20/1/11

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-2


 Αντιγραφή από prasinanea:

 Παρότι ακούγεται παράδοξο μετά από μία εντός έδρας ήττα σε ντέρμπι, εντούτοις ο Παναθηναϊκός οφείλει να διαβάσει σωστά το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Ναι μεν ηττήθηκε 0-2 από την ΑΕΚ και καθιστάται αουτσάιντερ για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο ήταν η ομάδα που επιχείρησε σωστό και ορθολογικό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Όμως οι γνωστές και πανθομολογούμενες αδυναμίες του στην αμυντική λειτουργία, για άλλη μία φορά τον πρόδωσαν.

 Η ΑΕΚ δεν άξιζε τη νίκη, ούτε καν την ισοπαλία, ωστόσο απέκτησε προβάδισμα για το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Αλλά ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί, αντίθετα υποχρεούται να επιμείνει στο δρόμο που έχει επιλέξει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Να δημιουργήσει μία ομάδα που θα παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και κατοχής. που θα επιτίθεται και θα φτιάχνει. Αυτό κάνει ο Πορτογάλος και επιβάλλεται να στηριχτεί απ' όλους.

 Τα δύο γκολ του Λυμπερόπουλου δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία εν όψει της ρεβάνς, όμως ο Παναθηναϊκός έχει την ποιότητα να ανατρέψει το σκορ. Το ζητούμενο όμως είναι η ομάδα να εξακολουθήσει να δουλεύει σκληρά και να βαδίσει στον δύσκολο, αλλά σωστό δρόμο. Και ορισμένοι ποδοσφαιριστές αποδεικνύουν ότι έμειναν στάσιμοι και πια δεν έχουν θέση στο ρόστερ του Τριφυλλιού...

 Οι  συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα):  Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Σεριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Μαρίνος (67' Χριστοδουλόπουλος), Νίνης (90' Πετρόπουλος), Καραγκούνης (67' Κατσουράνης), Λέτο, Σισέ.

 ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Νασούτι, Δέλλας, Γκερέιρο (68' Μπλάνκο), Γιάχιτς, Μάκος, Καράμπελας, Λαγός, Ντιόπ, Σκόκο (72' Νταντόμο), Λυμπερόπουλος (90' Αργυρίου).

 * Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το γνωστό, κακό του πρόσωπο και γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ, για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια και πιο ειδικά από το Λυμπερόπουλο, επίσης «δήμιο» του Τριφυλλιού. Παρηγοριά στον άρρωστο η ρεβάνς, όπου μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Για την ώρα όμως υπάρχει ένα πολύ σημαντικό ματς, με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, που θα δείξει αν θα παραμείνουμε ζωντανοί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: