2/12/12

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-2, διατήρησε την εκπληκτική παράδοση. Περίπατος στο μπάσκετ με ρεκόρ στο Περιστέρι!

 

 Την εκπληκτική παράδοση που είχε κόντρα στον Πανιώνιο διατήρησε ο Παναθηναϊκός νικώντας με γκολάρες των Πετρόπουλου, Βύντρα 2-1 στη Νέα Σμύρνη, λίγες μέρες πριν τα σούπερ ματς με Τότεναμ, Ολυμπιακό.

 Δύο καταπληκτικά γκολ στο πρώτο ημίχρονο, από ατομική ενέργεια και διαγώνιο σουτ με το δεξί του Πετρόπουλο το πρώτο, στο 23' και μακρινό δυνατό ευθύβολο σουτ απ' τον Βύντρα το δεύτερο, στο 28' έδωσαν στον Παναθηναϊκό σημαντικό προβάδισμα νίκης στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος πίεσε και κατάφερε να μειώσει στο 78' με τον Ντούνη, ο οποίος μετά από τραγικό λάθος του Τριανταφυλλόπουλου πλάσαρε εύστοχα από πολύ κοντά.

 Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν αλλά ευκαιρία δεν έχασαν με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη απέναντι στον αγαπημένο του πελάτη και μέσα σε μία άκρως εχθρική έδρα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα πάντως χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες και το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο όμως το σίγουρο είναι ότι το Τριφύλλι άξιζε το τρίποντο.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόκας, Κούρος, Ρόβας (89' Σάμαρης), Γουνδουλάκης (74' Καμπάνταης), Κολοβός, Ντούνης, Αραβίδης, Κουλοχέρης (46' Μενδρινός).
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (86' Σο), Μαυρίας (82' λ.τ. Χουχούμης), Πετρόπουλος (84' Τοτσέ).

 * Με ψυχολογία πάμε στο τελικό με την Τότεναμ, ένα δεδομένα πολύ δύσκολο ματς, το οποίο θα κρίνει βέβαια και το αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει ή αποκλειστεί απ' την Ευρώπη. Βέβαια το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό είναι ακόμη σημαντικότερο καθώς με ενδεχόμενη νίκη εκεί, δε νομίζω ο κόσμος του Τριφυλλιού να ζητήσει κάτι παραπάνω από μία σεζόν που ήδη έχει χαρακτηριστεί αποτυχημένη. Τουλάχιστον όσον αφορά στο πρωτάθλημα διότι το Κύπελλο εννοείται πως πρέπει να αποτελεί στόχο.

 

 Περίπατο στο Περιστέρι έκανε ο Παναθηναϊκός, όπου για πρώτη φορά φέτος μετά από ευρωπαϊκό ματς έπιασε υψηλά στάνταρντς απόδοσης διαλύοντας την τοπική ομάδα με 76-41. Το εντυπωσιακό είναι το νέο ρεκόρ του Αυτοκράτορα, καθώς οι 41 πόντοι που δέχτηκε είναι οι λιγότεροι από οποιονδήποτε αντίπαλο στην ιστορία της Α1 ανδρών!

 Πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα ο Μπανκς, ο οποίος αντικατέστησε στην Α1 τον Άρμστρονγκ.

 Πλέον ο Παναθηναϊκός στρέφεται στο ματς της ερχόμενης Παρασκευής με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΟΑΚΑ, όπου θέλει φυσικά τη νίκη στο κυνήγι της 2ης θέσης του ομίλου.

 Τα δεκάλεπτα: 12-18, 25-37, 29-63, 41-76

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:
 Περιστέρι (Κουστένης): Παπαντωνίου 11 (0/3τριπ, 3ριμπ), Κομποδιέτας 5 (1/3τριπ), Θορν 4, Κανονίδης 9 (1/5τριπ, 8ριμπ), Α. Μάντζαρης 4 (6ριμπ), Γουίλιαμς 6, Χάινς, Μελισσαράτος, Ψαρόπουλος 2, Λάκκας, Ζούμπος, Παπαγιάννης. 
 Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 14 (2/4τριπ), Πάνκο 2, Ματσιούλις 11 (1/2τριπ), Ούκιτς 9 (3/3βολ, 3/5διπ, 2ριμπ), Λάσμε 5 (9ριμπ, 3κοψ, 1λαθ), Τσαρτσαρής 2 (4ριμπ, 2κλεψ), Διαμαντίδης 10 (1/2βολ, 3/6τριπ, 6ασ, 4ριμπ, 1κλεψ, 1λαθ), Κίτσεν 8 (2/3βολ, 3/5διπ, 0/2τριπ, 4ριμπ), Μπανκς 6 (6/6βολ, 0/1διπ, 0/4τριπ, 3ριμπ, 3ασ, 1κλεψ), Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 8 (1/1βολ, 2/2διπ, 1/3τριπ, 3ριμπ), Σκορδίλης 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: