23/5/10

Παναθηναϊκός - Πανελλήνιος 75-65, με sweep οι πρωταθλητές στους τελικούς που ξεκινούν την Τετάρτη


 Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 75-65 τον Πανελλήνιο, τον "σκούπισε", όπως αναμενόταν άλλωστε και προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος όπου για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά περιμένει ο καλός πελάτης.

 Οι πρωταθλητές σήμερα δεν έπαιξαν καλά, κάτι που συνέβει για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά και την μέτρια βραδιά στην Κυψέλη, αλλά προσωπικά δεν ανησυχώ, αφού αφενός τα ματς που ακολουθούν με τον Ολυμπιακό είναι αυτά που περίμεναν οι παίχτες πως και πως και αφετέρου, κάτι τέτοια τα κάνει ο Ομπράντοβιτς για να αποπροσανατολίσει τους αντιπάλους.

 Η αλήθεια βέβαια είναι ότι απέναντί του απόψε στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός βρήκε έναν πολύ ανταγωνιστικό Πανελλήνιο. Έχουμε ξαναπεί -και οι αριθμοί το λένε- ότι ο Πανελλήνιος πραγματοποιεί φέτος την καλύτερη σεζόν της ιστορίας του, φτάνοντας για πρώτη φορά στα ημιτελικά των play offs. Είναι μία καλή ομάδα, παίζει δυνατή άμυνα, ενώ είναι και πολύ σκληρός στην έδρα του.
 Σήμερα κοίταξε κατάματα τον Παναθηναϊκό, που ωστόσο όταν ξύπνησε προς το τέλος του αγώνα, άνοιξε γρήγορα τη διαφορά και τελείωσε το παιχνίδι. Ο Σαρούνας Γιασισκεβίτσιους ήταν εκείνος που λύτρωσε τους γηπεδούχους, αφού με 14 πόντους (2/3 δίποντα και 3/5 τρίποντα) σε μόλις 21 λεπτά συμμετοχής  έδωσε ένα προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του!

  Με την εμπειρία του και μόνο, ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε στον Πανελλήνιο να ξαναμπεί στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά του αγώνα και έφτασε στο τελικό 75-65 με καλάθι του Σερμαντίνι που είχε περάσει στο ματς στα τελευταία δευτερόλεπτα.

 Τα δεκάλεπτα: 18-17, 31-32, 53-52, 75-65.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι 2, Τέπιτς, Σπανούλης 4(1), Περπέρογλου 10(2), Μπατίστ 14(1), Φώτσης 5(1), Γιασικεβίτσιους 14(3), Νίκολας 9(3), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης, Πέκοβιτς 11, Καλάθης 3(1).

  Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος 6(2), Χαραλαμπίδης 7(1), Καλαϊτζής 4, Κολώκας 5(1), Σμιθ 9, Πέτρουλας 4, Κομποδιέτας, Μπλάκνεϊ 7(1), Τσακαλέρης 1, Ντέιβις 6(1), Βουγιούκας 14.

  * Την Τετάρτη ξεκινούν οι τελικοί με πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ φυσικά, 21:45 με τηλεοπτική κάλυψη από τον ΣΚΑΪ, αν και το κλειστό δεν χρειάζεται να πούμε ότι θα είναι κατάμεστο για το πρώτο γλέντι τίτλου!

4 σχόλια:

Laplace είπε...

ΧΑΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
η ομαδα φιλε δεν ειναι σε καλη κατασταση...θελουμε αμεση βελτιωση..
μακαρ κ φετος να το σηκωσουμε,δεν θα αντεξω να το χασουμε κ ειδικα με πλεονεκτημα εδρας...
καλησπερες

Unknown είπε...

Καλησπέρα βαζελάκο! Θα τα σαρώσουμε όλα φέτος. :-)

Mike είπε...

Laplace οπως εγραψα, πιστευω οτι δεν κανουμε κοιλια. Τι διαολο, πριν απο 1 εβδομαδα πεταγε και σε λιγες μερες επεσε τοσο πολυ; Η κολπα του Ζοτς ειναι αυτα, η καναν αγγαρεια με Πανελληνιο!

Να το χασουμε φετος;;
Ουτε να το σκεφτομαι θελω...

Mike είπε...

bear αναμενουμε τους τελικους και ευχομαστε να πανε ολα καλα. Καλο βραδυ.