20/11/11

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1, καλύτερος στο α' μέρος όπου και προηγήθηκε, έπεσε στο β' και ευτυχώς δεν το πλήρωσε ο ΠΑΟ, που παρέμεινε πρώτος και αήττητος!

 

 Αλώβητος και από το «Γ. Καραϊσκάκης» έφυγε ο Παναθηναϊκός ο οποίος αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που σίγουρα θα μπορούσε να είχε κερδίσει αν οι παίκτες του ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και αν είχε την τύχη με το μέρος του. Καθώς με το σκορ στο 1-0 υπέρ των πράσινων από το γκολ του Ζέκα στο 14΄ η τύχη του γύρισε τη πλάτη στο δοκάρι του Λέτο καθώς με ένα 2-0 το παιχνίδι δεν γύριζε.


Με την ίδια συνταγή
Ο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με την γνωστή νικηφόρα συνταγή των τελευταίων αγωνιστικών. Την ίδια ώρα ο Βαλβέρδε και έχοντας εκτός του Ιμπαγάσα παράταξε ένα πιο αμυντικογενές σχήμα βάζοντας τους Μοδεστό, Ορμπάιθ και Μακούν στα χαφ.
Οι δυο ομάδες μπήκαν φοβισμένα στο γήπεδο και στο πρώτο δεκάλεπτο περιορίστηκαν σε ένα αναγνωριστικό παιχνίδι χωρίς τη μεγάλη φάση μπροστά από τις δυο εστίες. Μόνο αξιοσημείωτο ένα φάουλ του Χολέμπας στο 3' το οποίο όμως πέρασε άουτ.
Ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμό μετά το δεκάλεπτο και με πρωταγωνιστή τον Κουίνσι λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ σε δυο φάσεις. Αρχικά στο 13' ο Μέγιερι πρόλαβε τον ταχύτατο Γκανέζο ο οποίος βγήκε από τα αριστερά. Στην επόμενη κιόλας φάση πάλι ο Κουίνσι έφυγε πίσω από το κέντρο βγήκε τετ α τετ με τον Μέγιερι αλλά την ώρα που πήγε να πλασάρει, με χαρακτηριστική καθυστέρηση, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με σωτήριο τάκλιν έστειλε την μπάλα στο κόρνερ.
Τρίτη και φαρμακερή
Ο Γκανέζος όμως δεν χαρίστηκε την τρίτη φορά. Πολύ έξυπνα έφυγε στα ίσια από τα δεξιά από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, τον πέρασε και ωραία μέσα στην περιοχή και γύρισε παράλληλα στον Ζέκα ο οποίος ήρθε από τα αριστερά με φόρα και πλάσαρε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό και πανηγυρίζοντας έξαλλα. Το πρώτο γκολ για τον Πορτογάλο άσο με την πράσινη φανέλα στο πρώτο του ντέρμπι. Τι καλύτερο για το πολυεργαλείο του Τριφυλλιού.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 18' είχαν μια καλή ευκαιρία με τον Τζιμπούρ να πηδάει μέσα στη περιοχή των πράσινων, πήρε τη κεφαλιά αλλά αυτή έφυγε έξω.
Ο Παναθηναϊκός εν συνεχεία είχε την κατοχή της μπάλας και με πολύ καλή κυκλοφορία απομάκρυνε οποιαδήποτε επίθεση του Ολυμπιακού.
Η ρήση του Όσιμ
Μάλιστα αν δεν εφαρμοζόταν η γνωστή ρήση του Όσιμ. για την μπάλα τότε ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να κάνει το 0-2 στο 29' όταν ο Λέτο δέχτηκε ωραία την κάθετη πάσα και με μια ωραία προσποίηση ξεπέρασε τον Παπαδόπουλο και σούταρε έξω από την περιοχή των γηπεδούχων με τη μπάλα όμως να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Μέγιερι και να φεύγει έξω ενώ στη συνέχεια το σουτ του Ζέκα κατέληξε κόρνερ.
Επηρέασε η διακοπή
Ο Λέτο ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ με τους οπαδούς των γηπεδούχων όμως να πετούν βεγγαλικά και τον Γιάχο να διακόπτει προσωρινά για δυο λεπτά το ματς. Μια διακοπή που από ότι φάνηκε επηρέασε τους πράσινους καθώς ο Ολυμπιακός εν συνεχεία προσπάθησε να απαντήσει στο γκολ του Ζέκα. Αρχικά με μια φάση που ξεκίνησε με τον Τζιμπούρ σε καθαρή θέση οφ σαίντ αλλά το σουτ του Αλγερινού έδιωξε σε κόρνερ ο Καπίνο. Στο 34' είχε δοκάρι και ο Ολυμπιακός με σουτ του Φουστέρ μέσα από την περιοχή να βρίσκει στο οριζόντιο του Καπίνο.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση για το πρώτο μέρος το οποίο έληξε με τον Παναθηναϊκό προηγούμενο μέσα στο φαληρικό στάδιο.
Μπήκε νωθρά και το πλήρωσε
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε μια αλλαγή με τον Γέστε αντί του Ορμπάιθ αφού κυνηγούσαν στο σκορ τον Παναθηναϊκό.
Οι πράσινοι μπήκαν νωθρά στο δεύτερο μέρος και το πλήρωσαν. Η ισοφάριση για τον Ολυμπιακό ήρθε γρήγορα καθώς στο 48' ο Μιραλάς πήρε ωραία την μπάλα στα αριστερά της επίθεσης, στην πλάτη του Μαρίνου και τη κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλα με τον Τζιμπούρ από κοντά να ισοφαρίζει το σκορ.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε και πάλι να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του αλλά χωρίς αυτή τη φορά να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες.
Ανακάτεψε την τράπουλα
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θέλησε να ανακατέψει την τράπουλα και στο 64' έβγαλε από την αναμέτρηση τον Κλέιτον και πέρασε στην θέση του τον Βύντρα. Ο οποίος αγωνίστηκε ως δεξί μπακ, ο Μαρίνος πέρασε ως δεξί χαφ και ο Ζέκα μετατοπίστηκε στον άξονα και λίγο πιο μπροστά.
Μέχρι να μπορέσουν να βρουν οι πράσινοι τις θέσεις τους στο νέο σύστημα λίγο έλειψε να την πληρώσουν καθώς ο Μιραλάς στο 65' εκμεταλλευόμενος ένα λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο αλλά πλάσαρε άουτ.
Ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει και πάλι τα πατήματα του και στο 68' ο Κουίνσι πήρε ωραία την μπάλα πέρασε τον Μέλμπεργκ βρέθηκε τετ α τετ με τον Μέγιερι πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ της ομάδας του λιμανιού έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 73' ο Σιμάο κέρδισε την μπάλα στη μεσαία γραμμή έδωσε στον Λέτο ο οποίος όμως σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει μακριά από την εστία του Μέγιερι.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στη περιοχή των πράσινων στο 76' με τον Μιραλάς απέναντι από τον Καπίνο να σουτάρει και τον 18χρονο γκολκίπερ να διώχνει σε κόρνερ.
Ο Λέτο και πάλι απείλησε και πάλι για τον Παναθηναϊκό στο 79' από πλάγια θέση αλλά και πάλι το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
Στο 83' ο Καπίνο έσωσε τον Παναθηναϊκό από σίγουρο γκολ όταν ο Τζιμπούρ από τα δεξιά έκανε τη σέντρα ο Φουστέρ από την μικρή περιοχή δεν έπιασε καλά το σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να βρει στα πόδια του Βύντρα να αλλάξει πορεία και να κατευθύνεται προς το τέρμα του αλλά ο μικρός εκτινάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ.
Κουίνσι, Ζέκα και Καπίνος οι κορυφαίοι
Ο Ζέκα μπορεί να ήταν αυτός που σκόραρε για τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκης» και να έκανε και ένα πολύ καλό παιχνίδι αλλά ο Κουίνσι ήταν ο κορυφαίος από πλευράς Τριφυλλιού. Ο Γκανέζος δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στην αργή άμυνα του Ολυμπιακού και είχε τις περισσότερες φάσεις από πλευράς πράσινων. Στους κορυφαίους συγκαταλέγεται και ο Στέφανος Καπίνο ο οποίος αντέδρασε σωτήρια σε τρεις-τέσσερις φάσεις.

 Από prasina nea.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΣΦΠ: Μέγιερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ (85' Αμπντούν), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ (46' Γέστε), Τοροσίδης, Μακούν (75' Πάντελιτς).

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Μαρίνος (85' Καραγκούνης, 90'+3 Βιτόλο), Σιμάο, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Κλέιτον (64' Βύντρα).

 * Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε με πολύ ωραίο γκολ (από τον... τελευταίο παίκτη που θα περιμέναμε!) και θα μπορούσε να κάνει το 2-0 με το Λέτο, λίγο αργότερα όταν το τρομερό σουτ του Αργεντινού βρήκε στο κάθετο δοκάρι, οπότε και λογικά θα «τελείωνε» το ματς. Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ομάδας ήταν μέτρια ως κακή, πολλοί ποδοσφαιριστές κουράστηκαν και ευτυχώς δεν έγινε η ζημιά, παρά την ισοφάριση των γηπεδούχων πολύ γρήγορα, λίγο μετά τη σέντρα. Οι Σιμάο, Ζέκα ήταν για ακόμη μία φορά εκπληκτικοί στο κέντρο, ενώ ο Καπίνος πραγματοποίησε στο 82' μία απίστευτη απόκρουση, δείγμα τερματοφύλακα μεγάλης κλάσης. Έχουμε πει πολλά για το μικρό, αλλά νομίζω ότι αξίζει όλα τα θετικά σχόλια (μην το ματιάσουμε μόνο!).
 Το αποτέλεσμα από μόνο του είανι θετικό και όσο είμαστε στην κορυφή, αυτομάτως είμαστε και το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, δεδομένου ότι βγάλαμε επιτυχώς τα τρία σερί ντέρμπι. Με αυτήν την εικόνα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! Το μόνο που δε μου αρέσει στον Παναθηναϊκό, είναι ο Κλέιτον, ο οποίος καλό θα ήταν να αντικατασταθεί άμεσα από τον Ρούντολφ ή μία ενδεχόμενη μεταγραφή το Γενάρη.
 Τέλος, ελπίζω με τον ΟΦΗ να γεμίσει το ΟΑΚΑ, πραγματικά η φετινή ομάδα αξίζει τη συμπαράσταση του κόσμου, ειδικά μετά και την κίνηση της ΠΑΕ, να βάλει κοινή είσοδο 10 Ευρώ.

 Πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε!!!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπέρες. Ολα πήγαν καλά. Θα μπορούσαμε και καλύτερα βέβαια ή να κρατούσαμε το 0-1.
Δεν πειράζει, πάλι μπροστά είμαστε. ;-)

Mike είπε...

Ετσι ειναι, νταξει θελαμε νικη αλλα και το "χ" μας κραταει στην κορυφη. Λες να το παρουμε αηττητοι φετος;!