26/5/10

Το φιλικό 0-0 του ΠΑΟ με Μπενφίκα με το οποίο έκλεισε η σεζόν, οι κόντρες μέσω μπαράζ ανακοινώσεων στον Πολυμετοχικό, οι 2 "πράσινες" κωλοφυλλάδες, το "Ελάτε να αγοράσετε" του Τζίγκερ, η υποχώρηση και το ξεμπρόστιασμα του Βγενόπουλου, το επικείμενο Δ.Σ. και οι πιθανότητες επιστροφής Πατέρα στην προεδρία παρά την αποχώρησή του την περασμένη Παρασκευή, αλλά και τα κρυφά χαρτιά του Παύλου, όσο κι αν επιμένει στο "Δεν με ενδιαφέρει η προεδρία", οι προσπάθειες διάσωσης του Ερασιτέχνη και... ο σημερινός πρώτος τελικός της Α1!

 Ας τα πάρουμε από την αρχή. Την Κυριακή έπεσε η αυλαία της φετινής σεζόν για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας αντιμετώπισαν την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, Μπενφίκα, στο Τορόντο του Καναδά. Χωρίς του διεθνείς και τον Νίκο Νιόπλια, αλλά με τον Κριστόφ Βαζέχα στον πάγκο, οι πράσινοι ήρθαν ισόπαλοι 0-0 σε ένα ματς με λιγοστές φάσεις, που σημαδεύτηκε από ένα επεισόδιο στο τέλος του ημιχρόνου, όταν μετά από σκληρό φάουλ στον Δημούτσο οι παίχτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια. Το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση του διαιτητή ο οποίος απέβαλε τον Νταβίντ Λουίζ, αφήνοντας έτσι τους Πορτογάλους με 10 παίχτες. Στο β' ημίχρονο ο Παναθηναϊκός πίεσε και είχε δοκάρι με τον Ρουκάβινα, αλλά το 0-0 έμεινε ως το τέλος, με τον Βαζέχα να αλλάζει μόνο τερματοφύλακα παιρνώντας τον Γκαλίνοβιτς στη θέση του Καρνέζη και αφήνοντας τους άλλους 10 που ξεκίνησαν το ματς: Μπιάρσμιρ, Μελίσση, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Μαρίνο, Δημούτσο, Λέτο, Κλέιτον, Ρουκάβινα.

 Από κει και πέρα ο Πολυμετοχικός Παναθηναϊκός όχι απλά περνάει κρίση αλλά βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης. Στο τέλος μίας χρονιάς που βρίσκει τον Παναθηναϊκό νταμπλούχο μετά από 6 χρόνια ξηρασίας, οι εσωτερικές συγκρούσεις αναστατώνουν όχι μόνο την ομάδα, αλλά κυρίως τον κόσμο της που για μία ακόμη φορά διχάζεται καθώς "αναγκάζεται" να επιλέξει στρατόπεδο.

 Έχω πει πολλές φορές ότι σε τέτοιες περιπτώσεις φταίνει ΟΛΟΙ. Σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Αλλά όμως ΟΛΟΙ, μηδενός εξαιρουμένου.

 Την περασμένη Παρασκευή λοιπόν ο πρώην πια πρόεδρος, Νίκος Πατέρας υπέβαλε την παραίτησή του στο Δ.Σ. επικαλούμενος πόλεμο και λασπολογία σε βάρος του. Βέβαια αμέσως μετά σε συνάντηση με φίλους της ομάδας άφησε μία μικρή χαραμάδα παραμονής με το "...περιμένετε μέχρι την Παρασκευή".
 Πολύ πετυχημένη η θητεία του Πατέρα (νταμπλ αλλά κυρίως εξαφάνιση παρασκηνίου), αλλά όπως έχω ξαναπεί ο ΠΑΟ είναι υπεράνω προσώπων. Δεν ξέρω τελικά αν θα ξαναεκλεγεί πρόεδρος ή όχι πάντως και αυτός έκανε δύο σημαντικά φάουλ: Ξόδεψε αλόγιστα χρήματα που δεν ήταν δικά του και το χειρότερο, δεν ενημέρωνε τον Βαρδινογιάννη για τις κινήσεις του, ως όφειλε.

 Μετά την παραίτηση όμως ακολούθησε το... έλα να δεις. Για αρχή ήταν εκείνη η απίθανη δήλωση του Θανάση περί αποχώρησής του μαζί με την αποχώρηση Πατέρα, για να ακολουθήσει η -για πολλοστή φορά- κατηγορηματική άρνηση του Παύλου για την προεδρία: "...δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία. Δεν θέλω κανένα αξίωμα", και να φτάσουμε στο χτες, όπου για πρώτη φορά, με ανακοίνωσή του, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης καλεί όποιον ενδιαφερόμενο να καταθέσει πρόταση για την ΠΑΕ.

 Εδώ επιτρέψτε μου να πω ότι κάνει ένα φάουλ κι ο Τζίγκερ. Επί τόσα χρόνια δέχεται πιέσεις να πουλήσει την ΠΑΕ και δεν το κάνει παρά μόνο 3 μέρες πριν το Δ.Σ. "παίζοντας" εκ του ασφαλούς αφού γνωρίζει ότι δεν προτίθεται ουδείς εκ των μετόχων να προβεί σε μία τέτοια κίνηση. Όπως επίσης το ίδιο κάνει με την φαινομενική απλοχεριά του, δηλώνοντας ότι τα χρήματα που θα πάρει από την πώληση(;) θα τα δώσει στον Ερασιτέχνη και σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες...
 Βέβαια από την άλλη τίθεται και το εξής ερώτημα: Εντάξει άργησε να το κάνει, αλλά ακόμη και τώρα, οι δήθεν ενδιαφερόμενοι πού στο διάολο πήγαν;;

 Ο Βγενόπουλος λοιπόν, ναι αυτός που με την ΠΕΚ έκανε χιλιάδες φίλους του ΠΑΟ να πειστούν για τις "αγνές", Παναθηναϊκές του προθέσεις, στο άκουσμα περί πώλησης από τον Τζίγκερ όχι μόνο έκανε πίσω και δεν βγήκε να καταθέσει πρόταση (αλήθεια με τί λεφτά;;) αλλά πέρασε στην "αντεπίθεση" λέγοντας ότι δεν είναι κορόιδο και δεν θέλει με τίποτα να βάλει κι άλλα χρήματα στην "...ήδη γεμάτη τσέπη του Γιάννη Βαρδινογιάννη".
 Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ απάντησε με την πιο σκληρή ανακοίνωσή του μέχρι σήμερα, επαναλαμβάνοντας ότι πουλάει, πως στηρίζει έναν πρόεδρο κοινής αποδοχής αλλά ότι ο ΠΑΟ ΔΕΝ χαρίζεται.
 Ο κύριος Βγενόπουλος λοιπόν, ο απλός φίλαθλος, που γέμισε όνειρα τους φίλους του ΠΑΟ, ήθελε να του χαριστεί η ΠΑΕ(!!!) και όπως φάνηκε ετοίμαζε ηρωική έξοδο αλλά τον πρόλαβε στη στροφή ο Τζίγκερ. Δεν ξέρω μόνο τι θα κάνει ο Γ. Βαρδινογιάννης εάν σήμερα ή αύριο εμφανιστεί κανείς από το πουθενά και καταθέσει πρόταση, αλλά αυτό το σενάρια μοιάζει και είναι απίθανο.

 Ο Βγενόπουλος στα μάτια της μεγάλης πλειονότητας του κόσμου του Παναθηναϊκού είναι λαοπλάνος και παραμυθάς. Οι φίλοι του ΠΑΟ πίστεψαν εύκολα τις υποσχέσεις του περί γιγάντωσης της ομάδας (αυτό και μόνο αυτό ενδιαφέρει τους πραγματικούς φίλους του ΠΑΟ) και ενότητας των μετόχων. Όμως στην πράξη απεδείχθη αυτό που είναι. Ένας ετοιμόλογος και πανέξυπνος μεν, στυγνός επιχειρηματίας δε. Και τα επιχειρηματικά σχέδια του Mr. Mig ξεπερνούν κατά πολύ τις αγνές του προθέσεις για τον Σύλλογο που αγαπάμε. Και έχουν να κάνουν με συγχωνεύσεις, τράπεζες, πετρέλαια και στο βάθος... την πολιτική.

 Στο καλό λοιπόν κύριε Βγενόπουλε, που είδατε στον Παναθηναϊκό (κανείς δεν αμφισβητεί τα Παναθηναϊκά σας αισθήματα αλλά στην περίπτωσή σας δεν αρκούν) σαν μία μεγάλη ευκαιρία προβολής και μεγέθυνσης του image σας.

 Για να επιστρέψουμε στον Νίκο Πατέρα. Εσείς κύριε Πατέρα που έχετε -και μάλιστα αρκετά- χρήματα γιατί δεν κατατέθετε πρόταση αγοράς της ΠΑΕ ή έστω του πλειοψηφικού πακέτου; Κι εσείς δεν πιέζατε τον νυν μεγαλομέτοχο να πουλήσει; Ορίστε, είναι η χρυσή ευκαιρία σας (μας) να αλλάξει οριστικά σελίδα στον Σύλλογο με την απομάκρυνση της οικογένειας.

 Πριν από λίγο μάλιστα ο Νίκος Πατέρας με δηλώσεις του χαρακτήρισε θλιβερά τα όσα συμβαίνουν στον Πολυμετοχικό ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά τα περί δικής του πρότασης για αγορά της ΠΑΕ αλλά επανέλαβε ότι θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ. Μένει να δούμε την οριστική κίνηση Πατέρα την Παρασκευή στο Δ.Σ. Που ωστόσο τον πρώτο λόγο έχει ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Υπάρχουν φήμες για πρόταση του Τζίγκερ στον Παύλο να αναλάβει την Προεδρία και τον τελευταίο να την έχει αποδεχτεί, ασχέτως τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Ειδικά αν ο Πατέρας αρνηθεί οριστικά την ανανέωση της θητείας του, είναι αρκετά πιθανό να αναλάβει την προεδρία ο Παύλος, είτε αγοράσει κάποια ποσοστά είτε όχι. Υπομονή λίγο ακόμη μέχρι την Παρασκευή όπου θα ξεκαθαρίσουν όλα. Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, όπως επίσης και κάποιος τρίτος, που θα αποτελεί επιλογή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ...

 Ίσως όμως έχουμε νέα και ΠΡΙΝ από το Δ.Σ., αφού μετά και τις δηλώσεις Πατέρα, ο μόνος πλέον που δεν έχει μιλήσει δημόσια είναι ο Παύλος Γιαννακόπουλος! Δεν αποκλείω λοιπόν μία τοποθέτηση Παύλου όπου πιθανόν μάλιστα να αποκαλυφθεί κάτι άκρως ενδιαφέρον... Υπομονή και θα το μάθουμε κι αυτό.

 Μέσα σ' όλα αυτά έχουμε και το θέμα των δύο πράσινων εφημερίδων. Derby News και Πράσινη, η μία χειρότερη από την άλλη εξαπατούσαν συστηματικά τον κόσμο του Παναθηναϊκού μέχρι που απ' ότι φαίνεται κόβονται και οι δύο -τουλάχιστον από τους σκεπτόμενους φίλους που σιχάθηκαν τόσο καιρό-. Ούτε ένα φύλλο στο εξής!

 Για να πάμε στον Ερασιτέχνη που όπως έχω ξαναπεί είναι το Α και το Ω ενός Συλλόγου. Κάθε μεγάλος Σύλλογος οφείλει να έχει υγιή και ισχυρό ερασιτέχνη. Και αυτή τη στιγμή, με τα τεκτενόμενα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχουν παγώσει τα πάντα γύρω από τον ερασιτέχνη. Ο πρόεδρος, Μιχάλης Κίτσιος, κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην βουλιάξει ο ερασιτέχνης που μην ξεχνάμε, το καλοκαίρι κόντεψε να βαρέσει διάλυση. Και μιλάμε ότι ένα μικρό ποσό αν δωθεί από τους πολυμετοχικούς, όχι μόνο θα σωθεί αλλά θα κάνει και άλματα προόδου. Αλλά είπαμε, αυτοί έχουν τα προβλήματά τους τώρα...
 Στο βόλεϊ των αντρών ο Στέλιος Καζάζης ανανέωσε, δηλώνοντας ότι το συναίσθημα υπερκερνάει τη λογική σε αυτή τη δύσκολη για τον Παναθηναϊκό περίοδο, ενώ και ο Ζαγκούμνι, ο καλύτερος ίσως πασαδόρος στην Ευρώπη, αν και έχει προτάσεις, αποδέχεται μεγάλη μείωση των αποδοχών του για να μείνει στην ομάδα(!), ενώ και ο Αγκάμεζ επιθυμεί να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Αν μείνει ο βασικός κορμός και γίνουν και 1-2 πολύ καλές μεταγραφές η ομάδα θα πάει για μεγάλα πράγματα του χρόνου.
 Στο βόλεϊ γυναικών μετά την αποχώρηση του Τάκη Φλώρου λόγω οικογενιεακών προβλημάτων, το τμήμα έχει μείνει χωρίς προπονητή. Μετά μάλιστα και τις αποχωρήσεις των Ντουμιτρέσκου, Χατζηνίκου από τον Παναθηναϊκό αλλά και την ενεργό δράση γενικότερα, οι προσθήκες 2-3 παιχτριών είναι επιβεβλημένες και ειδικά μίας πολύ καλής ξένης, ώστε η ομάδα να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία των τελευταίων 6 ετών που σαρώνει τα πάντα στην Ελλάδα αλλά κι επιτέλους να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη.
 Στο μπάσκετ γυναικών, είναι δεδομένο ότι η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί για να μπορέσει να κοντράρει τον αχτύπητο Αθηναϊκό, ενώ στο πόλο πρέπει αυτά τα παιδιά που έχουν δώσει και την ψυχή τους φέτος, να πληρωθούν για τα δεδουλευμένα και μετά να δούμε πώς μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα σε έμψυχο υλικό. Αυτά τα τέσσερα τμήματα είναι και τα σημαντικότερα με την κολύμβηση, το στίβο και τα υπόλοιπα να έπονται.


 Και μέσα σε όλα ξεκινούν σήμερα οι τελικοί στην Α1 μπάσκετ των ανδρών (21:45 Σκάι). Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για 5η σερί χρονιά αντιμέτωποι, με τους πρωταθλητές να είναι αποφασισμένοι να μην χάσουν και τον τρίτο τίτλο της σεζόν μετά το κύπελλο Ελλάδας και την Ευρωλίγκα και να θέλουν το πρωτάθλημα για να διατηρήσουν τα κεκτημένα.

4 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε Μιχαλη
συμφωνω μαζι σου

ελπιζω την παρασκευη να ξεμπερδεψουμε!

σημερα ειναι το πιο κρισιμο ματς..δεν πρεπει να μας πιασουν στον υπνο επειδη ασχολουμαστε με τα διοικητικα της παε..παμε να τους τελειωσουμε!

Mike είπε...

υπομονη μεχρι την παρασκευη, εκτος αν σημερα το βραδυ η αυριο πεταξει καμια βομβα ο Παυλος...
Στο ΟΑΚΑ ολοι συγκεντρωμενοι στο ματς, παιχτες και κοσμος επι 40', αλλιως θα υπαρχει προβλημα..

lt.aldo raine είπε...

και που να ήξερες τι θα γινόταν μια εβδομάδα μετά.
που να μην περνάμε και το πρωτάθλημα.

Mike είπε...

it.aldo raine ετσι ειναι, σκεψου οτι ολα αυτα γινονται μετα απο μια ακρως επιτυχημενη χρονια. Αμα δηλαδη τερματιζαμε παλι 2-3οι τι σκατα θα κανανε;