25/5/10

Αν και προχθές οι Celtics έκαναν δια περιπάτου το 3-0, σήμερα τα ξημερώματα ηττήθηκαν από τους Magic, οι οποίοι μείωσαν σε 3-1 και έμειναν ζωντανοί


 Προχθές οι Celtics παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ έφτασαν δια περιπάτου στο 3-0 επί των Magic συντρίβοντάς τους με 94-71. Από την αρχή του αγώνα πήραν διαφορά ασφαλείας, όπως είχε γίνει και στα δύο ματς στο Orlando, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά δεν τους επέτρεψαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι.
 Σήμερα τα ξημερώματα όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Όλοι στη Βοστώνη είχαν ετοιμαστεί για ένα πάρτι πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του NBA με εμφατικό μάλιστα sweep επί του Ορλάντο. Οι Magic όμως αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να διασυρθούν και με τον Dwight Howard να αποδεικνύεται μεγάλος ηγέτης αυτής της ομάδας σημειώνοντας 32 πόντους, κέρδισαν με 96-92 στην παράταση, έκαναν το μπρέικ, μείωσαν τη σειρά των τελικών της Ανατολής σε 3-1 και διατήρησαν τις όποιες ελπίδες τους για πρόκριση στον μεγάλο τελικό.
 Βέβαια ποτέ στην ιστορία του NBA δεν κατάφερε κάποια ομάδα να γυρίσει οποιαδήποτε σειρά play offs από 0-3 και φυσικά είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να το πετύχουν οι Magic απέναντι στους Celtics.
 Σήμερα πάντως επέβαλαν τον ρυθμό τους, πήραν γρήγορο προβάδισμα 8 πόντων και περιόρισαν αρκετά τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά στον αγώνα προς το τέλος της τρίτης περιόδου!
 Ο Nelson με 23 πόντους και 9 άσιστ ήταν ο δεύτερος καλύτερος μετά τον Howard για τους νικητές. Από την άλλη, μόνος του πάλευε ο Pierce που σημείωσε 32 πόντους, ενώ η φροντλάιν των γηπεδούχων ήταν σε κακή βραδιά και συνολικά σημείωσε 17. Παρά τη μεγάλη ανατροπή που έκαναν οι γηπεδούχοι στο τέλος, γυρίζοντας το ματς από το -7 στα τελευταία 2,5' και οδηγώντας τον 4ο τελικό στην παράταση, δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και η σειρά μεταφέρεται και πάλι στο Orlando για το 5ο ματς, ξημερώματα Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: