8/10/11

Ελλάδα - Κροατία 2-0, με... ενάμιση πόδι σε Ουκρανία/Πολωνία!


 Με το... ενάμιση πόδι στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας βρίσκεται η Ελλάδα μετά τη νίκη της επί της Κροατίας με 2-0 (Σαμαράς, Γκέκας) στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

 Η Εθνική μας ομάδα με την αποψινή νίκη πέρασε στην κορυφή του 5ου προκριματικού ομίλου και πλέον της αρκεί 1 βαθμός την τελευταία αγωνιστική στη Γεωργία για να σφραγίσει την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012!

 Το πρώτο ημίχρονο κύλισε χωρίς καθόλου ρυθμό. Η Κροατία είχε τον έλεγχο και την κατοχή, με την μπάλα να περνάει πάντα από τα πόδια του πολύ καλού οργανωτή Μόντριτς, αλλά να μην απειλεί ουσιαστικά πέρα από ένα και μοναδικό σουτ. Η Ελλάδα έκανε παιχνίδι υπομονής δίνοντας χώρους στους Κροάτες, ενώ παράλληλα ήταν πολύ καλά στημένη στο γήπεδο και οργανωμένη στην άμυνα.

 Ωστόσο το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο σημαδεύτηκε από επεισόδια, καθώς με την έναρξη του αγώνα υπήρξε ανταλλαγή αντικειμένων από τους οπαδούς των δύο ομάδων, με κουκουλοφόρους, γύρω στους 100, να κάνουν «ντου» από μία θύρα που άνοιξε και να προκαλούν τα όσα θλιβερά ακολούθησαν. Όλως τυχαίως συνέβησαν επεισόδια όμοια με τόσα και τόσα που έχουμε ξαναδεί στο φαληρικό γήπεδο...

 Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά, βελτιώνοντας κατακόρυφα την απόδοσή της και δείχνοντας αποφασισμένη να πάρει τη νίκη. Και αφού έχασε μια καλή ευκαιρία, με τον Γκέκα να πιάνει κεφαλιά από σέντρα του Ζαραδούκα αλλά τον Πλετίκοσα να μπλοκάρει, ήρθε το 1-0 με ωραίο σουτ με το αριστερό του Σαμαρά στο 71'. Ο Καραγκούνης, που βραβεύτηκε πριν το ματς, όπως και οι Ζαγοράκης, Μπασινάς, για τον αριθμό των συμμετοχών τους με το εθνόσημο (έπιασαν και ξεπέρασαν το μαγικό αριθμό 100), σέντραρε, ο Παπασταθόπουλος διεκδίκησε την μπάλα μαζί με δύο Κροάτες αμυντικούς, για να φτάσει τελικά στο Σαμαρά, ο οποίος ευστόχησε για να ανοίξει το δρόμο για τη μεγάλη νίκη!

 Η οποία σφραγίστηκε με το γκολ του Γκέκα στο 78', όταν ο «Κάρα» με ωραία εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον στράικερ της Εθνικής και εκείνος με έξυπνη κίνηση απέφυγε τον αμυντικό που τον μάρκαρε και με άπιαστη κεφαλιά έγραψε το τελικό 2-0.

 Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε μιας και οι Κροάτες δεν έδειξαν ικανοί να ξαναμπούν στη διεκδίκηση ενός αποτελέσματος και να μένουν στα μεγάλα λόγια και τις προκλητικές δηλώσεις, με τις οποίες όλη τη βδομάδα είχαν φτιάξει κλίμα, που όπως απεδείχθη πώρωσε ακόμη περισσότερο τους διεθνείς μας.

 Σημαντικό επίτευγμα η αποψινή νίκη και για τον προπονητή της Εθνικής, Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έφτασε τα 15 ματς χωρίς ήττα ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ του προκατόχου του, Ότο Ρεχάγκελ, ενώ αναμένεται να περάσει μόνος πρώτος την Τρίτη, αν όλα πάνε καλά και η Ελλάδα δεν ηττηθεί από τη Γεωργία του Κετσπάγια και πάρει τουλάχιστον το επιθυμητό «χ».

 Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

 Ελλάδα (Σάντος): Τζόρβας, Ζαραδούκας, Τοροσίδης (43' λ.τρ. Βύντρα), Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης (Φωτάκης), Καραγκούνης (88' Μάκος), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας.

 Κροατία (Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Λόβρεν, Τσόρλουκα (75' Βίντα), Βουκόεβιτς, Γέλαβιτς (61' Κάλινιτς), Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Κράνιτσαρ, Εντουάρντο (52' Πέρισιτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια: