8/12/12

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 69-55, φουλ για 1η θέση! Μοναδικές στιγμές στη βρἀβευση Μπατίστ

Με την άμυνα του να τσακίζει και την βράβευση του Μάικ Μπατίστ να σκορπά ανατριχίλα ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 69-55 επί της Φενέρμπαχτσε, σκαρφάλωσε στην κορυφή του ομίλου όπου και θέλει να παραμείνει και μετά το ματς με την Χίμκι. Εξαιρετική συμπαράσταση από τον κόσμο.
 
 Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε το ματς με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Τσαρτσαρή και Σκορδίλη. Οι πράσινοι άρχισαν τον αγώνα αρκετά νωθρά.
Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Φενέρ η οποία με επιθετικά όπλα τους Μπογκντάνοβιτς και Μπατίστ έτρεξε ένα γρήγορο 8-0. Το Τριφύλλι βρήκε στόχο για πρώτη φορά από τη γραμμή των βολών τρία λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα.
Τότε ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε στο παρκέ τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ο σέντερ του Τριφυλλιού μπήκε φουριόζος στο ματς και με τέσσερις δικούς του πόντους και δύο ακόμα του Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός έφτασε τη διαφορά πολύ γρήγορα στο καλάθι (10-12). Έπειτα από ένα καλάθι του Σάτο και δύο εύστοχες βολές ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο με τη διαφορά να μην αλλάζει (12-14).
Ο Παναθηναϊκός μπήκε με σαφέστατα άλλο ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με εξαιρετική άμυνα χάρη στην ενέργεια των Λάσμε και Μπράμος οι πράσινοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και πέτυχαν ορισμένα εύκολα καλάθια. Με επί μέρους σκορ 14-5 το Τριφύλλι έχτισε μια διαφορά την οποία και κράτησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Μπήκαν στο τέλος...
Ο Παναθηναϊκός στην τρίτη περίοδο θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και με κάρφωμα από τον Στεφάν Λάσμε θα αποσπαστεί με επτά πόντους των Τούρκων, οι οποίοι αντιμετώπιζαν δυσκολίες απέναντι στους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη (35-28).
Παρόλα αυτά, ο Μπο ΜακΚάλεμπ θα μειώσει σε 35-30 και ο Ονάν με 1/2 βολές θα ρίξει την διαφορά στους τέσσερις πόντους 2:32'' για το τέλος του αγώνα (35-31). Ο Δημήτρης Διαμαντίδης σε εκείνο το σημείο ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ανέβασε την διαφορά στους επτά πόντους ξανά (38-31). Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στο 29΄έκανε το 42-34 για να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο με 43-37, έπειτα από τρίποντο του Ρομέιν Σάτο.
Ο Μπανκς σημείωσε το 45-37 για τον Παναθηναϊκό στο 31', ενώ στη συνέχεια ο Κώστας Τσαρτσαρής έκλεψε τη μπάλα και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς σημείωσε το 47-37 για τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Μάικ Μπράμος σημείωσε το 53-44 στο 34ο λεπτό του αγώνα για να μειώσει σε 53-46 με δύο εύστοχες βολές ο Μπο ΜακΚάλεμπ. Ο Πάνκο με όμορφη προσπάθεια πέτυχε το 55-46, με τον Ονάν να ρίχνει και πάλι την διαφορά (55-48).
Ο Μπανκς με τρίποντο έκανε το 58-48 για να μειώσουν οι Τούρκοι σε 58-50. Ο Διαμαντίδης έκανε το 60-50 και ο Μάικ Μπράμος ανέβασε την διαφορά στους 13 πόντους στο 38ο λεπτό (63-50). Με αυτόν τον τρόπο οι "πράσινοι" θα καταφέρουν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε με 69-55 και αναρριχήθηκαν στην πρώτη θέση του α' ομίλου.

 Από prasinanea

 Τα δεκάλεπτα: 12-14, 29-23, 43-37, 69-55.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9(1), Πάνκο 15, Ματσιούλις, Ούκιτς 4, Λάσμε 8, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 9(1), Μπανκς 9(1), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 11.
 Φενέρμπαχτσε (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 7(1), Ονάν 5(1), Ερμίς, Σάτο 20(3), Μπρέμερ, Άντερσεν 8, Σαβάς, Μπατίστ 4, Κάραμαν 2, Μπογκντάνοβιτς 6, Πρέλτζιτς 3.

* Διαλύοντας τη Φενέρμπαχτσε και εκμεταλλευόμενος την ήττα της Ρεάλ απ' την Καντού, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στη 1η θέση του ομίλου! Μάλιστα νικώντας και τη Χίμκι στη Ρωσία την τελευταία αγωνιστική θα τερματίσει 1ος σημειώνοντας φυσικά ένα μικρό άθλο δεδομένων των συνθηκών που ξεκίνησε τη σεζόν και τους περισσότερους να κάνουν λόγο για 3η ή 4η θέση!

*
 

  Είναι κάποιες στιγμές που μόνον ο αθλητισμός μπορεί να χαρίσει. Όπως αυτή, που κατά τη διάρκεια της βράβευσής του και αποθέωσης από 13000 κόσμου, ο Μάικ Μπατίστ ξεσπάει σε λυγμούς. Ο Αμερικανός με την τεράστια προσφορά του επί 9 συναπτά έτη στην ομάδα και με αμοιβαία αισθήματα αγάπης και εκτίμησης προς τον κόσμο του Τριφυλλιού, ο οποίος «μασάει» σίδερα εντός παρκέ «λύγισε» την ώρα που απηύθυνε χαιρετισμό προς τους πράσινους οπαδούς. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να ξεκινήσει στο β' ημίχρονο φορτισμένος από συγκίνηση..
 Ένας πραγματικά σπουδαίος αθλητής, που θα 'χει για πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και τη μνήμη των φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: