έχει πολλά πράγματα να διορθώσει ώστε να προχωρήσει. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει και υπάρχουν αρκετά παιχνίδια ακόμα και κυρίως τα πλέι οφ. Δυστυχώς, η υπόθεση τίτλος έληξε απόψε το βράδυ και το δυσκολότερο είναι να βρει η ομάδα προοπτική για να συνεχίσει.

 Κακό ποδόσφαιρο
 Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να αιφνιδιάσει με το καλημέρα και ο Μιραλάς μπήκε από αριστερά στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα, αλλά ο Μακούν δεν τη βρήκε καλά. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ελέγξει το κέντρο και γίνονταν πολλά λάθη. Πράσινοι και κόκκοι εναλλάσσονταν στην κατοχή, χωρίς να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις.
 Η πρώτη καλή στιγμή για το Τριφύλλι ήρθε στο 16', αλλά η εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου πέρασε άουτ. Ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση και ο Καντέ έκοψε τελευταία στιγμή το μπάσιμο του Μιραλάς, ο οποίος πέρασε Μαρίνο, Βιτόλο και Σαριέγκι. Το ίδιο διάστημα, η διαιτησία του Κάκου ήταν προκλητική... Άφηνε τα φάουλ του Ολυμπιακού και υποδείκνυε με χαρακτηριστική ευκολία σφυρίγματα υπέρ των Πειραιωτών. Ως αποτέλεσμα, η εξέδρα έβραζε και η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι.
 Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, όμως δεν είχε ατομικές ενέργειες και κάθετες πάσες ώστε να απειλήσει, ενώ στην επίθεση ο Χριστοδουλόπουλος δεν κατάφερε να βοηθήσει. Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός έχοντας την πολυτέλεια και τους χώρους, περίμενε και έβγαζε φαρμακερές αντεπιθέσεις με τους γρήγορους Μιραλάς και Καζίμ. Μοιραία το ημίχρονο έληξε όπως άρχισε το παιχνίδι, δηλαδή με σκορ 0-0...

 Επεισοδιακή ανάπαυλα
 Δυστυχώς όσοι προέβλεπαν ένα θερμό παιχνίδι δικαιώθηκαν στη διακοπή του ημιχρόνου. Το προμήνυμα είχε δοθεί πριν τη σέντρα με την εισβολή των ΜΑΤ στη θύρα των οργανωμένων και συνεχίστηκε... Δύο διμοιρίες εισέβαλαν στις θύρες δίπλα από τα επίσημα με το πρόσχημα ότι ήθελαν να απωθήσουν όσους οπαδούς είχαν στυλό για φωτοβολίδες. Το κλίμα που ήταν εκρηκτικό, πήρε φωτιά και άρχισαν συμπλοκές σώμα με σώμα ανάμεσα σε ΜΑΤ και οπαδούς.
 Για περίπου δέκα λεπτά οι συμπλοκές μαίνονταν στην κερκίδα και έπειτα συνεχίστηκαν εκτός. Την ίδια ώρα, ο διαιτητής Κάκος αρνούνταν να αρχίσει το δεύτερο μέρος, εάν δεν αποχωρούσαν οι εισβολείς από τον αγωνιστικό χώρο. Τελικά, αφού τα πνεύματα ηρέμησαν κάπως και μετά από διαβουλεύσεις 25 λεπτών, ο Κάκος αποφάσισε να αρχίσει το δεύτερο μέρος μετά από μία ώρα. Προειδοποίησε πάντως ότι στο παραμικρό θα διέκοπτε το παιχνίδι.

 Με Βύντρα αλλαγή
 Ο Φερέιρα έκανε την πρώτη αλλαγή με τον Βύντρα αντί του Μαρίνου, αφού είχε διαγνώσει ότι ο Παναθηναϊκός πονούσε στο δεξί άκρο. Το Τριφύλλι άρχισε δυνατά και στο 48' Βύντρα και Ζέκα συνδυάστηκαν από δεξιά, όμως η μπάλα δεν έφτασε στον Κατσουράνη μέσα στην περιοχή. Όμως στο 51' ο Ολυμπιακός στην πρώτη του επίθεση μπήκε μπροστά στο σκορ, όταν ο Αμπντούν έκλεψε από τον Κατσουράνη, κατέβηκε ανενόχλητος και έξω από την περιοχή, σούταρε και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Καρνέζη.
 Ο Κουίνσι επιχείρησε με ατομική ενέργεια να σκοράρει στο 53', αλλά δεν σούταρε καλά και μπλόκαρε ο Μέγιερι. Ο Φερέιρα στο 56' χρησιμοποίησε τον Καραγκούνη στη θέση του Βιτόλο, με σκοπό να αφυπνήσει την ομάδα του. Η τυπάρας προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του ματς και με εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ έφερε τη μπάλα στα καρέ του Μέγιερι, όμως δεν ήρθε κάποια επικίνδυνη στιγμή.
 Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι αναποτελεσματικός, αφού με εξαίρεση τον Ζέκα, τα υπόλοιπα ατού του δεν βοήθησαν, με κορυφαίο παράδειγμα τον Κατσουράνη, ο οποίος ήταν τραγικός ή ο Κουίνσι που ήταν άφαντος.
 Ο Φερέιρα ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 75' περνώντας τον Τοτσέ προκειμένου να βάλει παίχτη μέσα στην περιοχή. Κανένα αποτέλεσμα δεν ήρθε και λίγο αργότερα, στο 82' ήρθε η μεγάλη έκρηξη...
 Έχοντας προειδοποιήσει ότι θα διακόψει το παιχνίδι, ο Κάκος πήρε τις δύο ομάδες και έφυγαν για τα αποδυτήρια, αφού το σκηνικό αγρίεψε επικίνδυνα. Ο αγωνιστικός χώρος γέμισε κροτίδες, βαρελότα και μολότοφ, σε πάνω θύρα της κερκίδας άναψε φωτιά. Σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι έληξε πρόωρα και όλα συγκλίνουν ότι ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών, με το ματς να κατακυρώνεται στον Ολυμπιακό...

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σαριέγκι, Καντέ, Μαρίνος (46' Βύντρα), Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο (56' Καραγκούνης), Κατσουράνης, Ζέκα (74' Τοτσέ), Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος.

 Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Μοδέστο (75' Μαρκάνο), Μέλμπεργκ (56' Τζιμπούρ), Μιραλάς, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Μακούν, Αμπντούν.

 Από prasinanea.

 * Με όσα έγιναν ο πέλεκυς της τιμωρίας αναμένεται βαρύς για τον Παναθηναϊκό, που χάνει φυσικά το ματς, του αφαιρούνται 3 βαθμοί απ' το πρωτάθλημα, ενώ αν δεν αλλάξει κάτι ξεκινάει το επόμενο με -2 βαθμούς αλλά και τιμωρία του ΟΑΚΑ. Όμως, αλήθεια, τί νόημα έχουν όλα αυτά; Πόσο μπορεί να μας ενδιαφέρει το αγωνιστικό κομμάτι σε μία τέτοια νύχτα ντροπής;
 Απόψε ο Παναθηναϊκός μίκρυνε. Μίκρυνε επικίνδυνα. Ντροπιάστηκε η ένδοξη ιστορία αυτού του τεράστιου συλλόγου. Άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με το ποδόσφαιρο και ίσως, τον ΠΑΟ μας, για ακόμη μία φορά έκαναν το κομμάτι τους ανοίγοντας πυρά προς τους αστυνομικούς. Η γνωστή κόντρα μεταξύ των μπάτσων, που αναίτια εμφανίστηκαν ξαφνικά στο γήπεδο και παρατάχθηκαν σα να πήγαιναν σε πόλεμο και 500 ανθρωποειδών που συνεχίζουν να κάνουν κακό στην ομάδα και καλό ένας θεός ξέρει πού. Καταστάσεις νοσηρές, θλιβερές, αντιπαναθηναϊκές. Απόψε πέθανε οριστικά το ελληνικό ποδόσφαιρο και προσωπικά, που πήγα με κρύα καρδιά στο γήπεδο, είμαι απίστευτα εξοργισμένος και απογοητευμένος, που νομίζω ότι θα κάνω πολύ καιρό να ξαναπάω. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δε βλέπουμε κάποια προσπάθεια από ΠΟΥΘΕΝΑ, ΕΠΟ, Σούπερ Κλίκα, πολιτεία, αστυνομία, ΠΑΕ, για να διορθωθεί αυτό το χάλι. Ας κηδεύσουμε λοιπόν το σάπιο και άκρως διεφθαρμένο και άρρωστο ελληνικό ποδόσφαιρο και ας βρούμε (σημαντική) παρηγοριά στα στολισμένα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ, της Πριμέρα Ντιβιζιόν, του Καμπιονάτο, της Μπουντεσλίγκα, του Σαμπιονά κλπ, μέχρις ότου και ΑΝ οι αρμόδιοι φορείς αποφασίσουν να προχωρήσουν σε ριζικές τομές ανανέωσης αυτού του άθλιου προϊόντος που λέγεται ελλ. ποδόσφαιρο.

 

 ΥΓ: Εννοείται πως όσα θλιβερά έγιναν απόψε στο ΟΑΚΑ δεν αγγίζουν ποσοστιαία ούτε το 10% του οργανωμένου εγκλήματος της Ριζούπολης και των κατ' επανάληψη αισχών του Καραϊσκάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: