17/1/11

Παναθηναϊκός - Καβάλα 4-2, αυτή ήταν ανατροπή!


 Αντιγραφή από prasinanea.gr:

 Με αργά αλλά σταθερά βήματα, ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται διαρκώς και αρχίζει να γίνεται ομάδα... Με καλό ποδόσφαιρο, ορθή ανάπτυξη και ψυχικά αποθέματα από την ανατροπή του σκορ, επικράτησε 4-2 της Καβάλας στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το Τριφύλλι ανέβασε την αυτοπεποίθηση του με τον τρόπο που νίκησε και πλέον συγκεντρώνεται στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ την ερχόμενη Τετάρτη.
 Ο Παναθηναϊκός είχε πλάνο και το τήρησε ακόμα και όταν το ματς στράβωσε από την αρχή, αφού σε αντίθεση με το ματς με τον Ηρακλή, όπου η ανατροπή ήρθε από προσωπικές ενέργειες, αυτή τη φορά ήρθε από οργανωμένες επιθέσεις. Με κορυφαίο τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος τα έκανε όλα και άξιους συμπαραστάτες τους Τζιμπρίλ Σισέ, Σωτήρη Νίνη και Λουκά Βύντρα, λύγισε μία δυνατή αντίπαλο και έδειξε ότι επανέρχεται.
 Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει βάλει μία δική του πινελιά στην ομάδα και δικαιούται να υποστηρίζει ότι η δουλειά του αρχίζει να φαίνεται. Και η μόνο η ανατροπή του σκορ, η απουσία πανικού και το ορθολογικό passing game, απέναντι σε μία ομάδα που δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Φυσικά, ακόμα απαιτείται να παρουσιαστεί μεγάλη βελτίωση μέχρι να βγουν στην επιφάνεια οι πραγματικές δυνατότητες του Τριφυλλιού.
 Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη και σκορ πρόκρισης για τη ρεβάνς. Όπως εξελίσσεται η σεζόν, το Κύπελλο είναι ένας στόχος που δεν πρέπει να χαθεί και οι πράσινοι δεν έχουν την πολυτέλεια να τον αφήσουν σε δεύτερη μοίρα...


 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 
 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα):  Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης (76' Καραγκούνης), Γκοβού (61' Χριστοδουλόπουλος), Λουίς Γκαρθία (61' Μαρίνος), Λέτο, Σισέ.

 Kαβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ): Βαγιέχο (λ. τρ. 69' Κατεργιαννάκης), Περτζέλ, Περερίνια, Βουτσίτσεβιτς (67' Γιάννου), Ντικρόκ, Πετκάκης, Καρντόσο, Χργκόβιτς, Ονουάτσι (79' Ναζλίδης), Θεοδωρέλλης, Αμπντούν.

 * Αυτή ήταν ανατροπή! Σε αντίθεση με την παρωδία -ακόμη μία φέτος- του Φαλήρου, όπου ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να... πείσει τον κόσμο ότι πάλεψε το ματς, ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία μάγκικη και πανάξια ανατροπή, καθώς έπαιζε, για μία ακόμη φορά, στο «άδειο» ΟΑΚΑ, είχε τρεις μεγάλες απουσίες (Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λέτο), βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, ισοφαρίστηκε (αφού είχε γυρίσει το σκορ) με τραβηγμένο πέναλτι και τελικά έφτασε στο 4-2 (2 Σισέ, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος), που θα μπορούσε να είναι και 5-2 με το δοκάρι του Λάζαρου στο τέλος. Η ομάδα δεν παίζει φοβερά, αλλά δείχνει σημάδια βελτίωσης και μία ακόμη νίκη, την Τετάρτη κόντρα στην ΑΕΚ, με τον κόσμο να επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, θα ανεβάσει πολύ την ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

2 σχόλια:

Laplace είπε...

καλημερα αδελφε
μου αρεσε η ομαδα!
την τεταρτη ολοι κοντα στην ομαδα για νικη επι της χανουμας!

Mike είπε...

καλημερα φιλε, καλα παιξαμε, κυνηγησαμε το ματς ακομη και μετα το 2-2, με το μουφα πεναλτι..
Επιτελους Τεταρτη ξαναπαμε γηπεδο!