7/12/12

Τότεναμ - Παναθηναϊκός 3-1, αχχ ρε Τοτσέ...

Παίζοντας κόντρα στην ατυχία και την αστοχία του, ο Παναθηναϊκός αν και ηττήθηκε 3-1, κοίταξε στα μάτια την Τότεναμ και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το Europa League.

 
Έπεσε και αποκλείστηκε, αλλά τουλάχιστον το έκανε σαν Παναθηναϊκός... Η ήττα με 3-1 από την Τότεναμ ήταν καθαρά αποτέλεσμα της ατυχίας του και της ποιότητας των επιθετικών της, αφού ουσιαστικά σκόραρε τα δύο πρώτα γκολ της χωρίς να κάνει ευκαιρίες...
Ο Παναθηναϊκός ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της φανέλας και της ευρωπαϊκής ιστορίας του, κοίταξε στα μάτια μία από τις καλύτερες αγγλικές ομάδες και αν ο Τοτσέ ήταν πιο εύστοχος στο 0-0 ή στο 1-1 μετά την ισοφάριση από τον Ζέκα, θα είχε προηγηθεί στο σκορ και θα είχε διεκδικήσει με αξιώσεις κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση του Γουάιτ Χαρτ Λέιν.
Παρότι είχε σε κακό βράδυ τον ποιοτικότερο μέσο του, τον Σισοκό, παρότι ο Χριστοδουλόπουλος βοήθησε ελάχιστα, παρότι ο Κουίνσι ήταν τραυματίας, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το ότι δεν πήρε βοήθεια από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές του και χτύπησε τη νίκη έως το τρίτο γκολ που δέχτηκε από την Τότεναμ.
Ο Ρότσα είχε τονίσει πριν δεκαπέντε μέρες ότι στόχος του είναι να βελτιώνει συνεχώς την ομάδα και στην πράξη, το πετυχαίνει. Στο Λονδίνο παρουσίασε ένα ομοιογενές και συμπαγές σύνολο που μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα, αρκεί να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και να γίνουν μερικές ποιοτικές προσθήκες.
Το Europa League τελείωσε για τον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον το φινάλε του αφήνει γλυκιά γεύση παρά τον αποκλεισμό - ίσως και μία πικρία για το πως θα εξελισσόταν ο όμιλος εάν έπαιζε έτσι από την αρχή - και πλέον η προσοχή στρέφεται στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Χρόνος για ξεκούραση και μεμψιμοιρίες δεν υπάρχει, η αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης και το απόγευμα της Κυριακής θα διεξαχθεί το ντέρμπι των δύο αιωνίων. Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να ανασυνταχτεί και με τη βοήθεια των οπαδών του, οφείλει να κυνηγήσει τη νίκη γοήτρου απέναντι στον Ολυμπιακό...
Μισή αδράνεια, ένα γκολ
Ο Χουάν Ρότσα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες του. Η διαφοροποίηση είχε να κάνει με τη μεσαία γραμμή, όπου τοποθέτησε δεύτερο αμυντικό χαφ δίπλα στον Βιτόλο, τον Σο, ενώ έδωσε στον Σισοκό ελεύθερο ρόλο. Γκολκίπερ ήταν ο Καρνέζης, στην άμυνα οι Σεϊταρίδης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος και στην επίθεση οι Ζέκα, Μαυρίας, Τοτσέ.
Οι δύο ομάδες μπήκαν συντηρητικά στο γήπεδο, αφού η Τότεναμ δεν βιαζόταν έχοντας την πολυτέλεια των δύο αποτελεσμάτων, ο δε Παναθηναϊκός περίμενε βάσει του πλάνου του Ρότσα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο 20λεπτο δεν έγινε ούτε μία φάση και ο Καρνέζης πρωτοακούμπησε τη μπάλα στο 18', μετά από αγγλική σέντρα.
Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ στο 22', όταν ο Σεϊταρίδης εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ, ο Τοτσέ βγήκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας, αλλά το χλιαρό πλασέ του μπλόκαρε ο Φρίντελ. Όμως στο 28', η Τότεναμ προηγήθηκε στην πρώτη σοβαρή ευκαιρία της. Ο Ντέμπσεϊ έκανε την κάθετη πάσα, ο Αντεμπαγιόρ βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε ιδανικά τον Καρνέζη.
Στο 30' ο Ζέκα πάσαρε με φάλτσο στον Τοτσέ, ο Φρίντελ ξεγελάστηκε, αλλά τελευταία στιγμή πρόλαβε να διώξει προ του Ισπανού. Η Τότεναμ απάντησε στο 37', όταν ο Ντεφό μετά από μονομαχία των Σεϊταρίδη και Λένον, σούταρε ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή. Στο 44' ο Τριανταφυλλόπουλος επενέβη σωτήρια με τάκλιν και έκοψε τον αφύλακτο Αντεμπαγιόρ και με το κόρνερ που ακολούθησε, έκλεισε το πρώτο μέρος.
Τον πρόδωσε η τύχη του
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές για τον Παναθηναϊκό και στο 47' ο Σο προσπάθησε ανεπιτυχώς να απειλήσει με μακρινό σουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ντέμπσεϊ έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού από τον Σισοκό, πάσαρε στον Ντεφόε και αυτός με σουτ, σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Καρνέζη.
Στο 53' ο Ζέκα από πάσα του Τοτσέ απείλησε χωρίς επιτυχία, όμως στο επόμενο λεπτό βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Σπυρόπουλος έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Πορτογάλος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φρίντελ! Στο 60' ο Σο δεν μπόρεσε να συνεχίσει λόγω ενοχλήσεων και αντικαταστάθηκε από τον Χριστοδουλόπουλο.
Το γκολ έβαλε φτερά στα πόδια των πράσινων και τους έδωσε την ψυχολογία και τις δυνάμεις να κερδίσουν μέτρα και να πρεσάρουν ψηλά τους Άγγλους. Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 1-2 στο 69', όταν από τη σέντρα του Σπυρόπουλου, Βερτόγκεν και Γουόκερ μπερδεύτηκαν, η μπάλα στρώθηκε στον Τοτσέ και αυτός πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Στο 72' ο Βερτόγκεν πρόλαβε τελευταία στιγμή να απομακρύνει πριν ο Τοτσέ γίνει επικίνδυνος.
Δυστυχώς, η τύχη γύρισε την πλάτη στον Παναθηναϊκό και στην πρώτη ευκαιρία της στο δεύτερο ημίχρονο, η Τότεναμ πέτυχε το 2-1. Ο Γουόκερ εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, ο Ντέμπσεϊ ξεχάστηκε από την άμυνα και έκανε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, κατόπιν στην πλάτη του Καρνέζη και κατέληξε στα δίχτυα...
Στο 78' ο Πετρόπουλος αντικατέστησε τον Τοτσέ, αφού ο Ισπανός δεν είχε άστρο... Η Τότεναμ αξιοποίησε την απογοήτευση του Παναθηναϊκού και κλείδωσε τη νίκη της στο 83', όταν ο Λένον έκανε ατομική ενέργεια και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ντεφό, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Καρνέζη. Κάπου εκεί το ματς τελείωσε και τα λεπτά κύλησαν έως τη λήξη χωρίς να διαφοροποιηθεί κάτι...

Από prasinanea

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:  
 Τότεναμ: Φρίντελ, Γουόκερ, Κόλκερ, Βερτόγκεν, Νότον, Λένον (87' Λίβερμορ), Σάντρο, Κάρολ (75' Ντεμπελέ), Ντέμπσεϊ (80' Σίγκουρτσον), Αντεμπαγιόρ, Ντεφό.
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο (60' λ.τ. Χριστοδουλόπουλος), Σισοκό, Μαυρίας (84' Φορναρόλι), Ζέκα, Τοτσέ (78' Πετρόπουλος).

 * Ο Παναθηναϊκός έπαιξε επιτέλους σαν Panathinaikos μετά από πολύ καιρό. Για περίπου 25' στο β' ημίχρονο και μετά το 1-1 πίεσε ασφυκτικά την Τότεναμ κλείνοντάς την στην περιοχή της, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στην επική ανατροπή, ειδικά με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Τοτσέ (έχασε επίσης μεγάλη ευκαιρία στο 0-0).
 Πάντως σύμφωνα με τη συνολική του εικόνα στον όμιλο ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε να προκριθεί και φυσικά πλήρωσε τις κάκιστες εμφανίσεις επί Φερέιρα. Τέλος Ευρώπη λοιπόν, στροφή στην Ελλάδα και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: