22/11/11

Καλάθης: «Έτοιμοι στα μεγάλα ματς»



Η νίκη στην πρώτη «αιώνια μάχη» ήταν το ζητούμενο και αυτό εξασφαλίστηκε. Η διαφορά σε τέτοια παιχνίδια μπάσκετ έχει μικρή σημασία και οι αδυναμίες που αυτή ανέδειξε είναι θέμα χρόνου να διορθωθούν, όπως ξεκαθαρίζει ο Νικ Καλάθης.

Μπορεί οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μην επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πάρει ούτε για ένα λεπτό τα ηνία του παιχνιδιού, μπορεί να «έκλεισαν» την πρώτη θέση και να πήραν την ψυχολογική ένεση που χρειάζονταν μετά την ευρωπαϊκή ήττα –σοκ- από την Μπάμπεργκ, όμως η «πράσινη μηχανή» φαίνεται ότι ακόμη δεν έχει πιάσει τελική στην απόδοση της.

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι νέος σε ηλικία και πρόσωπα, χαμηλότερου μπάτζετ και με απουσίες. Με τον «Ζοτς» στο τιμόνι όμως σίγουρα ο καθένας αναμένει ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και ο Καλάθης δίνει σε αυτό αισιόδοξα προγνωστικά.

Χρόνο για… δέσιμο χρειάζεται το «τριφύλλι», με τον διεθνή γκαρντ να αισιοδοξεί ότι η ομάδα θα είναι καθόλα έτοιμη την κατάλληλη στιγμή.

«Ήταν μεγάλη νίκη από όλες τις απόψεις. Αποτελεί μια δυνατή... επανεκκίνηση, ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Πρέπει να διορθώσουμε πολλά. Μεταξύ αυτών, και τα νεκρά διαστήματα που έχουμε στα παιχνίδια. Κάναμε πάρα πολλά λάθη που ευτυχώς δεν μας στοίχισαν. Σκοπός μας είναι να βρούμε την αγωνιστική μας ταυτότητα. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει σύντομα.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι έχουμε δύο σημαντικές απουσίες και νέους παίκτες και φυσικά ακόμα είναι νωρίς. Τα μεγάλα ματς, και αναφέρομαι σε αυτά που θα κρίνουν τους στόχους της χρονιάς, θα έλθουν αργότερα. Είμαι βέβαιος πως τότε θα είμαστε έτοιμοι. Και το λέω αυτό γιατί είναι ξεκάθαρο πως είμαστε σε καλό δρόμο.

Μεσολαβούν 3-4 μήνες μέχρι τον αγώνα στο ΣΕΦ. Πολλά πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ωστόσο, ένα είναι το σίγουρο: δεν θα πάμε να υπερασπιστούμε τη διαφορά. Δεν μας νοιάζει αυτό. Θέλουμε να αποδράσουμε από τον Πειραιά, να νικήσουμε και να πάρουμε το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας, μέχρι το τέλος της χρονιάς», ανέφερε ο 21χρονος σε συνέντευξη του σε αθλητική εφημερίδα.

 Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: