8/10/11

Με Άρη εντός στην πρεμιέρα, την 5η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός


 Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ 2011-12. Και θα ακολουθήσει με την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΚΑΟΔ, πριν επιστρέψει στο «σπίτι» του για να αντιμετωπίσει τον Ίκαρο Καλλιθέας. Η τέταρτη αγωνιστική περιλαμβάνει ρεπό (το πρωτάθλημα διεξάγεται με 13 ομάδες), πριν τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ (12/11).
 
 Το πρόγραμμα του Α’ Γύρου είναι:
 1η αγωνιστική (15/10): Παναθηναϊκός-Άρης
 2η αγωνιστική (22/10): ΚΑΟΔ-Παναθηναϊκός
 3η αγωνιστική (29/10): Παναθηναϊκός-Ίκαρος Καλ.
 4η αγωνιστική (5/11): Παναθηναϊκός Ρεπό
 5η αγωνιστική (12/11): Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
 6η αγωνιστική (19/11): Καβάλα-Παναθηναϊκός
 7η αγωνιστική (26/11): Παναθηναϊκός-Ηλυσιακός
 8η αγωνιστική (3/12): ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
 9η αγωνιστική (10/12): Παναθηναϊκός-Μαρούσι
 10η αγωνιστική (17/12): ΑΓΟΡ-Παναθηναϊκός
 11η αγωνιστική (28/12): Παναθηναϊκός-Περιστέρι
 12η αγωνιστική (4/1): Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
 13η αγωνιστική (7/1): Κολοσσός Ρ-Παναθηναϊκός
 * «Πράσινες» βραβεύσεις στην κλήρωση
 Ο Παναθηναϊκός είχε την… τιμητική του στη σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Ψυχικού.
 Ο Παναθηναϊκός τιμήθηκε αρχικά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας. Τιμήθηκε από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη, στο πρόσωπο του προέδρου της ΚΑΕ, Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος τόνισε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον ΕΣΑΚΕ για την ωραία αυτή εκδήλωση και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή στον Παναθηναϊκό. Και φυσικά συγχαρητήρια στην ομάδα για τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε και την περσινή αγωνιστική περίοδο».
 Ο Νικ Καλάθης ήταν ο επόμενος «πράσινος» που βραβεύτηκε από τα χέρια του Κώστα Παταβούκα, ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος: «Ευχαριστώ την τιμή δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου, τους προέδρους και εύχομαι να έχουμε επιτυχία και τη φετινή αγωνιστική περίοδο».
 Η σκυτάλη πέρασε στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος παρέλαβε την πρώτη ατομική διάκριση της βραδιάς από τα χέρια του Άγγελου Κορωνιού. Επέστρεψε γρήγορα όμως και πάλι στο επίκεντρο, καθώς ακολούθησε η βράβευση στην καλύτερη πεντάδα, της οποίας ήταν μέλος, όπως και ο Μάικ Μπατίστ (βραβεύτηκε από τον Μιχάλη Ρωμανίδη). Και επέστρεψε άλλη μία φορά, καθώς αναδείχθηκε και MVP του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2010-11, παραλαμβάνοντας τη διάκριση από τον Δημήτρη Παπανικολάου. «Δεν έχει μεγάλη σημασία τι κατέκτησα εγώ. Σημασία έχει να μπορούμε να κερδίζουμε ως ομάδα. Όλα αυτά τα χρόνια, η ομάδα είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο, έχει δώσει πολλές χαρές στον κόσμος της και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Το σημαντικό είναι οι ομαδικοί τίτλοι».
 Τελευταίος στη σειρά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος τιμήθηκε ως προπονητής της χρονιάς και βραβεύτηκε από τον συνεργάτη του, Δημήτρη Ιτούδη σε μια πολύ ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης, τονίζοντας για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε: «Δεν υπάρχει μία στιγμή. Υπάρχουν νίκες, ήττες, καλές και όχι και τόσο καλές στιγμές. Αυτό που εγώ θα έχω στο μυαλό μου είναι ο κόσμος που έμεινε δίπλα μας όλη τη χρονιά, παρά το ότι είχαμε κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές. Ευχαριστούμε αυτούς που πίστεψαν σε εμάς κι έμειναν δίπλα μας. Το τρόπαιο αυτό δεν ανήκει μόνο σε εμένα φυσικά, αλλά σε όλους τους παίκτες και τους συνεργάτες μου, όλο το επιτελείο του Παναθηναϊκού».
 
 Από paobc.


Δεν υπάρχουν σχόλια: