12/2/12

Παναθηναϊκός - Skoda Ξάνθη 3-0, 10χ10 στο ΟΑΚΑ κι έμεινε κορυφή!

 Με τον γνωστό... αγχωτικό του τρόπο ο Παναθηναϊκός έφθασε σε μία ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα και επανήλθε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αυτή τη φορά οι πράσινοι επικράτησαν της Ξάνθης με 3-0 χάρη στα γκολ των Τοτσέ Καραγκούνη και Πετρόπουλου. Κορυφαίος ο Χριστοδουλόπουλος.
 Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με τις εξαιρετικά σημαντικές απουσίες των Λέτο, Κουίνσι και Κατσουράνη. Αποτέλεσμα ήταν το βάρος της ανάπτυξης να πέσει στους Κλέιτον και Ζέκα και δευτερευόντως τον Βιτόλο, αφού ο Μαυρίας έδειξε ότι δεν μπορούσε να προσφέρει κάτι στο παιχνίδι. Όσο για τον Τοτσέ, ήταν καλά κλεισμένος και τροφοδοτήθηκε ελάχιστα από τους μέσους του Τριφυλλιού.
 Η Ξάνθη έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, αφού στο 13' ο Βλαχοδήμος πέρασε τον Σπυρόπουλο, πάσαρε παράλληλα και ο Μαρκόφσκι δεν πρόλαβε εξ επαφής να σκοράρει. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 16', αλλά η κεφαλιά του Κλέιτον μετά τη σέντρα του Μαρίνου πέρασε άουτ. Οι πράσινοι εξακολούθησαν να έχουν τον έλεγχο και επιτέθηκαν κυρίως από δεξιά με τον Μαρίνο, ο οποίος προωθήθηκε πολύ.
 Το ημίχρονο κύλησε χωρίς ο Παναθηναϊκός να δημιουργήσει άλλη κλασική ευκαιρία, ωστόσο στο 32' ζήτησε πέναλτι. Ο Κλέιτον τσίμπησε τη μπάλα, ο Κομεσίδης τον ανέτρεψε, όμως ο Αρετόπουλος έδειξε πέναλτι. Την ίδια στιγμή, κάποια σουτ του Βραζιλιάνου από μακρινή απόσταση δεν βρήκαν στόχο. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα άστοχο φάουλ του Βιβιανί.

 Φουλ επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο
 Με το 0-0 στον ηλεκτρονικό πίνακα και τη νέα βαθμολογική απώλεια να πλανάται πάνω από το ΟΑΚΑ, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αποφάσισε να κάνει τον Παναθηναϊκό πιο επιθετικό.
 Από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στη μάχη τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Μαυρία. Θέλησε έτσι να φορτώσει κι άλλο τον πράσινο άξονα μιας και ο Έλληνας μέσος πήρε θέση πίσω από τον Τοτσέ. Καθώς ο χρόνος κύλαγε εναντίον του Τριφυλλιού ο Φερέιρα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τους Πετρόπουλο και Καραγκούνη παίζοντας όλα του τα χαρτιά.
 Σε όλο αυτό το διάστημα και παρά τις κινήσεις του Φερέιρα ο Παναθηναϊκός δεν απειλούσε ιδιαίτερα την εστία του Βιβιανί ενώ από την άλλη ο ρυθμός του αγώνα είχε ανοίξει επικίνδυνα με την Ξάνθη να βρίσκει διαδρόμους μέχρι την περιοχή του Καρνέζη. Μάλιστα ο τερματοφύλακας των πράσινων χρειάστηκε σε 1-2 περιπτώσεις να δείξει τα αντανακλαστικά του σώζωντας τους γηπεδούχους.

 Αλλαγές από "χρυσάφι"
 Κάπως έτσι φθάσαμε στο 78ο λεπτό. Ο Χριστοδουλόπουλος πήρε την μπάλα από τα αριστερά, έκανε το 1-2 με τον Πετρόπουλο και με ένα σλάλομ που θύμιζε σκιέρ βρέθηκε απέναντι στον Βιβιανί.
Έπειτα από συνεχείς προσποιήσεις ο μέσος του Παναθηναϊκού σούταρε, με την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Κομεσίδη και να αλλάζει πορεία ξεγελώντας τον Βιβιανί. Ο Τοτσέ που καραδοκούσε, έτρεξε και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.
 Το γκολ του Παναθηναϊκού δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα καθώς ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός. Μόνο που οι πράσινοι δεν είχαν πει την τελευταία του λέξη. Ή καλύτερα δεν την είχε πει ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο "Κάρα" με μία από τις γνωστές του εκτελέσεις φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βιβιανί για δεύτερη φορά ανεβάζοντας  το σκορ στο 2-0 στο 88ο λεπτό.
 Το τελικό σκορ, πάντως, δεν ήταν αυτό. Στις καθυστερήσεις ο Πετρόπουλος με δυνατό διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε για τρίτη φορά το Γάλλο τερματοφύλακα της Ξάνθης διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Έτσι και οι τρεις παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στην αναμέτρηση.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο (63' Πετρόπουλος), Ζέκα, Μαυρίας (46' Χριστοδουλόπουλος), Κλέιτον (72' Καραγκούνης), Τοτσέ.

 Skoda Ξάνθη: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι (80' Σουάνης), Μαρκόφσκι, Βασιλακάκης (80' Νταρμπιόν), Βλαχοδήμος, Μάνταλος (64' Μαρσελίνιο), Φλίσκας, Κομεσίδης, Στάσιακ.

 Από prasinanea

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: