20/1/11

Τελικά... Γόντικας και στο βάθος... Πολέμης!

 Αντιγραφή από ΠράσιναΝέα:


 Καμία έκπληξη στο Δ.Σ. του Παναθηναϊκού, με τον Δημήτρη Γόντικα να είναι -όπως αναμενόταν- αυτός που ανέλαβε να "τρέξει" την ΠΑΕ μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Βεκρής, Νίκας και Αδαμάντιος Πολέμης τα άλλα τρία μέλη της διοικούσας επιτροπής.
 Βάσει των αποφάσεων του Δ.Σ., ο Δημήτρης Γόντικας θα είναι προεδρεύων αντιπρόεδρος, ο Γιώργος Νίκας β' αντιπρόεδρος και ο Τζόνι Βεκρής γ' αντιπρόεδρος. Αυτοί οι τρεις, μαζί με τον Αδαμάντιο Πολέμη θα αποτελούν την διοικούσα επιτροπή που θα παίρνει τις αποφάσεις για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

 Ο Νικόλας Πατέρας ήταν ο πρώτος που μίλησε στα ΜΜΕ μετά το πέρας του Δ.Σ. και δήλωσε την αισιοδοξία για το μέλλον του Τριφυλλιού:
 "Έγινε ένα συμβούλιο σε πολύ καλό κλίμα, πήραμε σημαντικές αποφάσεις και όλα θα πάνε καλά. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, πάρθηκαν αποφάσεις με γνώμονα το καλό του Παναθηναϊκού."
 Ο δικός σας ρόλος;
 "Θα είμαι στο διοικητικό συμβούλιο και αν χρειαστεί κάτι η ομάδα θα είμαι στη διάθεσή της. Θα παραμείνω μέλος του Δ.Σ., αλλά και μέτοχος. Όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες."

 Νίκας: "Ευχαριστώ το Δ.Σ. για την τιμή που μου έκανε να με εκλέξει ως αντιπρόεδρο. Αυτό που έχω να πω στον κόσμο είναι ότι διαπίστωσα σήμερα σε μία δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της, ότι υπάρχει παναθηναϊκή ομοψυχία από όλους τους μετόχους, αυτό θα φανεί τους επόμενους μήνες, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε για το μεγάλο στόχο μας που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εμείς από την πλευρά μας ως διοικούσα επιτροπή, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση."


 Ακούμε για καταστροφή...
 "Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, αυτά είναι κινδυνολογία η οποία βγαίνει κατά καιρούς για να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα. Ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός έχει  τον κόσμο του και τους μετόχους του, άλλους κοντά και άλλους μακριά. Εγώ διαπίστωσα ότι όλοι θα σταθούν κοντά στη  διοίκηση."
 Γόντικας: " Έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας, έχουμε να διαχειριστούμε μια πολύ δύσκολη καμπή για το σύλλογο και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Αυτή τη στιγμή θα χρειαστούμε όλον τον κόσμο στο πλάι μας και το πρώτο θέμα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι η αγωνιστική βελτίωση της ομάδας."
 Βεκρής: "Το Δ.Σ. προχώρησε ενωμένο και εξέλεξε προεδρεύοντα αντιπρόεδρο τον κύριο Γόντικα, στη θέση του δεύτερου αντιπροέδρου τον κ. Νίκα εγώ συνεχίζω στη θέση του τρίτου και η διοικούσα επιτροπή συμπληρώνεται από τον κ. Πολέμη. Ο κ. Γόντικας θα τρέξει την ομάδα με την βοήθεια της διοικούσας επιτροπής και η ομάδα θα λειτουργήσει έτσι μέχρι το καλοκαίρι."
 Χρειάζεται απόφαση της επιτροπής για να παρθούν αποφάσεις;
 "Η διοικούσα επιτροπή έχει αρμοδιότητες από το καταστατικό και σε αυτές είναι και το θέμα των μεταγραφών. Ασφαλώς θα συνεδριάσουμε και για αυτές.
 Η απόφαση ήταν ομόφωνη;
 "Ναι."
 Τέθηκε θέμα να αναλάβει κάποιος την προεδρία;
 "Προτείναμε και πάλι τον κ. Πολέμη, αλλά επέμεινε στη θέση του. Θέλει να βοηθήσει και απόδειξη για αυτό είναι η παρουσία του στην επιτροπή."
 Θ. Γιαννακόπουλος: "Δυστυχώς έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Εφόσον δεν βρίσκεται πρόεδρος να πάει το καράβι  σε ασφαλές λιμάνι, ήταν η θέση των δύο αντιπροέδρων τόσο του κ. Γόντικα, όσο και του κ. Βεκρή, το μόνο που προστέθηκε στην αντιπροεδρία ήταν ο Νίκας, γνωστός Παναθηναϊκός και πολύ καλό παιδί."
 Πως θα μοιραστούν οι ρόλοι;
 "Δεν μπορώ να πω ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει σε διοικούσα επιτροπή, εγώ σας λέω αυτό που συζητήσαμε. Τώρα αν αυτό εσείς το θεωρείται διοικούσα επιτροπή εγώ τι να σας πω."
 Είστε αισιόδοξος;
 "Είναι δύσκολη εποχή για τον Παναθηναϊκό, τώρα αν θα πάει το καράβι σε ασφαλέστερα νερά, ο χρόνος θα το δείξει."
 Η ομάδα θα προχωρήσει σε περικοπές ενόψει καλοκαιριού;
 "Είναι πολύ πρόωρο να πούμε, εδώ ψάχνουμε να δούμε τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός κάθε Κυριακή και εσείς μου λέτε για μετά από τρεις μήνες;"



 Ο Αδαμάντιος Πολέμης συμμετέχει στη νέα διοικούσα επιτροπή του Παναθηναϊκού και με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του Δ.Σ. άφησε να εννοηθεί ότι το καλοκαίρι σκέφτεται να αναλάβει την προεδρία.
 Αναλυτικά όσα είπε:
 "Επέμεινα στην απόφαση που πήρα την Κυριακή να μην αναλάβω την προεδρεία τώρα, παρά το ότι είχα την στήριξη όλων. Αυτό που ήθελα να κάνω και στο οποίο συμφωνήσαμε σήμερα είναι να λειτουργήσουμε ως διοικούσα επιτροπή κάτι που σημαίνει ότι 4 άτομα συζητάμε για όλα τα θέματα, θα μου δώσει την ευκαιρία να μάθω πολύ περισσότερα πράγματα στους ερχόμενους μήνες, να μπορέσω να βοηθήσω από το πίσω κάθισμα σε όλα τα θέματα και να μπορέσω στο μέλλον να πάρω μία απόφαση για την οποία θα είμαι 100% βέβαιος. Επίσης θα γλιτώσω την δημοσιότητα, η οποία όλη την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ένας παράγοντας που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της αποφάσεως να μην αναλάβω.
 Είχατε πει πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται κάποια χρήματα για να αποφύγει την πτώχευση αυτό θα ξεκινήσει από τώρα ή από το καλοκαίρι. Δεν μίλησα για πτώχευση, είπαμε ότι λεφτά υπάρχουν μέχρι το Μάιο. Όλες οι ΠΑΕ χάνουν χρήματα και η πρόθεσή μου εφόσον ήμουν πρόεδρος θα ήταν να ζητήσω όσο το δυνατό λιγότερα χρήματα από τους μετόχους, γιατί κανέναν δεν θέλει να τους ζητάει λεφτά. Επομένως πρέπει  να κάνουμε κάποιες θυσίες για εμάς και για τους φιλάθλους. Βλέπεται ότι έχουμε μια ομάδα που αξίζει 60 εκατ. και δεν είναι 10 βαθμούς μπροστά αλλά 5 πίσω, άρα δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων."
 Οι θυσίες έχουν να κάνουν και με παίκτες όπως ο Ζιλμπέρτο;
 "Δεν συζητήσαμε για αυτόν σήμερα, είναι κάτι που συζητά ο κ.Γόντικας με τον παίκτη. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου και αν ο παίκτης επιθυμεί να αποχωρήσει δεν θα φέρουμε αντίρρηση."


 * Ο Δημήτρης Γόντικας λοιπόν, ως προεδρεύων αντιπρόεδρος μέχρι το καλοκαίρι, όταν και θα μπορεί να αναλάβει ο Αδαμάντιος Πολέμης, αρκεί να πάρει τις απαραίτητες εγγυήσεις και την ουσιαστική στήριξη από Βαρδινογιάννηδες, Πατέρα, Γιαννακόπουλους. Στηρίζουμε το νέο διοικητικό σχήμα, που τουλάχιστον δεν αφήνει ακέφαλο τον Παναθηναϊκό. Φυσικά με προβληματίζει που αναλαμβάνει άνθρωπος του Τζίγγερ, ένας ακόμη μετά τους απίστευτους Μήτσου, Φιλιππίδη, αλλά ας ελπίσουμε ότι το καλοκαίρι θα αλλάξουν τα πράγματα. Βέβαια έχω ξαναπεί, ότι αυτό θα γίνει ΜΟΝΟ όταν αλλάξει η ιδιοκτησία, όμως όπως δυστυχώς αποδεικνύεται ο Βαρδής δε λέει να φύγει με τίποτα. Α, ας ελπίσουμε ακόμη, ότι το καλοκαίρι θα είμαστε και πρωταθλητές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: