29/5/10

Όπως αναμενόταν οι Celtics έφτασαν στο 4-2 επί των Magic, ανακυρήχθηκαν πρωταθλητές Ανατολής και προκρίθηκαν στον τελικό του NBA όπου περιμένουν τον νικητή της Δύσης (Lakers - Suns είναι στο 3-2)!


 Οι Celtics τα κατάφεραν όπως αναμενόταν να προκριθούν στον τελικό του NBA σε βάρος των Magic με συνολικό 4-2. Η Βοστώνη μετά το 3-0 ήταν το ακλόνητο φαβορί για πρόκριση, αφού ποτέ στην ιστορία του NBA ομάδα που βρέθηκε πίσω με 0-3 σε οποιαδήποτε φάση των play offs δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση. Πόσο μάλλον όταν ο αντίπαλος είναι οι Boston Celtics και όταν οι 2 εκ των 3 νικών τους ήταν με brake μέσα στο Ορλάντο!

 Μπορεί οι Magic με ηγέτη τον Dwight Howard να έκαναν ένα brake στη Βοστώνη και να μείωσαν σε 3-1, και στη συνέχεια να κέρδισαν πανεύκολα στην έδρα τους για το 3-2, όμως σήμερα τα ξημερώματα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι Celtics δεν έχουν αυτοκτονικές τάσεις και μέσα στο δικό τους γήπεδο δεν επρόκειτο να άφηναν με τίποτα την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με έναν σούπερ Paul Pierce να σημειώνει 31 πόντους, έχοντας και 13 ριμπάουντ και 5 άσιστ, οι γηπεδούχοι παίζοντας από την αρχή πολύ επιθετικά πήραν διψήφια διαφορά από την πρώτη κι όλας περίοδο (30-19). Και όπως συνέβει και στους 6 τελικούς, όποια ομάδα πήρε το προβάδισμα στο πρώτο δωδεκάλεπτο, στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη!

 Στην δεύτερη περίοδο οι Celtics έχασαν τον Rajon Rondo με τραυματισμό, όμως ο Nate Robinson που τον αντικατέστησε τα πήγε περίφημα, αν και είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα play offs!
 Ο Robinson σημείωσε 13 πόντους και βοήθησε τα μέγιστα ερχόμενος από τον πάγκο, όπως και οι Tony Allen, Rasheed Wallace σε προηγούμενα ματς, σε αντίθεση με τους Magic που δεν είχαν σχεδόν σε κανένα ματς της σειράς βοήθεια από τον πάγκο. Καλό ματς επιθετικά έκανε και ο Ray Allen με 20 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε για μία ακόμη φορά ο σούπερ Dwight Howard με 28 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Vince Carter με 17.

 Στην επανάληψη οι ασταμάτητοι επιθετικά Celtics έκλεισαν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι 82-61 και κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν. Το τελικό 96-84 έδωσε το πρωτάθλημα της Ανατολής στη Βοστώνη, η οποία πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον μεγάλο τελικό. Στη Δύση, Λος Άντζελες και Φοίνιξ είναι στο 3-2 με τις δύο έδρες να κρατάνε, αφού κανείς δεν έχει φτάσει ακόμη στο μπρέικ. Τελευταία ευκαιρία θα έχουν οι Lakers στον 6ο τελικό, αλλιώς τα πάντα θα κριθούν και πάλι στο L.A. στο 7ο και τελευταίο ματς.

2 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε
παμε για τελικους φωτια βοστωνη εναντιον λος αντζελες!τρελα!!
θα τα δειξει το σκαι?

Mike είπε...

Καλησπερα, οπως βλεπω το τηλεοπτικο προγραμμα της NOVA, λεει, την ερχομενη Παρασκευη στο Novasports1, 04:00 ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ NBA 1ΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ.

Τωρα τι να σου πω, αμα αλλαξει κατι δεν ξερω..