27/5/10

Σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός διέλυσε τον αιώνιο πελάτη με 73-54 και έκανε το 1-0 στους τελικούς!


 Ευτυχώς οι φόβοι που είχαν εκφραστεί εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στην ΠΑΕ δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ απόψε και στο κατάμεστο ΟΑΚΑ ένας πραγματικά ψυχωμένος Παναθηναϊκός διέλυσε τον δύσμοιρο ΟΣΦΠ με 93-74 και έκανε δια περιπάτου το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, του 8ου συνεχόμενου!

 Και μάλιστα η διαφορά θα ήταν αρκετά υψηλότερη εάν οι πρωταθλητές δεν έριχναν αισθητά την απόδοσή τους στο δ' δεκάλεπτο!

 Οι οποίοι σήμερα έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις. Σε μια χρονιά έντονης αμφισβήτησης, μετά τους δύο χαμένους τίτλους (κύπελλο Ελλάδας και Ευρωλίγκα), ο ισόβιος πρωταθλητής ήθελε όσο τίποτα να παραμείνει στον θρόνο του. Και απόψε έκανε πανεύκολα το πρώτο βήμα από τα τρία που απαιτούνται και την Κυριακή θα ψάξουν στο ΣΕΦ το 2-0 για να τελειώσουν την ιστορία όσο πιο νωρίς γίνεται.

 Από την αρχή του αγώνα ο Μπαναώτης έπαιξε με τον Σχορτσιανίτη για να γεμίσει με φάουλ τους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Ο μάγκας Ζοτς όμως του πήρε τα σώβρακα αφού δεν τον αντιμετώπισε με τον Πέκοβοτς man to man, αλλά με δύο και τρεις παίχτες για βοήθεια με αποτέλεσμα ο Μαυροβούνιος να μην υποπέσει σε κανένα φάουλ και ο Σχορτσιανίτης να μην απειλεί πλην των δύο καλαθιών στην αρχή!

 Στο 6-6 δύο απανωτά τρίποντα του Φώτση, του πιο σταθερού μας παίχτη εδώ και καιρό, έκαναν το 12-6, για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο +9 πριν μειώσουν οι φιλοξενούμενοι στους 3 για το 19-16 του δεκαλέπτου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν η σειρά του Σπανούλη να ευστοχήσει σε δύο τρίποντα για να στείλει τη διαφορά πάνω απ' τους δέκα και να κλείσει τελικά το ημίχρονο στο +15, 41-26.

 Τα πάντα κάπου εκεί τελείωσαν, αφού ο ΟΣΦΠ δεν ξαναμπήκε ποτέ στο ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός επικράτησε κατά κράτος, η διαφορά έφτασε στους 24 πόντους με τη λήξη της τρίτης περιόδου, 66-42. Με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έγινε και το 68-42, που αποτέλεσε και την μεγαλύτερη διαφορά, αφού μετά οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν πολύ στην επίθεση, όχι όμως και στην άμυνα που συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το τέλος.
 Το τελικό 73-54 έδωσε ακόμη μία μεγάλη νίκη του Αυτοκράτορα επί του πελατάκου, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 και πάει με αέρα στο ΣΕΦ όπου με νίκη ουσιαστικά θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.


 Τα δεκάλεπτα: 19-16, 41-26, 66-42, 73-54.

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 7(2), Περπέρογλου 6(1), Μπατίστ 13, Φώτσης 13(4), Γιασικεβίτσιους 2, Νίκολας 5(1), Τσαρτσαρής 10(1), Διαμαντίδης 7(1), Πέκοβιτς 10, Καλάθης.

 ΟΣΦΠ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πεν 2, Τσίλντρες 7, Βούισιτς 3, Μπουρούσης 9, Μπέβερλι, Κλέιζα 13, Μαυροκεφαλίδης, Τεόντοσιτς 10, Σχορτσιανίτης 6.

 * Μη σταματάς να τους γαμάς, έτσι γαμιέται ο Πειραιάς!!!

 * Με το εκπληκτικό, παγκόσμιο ρεκόρ τελείωσε το ματς ο Θρήνος, 0/23 τρίποντα!!!!!

 *  Εκπληκτικός ο κόσμος απόψε στο ΟΑΚΑ. 17000 οπαδοί δημιούργησαν ακόμη μία φορά φανταστική ατμόσφαιρα όπως ΜΟΝΟ αυτοί ξέρουν να κάνουν!!

 * Στο τρομερό 27-0 στο πρωτάθλημα έφτασε ο Παναθηναϊκός φέτος, όπου μετά την μοναδική του ήττα την 5η αγωνιστική, σημείωσε 21 σερί νικες στην κανονική περίοδο και μετρά ήδη 6 σερί στα play offs!

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Βρε τι πάθαν τα γαυρόπουλα!!!!
χι χι χι

Laplace είπε...

χαλαρα αδελφε
τους εχουμε με 3-0 ,θα δεις!
θα γινει χαμος κ φετος!
τρομερος ακομα μια φορα ο κοσμος μας!
καλο βραδυ :)

Mike είπε...

bear ετσι ειναι, βιαστηκαν να μας ξεγραψουν επειδη πηραν ενα κυπελλακι μετα απο 13 χρονια!

Mike είπε...

Laplace γουσταρω κι εγω ενα 3-0 αλλα το θεμα ειναι να το παρουν για να κλεισουν στοματα!

Τρομερος ο κοσμος!
Καλο βραδυ.

Crazy Tourists είπε...

Εμ, πολύ αέρα τους είχαμε δώσει φέτος κι έπρεπε να τον πάρουμε πίσω! Ωραία εμφάνιση, άντε για το 2 μηδέν τώρα!

Τρελοτουρίστρια

Mike είπε...

Τρελοτουριστρια καλως ηρθες καταρχην, ωραια εμφανιση και τρομερο παθος, εδωσε απαντησεις χθες η ομαδαρα!

Μπορουμε να τους αποτελειωσουμε την Κυριακη!