23/3/12

Επεισόδια ντέρμπι - Εξοντωτική ποινή - Παραίτηση Δ.Σ - ΔΙΑΛΥΣΗ ΠΑΕ ΠΑΟ...


 Όλα ξεκίνησαν από το βράδυ της Κυριακής και το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, για το οποίο πολλοί «μάντευαν» μεσοβδόμαδα ότι ενδέχεται να μην τελειώσει ποτέ...

 Όπως και συνέβη τελικά, με το ματς να παίρνει διαφορετική -απ' ότι θα ήθελαν οι οπαδοί των γηπεδούχων- τροπή και τη συνέχεια να είναι γνωστή: πρωτοφανείς προκλήσεις και ανεξέλεγκτη αστυνομική βία και χρήση χημικών απ' τη μία και βόμβες μολότοφ(!) απ' την άλλη, από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι αγαπάνε την ομάδα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με το ποδόσφαιρο. Αποτέλεσμα ενός σχεδίου καλά οργανωμένου από τόσες πλευρές (γαύρους, δημοσιοκάφρους, τσάτσους κάθε μεριάς, παναθηναϊκάρες, κλπ.); Μα φυσικά, η εξόντωση του Παναθηναϊκού μας.

 Η τιμωρία που επήλθε, άκρως καταστροφική: πέραν της ήττας με σκορ 0-3 στο ντέρμπι, στον Παναθηναϊκό επιβλήθηκε αφαίρεση 3 βαθμών και ακόμη, τιμωρία του ΟΑΚΑ για τέσσερα ματς (θα τα εκτίσει με Πανιώνιο, Άρη, Παναιτωλικό και στο πρώτο των play offs), αφαίρεση 2 βαθμών απ' το πρωτάθλημα της σεζόν 2012-2013 και για... κερασάκι στην τούρτα χρηματικό πρόστιμο 252.500 €.

 Αποτέλεσμα όλων αυτών να παραιτηθεί το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος Δημήτρης Γόντικας αλλά και σύσσωμο το Δ.Σ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Έκακτη Γ.Σ ορίστηκε στις 18 Απριλίου. Την ανακοίνωση περί παραίτησης εξέδωσαν οι Χατζηνικολάου, Λουμίδης, Τζήμας, Ελευθεράκης και Λομβάρδου.

 Από την άλλη οι Δομάζος Κωνσταντίνου και φυσικά, Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος παρέμειναν στο Δ.Σ, με τον Θανασάρα για μία ακόμη φορά να μη μασάει τα λόγια του και να μιλάει για «ποντικούς που πήδηξαν απ' το καράβι».

 Την ίδια στιγμή ο Ανδρέας Βγενόπουλος ζήτησε πίσω τα λεφτά που είχε βάλει για την ΑΜΚ(!), μία ενέργεια που μπορεί να δικαιολογηθεί από τη στιγμή που το είχε προαναγγείλει ουσιαστικά όταν έθεσε ως όρο την παραμονή του Γόντικα στον προεδρικό θώκο, όμως εξακολουθεί να γεννά πολλά ερωτηματικά... Παράλληλα φαίνεται ότι και οι Πολέμης, Βασιλακης μπλοκάρουν τα δάνειά τους.
 Πάντως ο Βγενόπουλος φαίνεται να δήλωσε πως θα διαθέσει το ποσό του (1,7 εκατομμύρια Ευρώ) στην επόμενη διοίκηση της ΠΑΕ.

 Το μόνο σίγουρο πλέον, είναι ότι αν στη Γ.Σ της 18ης Απριλίου ΔΕΝ οριστεί νέο Δ.Σ, ο Παναθηναϊκός οδεύει ολοταχώς προς το Πρωτοδικείο.

 Ο καθένας μπορεί να κάνει μια ανασκόπηση των γεγονότων και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το ποιος ή ποιοι ευθύνονται που φτάσαμε ως εδώ, για τους τσάτσους και στημένους της κάθε πλευράς και το ρόλο που διαδραμάτισαν, κυρίως στο διαδίκτυο, για τους παναθηναϊκάρες στα λόγια, για τους αμέτοχους που ουσιαστικά όλη τη χρονιά φέτος έχουν παρατημένη την ομάδα, για τους οργανωμένους οπαδούς, για τον υπόλοιπο κόσμο.

 Η προσωπική μου άποψη είναι γνωστή όλο αυτό το διάστημα και ΔΕΝ αλλάζει. Θλίβομαι αφάνταστα για την τραγική κατάσταση που έχουν οδηγήσει την ομάδα μας κάποιοι αληταράδες (μέτοχοι, στημένοι και οπαδοί), αλλά ακόμη περισσότερο θλίβομαι που ορισμένοι (δυστυχώς αρκετοί) εξακολουθούν να μη βλέπουν τι παιχνίδια παίζονται στην πλάτη του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου και ακόμη στηρίζουν είτε το Βγενόπουλο είτε το Βαρδινογιάννη. Είναι ανεξήγητο όλο αυτό, δεν ξέρω ποιος απ' τους δύο είναι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ υπεύθυνος για την κατάντια αυτή, ξέρω όμως ότι ευθύνονται και οι δύο. Κανείς τους δεν είναι Παναθηναϊκός, δεν μπορεί να είναι με όσα κάνουν με γνώμονα προσωπικά οφέλη, διαφήμιση ή παιδιαρίσματα και κόντρες. ΔΙΑΛΥΟΥΝ τον Παναθηναϊκό μας και υπάρχουν ακόμη άτομα που υποστηρίζουν τη μία ή την άλλη πλευρά!

 Διάβασα και πληροφορήθηκα για πολλές δηλώσεις, παραθέτω όμως ΜΟΝΟ του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος θεωρώ πως έχει κρατήσει την πιο σωστή στάση όλον αυτόν τον καιρό και βέβαια είναι ο πιο γνήσιος Παναθηναϊκός:

 "Βλέπω τα πράγματα στον Παναθηναϊκό από μέσα και όχι απέξω και είναι πολύ δύσκολα. Για να μην πω ότι ο Παναθηναϊκός είναι στα πρόθυρα της διάλυσης. Άκουσα πράγματα ανήκουστα και δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει σε αυτό το σημείο.
 Άλλοι παραιτούνται, άλλοι παίρνουν τα λεφτά τους πίσω και κανένας δεν σκέφτεται τον Παναθηναϊκό.  Κατά τη δική μου άποψη πάντοτε και αυτό θέλω να το τονίσετε. Αυτά είναι προσωπικές μου απόψεις και όχι απόψεις του Δ.Σ. Βλέπω ότι ο Παναθηναϊκός πάει για διάλυση. Είναι μια μεγάλη κουβέντα, αλλά αληθινή. Δεν μπορεί κάποιοι που θέλουν να λένε ότι είναι καλοί Παναθηναϊκοί να θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω και άλλοι να παραιτούνται. Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος τους ήρθε και τέσσερις - πέντε θέλουν να παραιτηθούν;
 Άλλοι μεν παραιτούνται λόγω των φιλάθλων και άλλοι για να μην έχουν ποινικές ευθύνες. Εγώ αυτά τα πράγματα δεν τα καταλαβαίνω. Δεν κάνω τον ξερόλα. Δεν κάνω τον καλό Παναθηναϊκό. Μου είναι όμως αδιανόητο με τα 30-35 χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό να βρίσκομαι σε τέτοιες καταστάσεις".

 Για πόσες παραιτήσεις μιλάμε; 
 "Θα βγουν οι ίδιοι οι αρμόδιοι να πούμε τι είναι και ποιοι είναι και θέλω να σας ζητήσω να ρωτήσετε τους λόγους που το κάνουν αυτή τη δύσκολη στιγμή που το καράβι βουλιάζει. Μου θυμίζει την ιστορία που όταν το καράβι βουλιάζει τα ποντίκια φεύγουν".




 * Ας βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα αναλογιζόμενος τις ευθύνες κάθε αμέτοχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που παραμένει όμηρος της συγκεκριμένης απαθούς οικογένειας και των παραμυθάδων ψευτοεκτοξευτών που την οδηγούν στο Πρωτοδικείο


 ΥΓ.: Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ θα πεθάνει. Οι υπαίτιοι όμως που τον οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού ΠΡΕΠΕΙ να τιμωρηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: