19/3/10

Σπουδαία ματς αλλά και αναμετρήσεις με καθαρά φαβορί ανέδειξαν οι κληρώσεις της προημιτελικής φάσης του Champions League και του Europa League, που διεξήχθησαν το μεσημέρι. Ας δούμε τα ζευγάρια και το πώς έφτασαν οι ομάδες στους "8".


  Τα τέσσερα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του Champions League:

 1) Olympique Lyonnais V FC Girondins de Bordeaux

 2) FC Bayern München V Manchester United FC

 3) Arsenal FC V FC Barcelona

 4) FC Internazionale Milano V PFC CSKA Moskva

 Και τα διασταυρώματα της ημιτελικής φάσης:

 Νικητής 2 - Νικητή 1

 Νικητής 4 - Νικητή 3


 Με μία πρώτη ανάγνωση θα έλεγα ότι η Ίντερ είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για πρόκριση στους "4". Με τον Μουρίνιο στον πάγκο, οι "νερατζούρι" δείχνουν ικανοί να αποτινάξουν την ταμπέλα των "losers" μιας και εδώ και μία δεκαετία (τουλάχιστον) έχουν ένα από τα υψηλότερα budget αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα ρόστερ και παρόλα αυτά δεν έφτασαν ποτέ ψηλά στο Champions League. Φέτος, είναι στους "8" αποκλείοντας ήδη την Τσέλσι, μέσα στο Λονδίνο και μάλιστα παίζοντας μεγάλη μπάλα. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την εικόνα της Ίντερ σε αυτό το ματς, ενώ οι Σνάιντερ και Καμπιάσο βρέθηκαν σε μία φανταστική βραδιά, ο... παππούς Ζανέτι ήταν άρχοντας στην άμυνα και η Ίντερ συνολικά έπαιξε ανέλπιστα καλά για... ιταλική ομάδα!

 Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την άλλη, έκανε την έκπληξη αποκλείοντας στους "16" τη Σεβίλλη, αν και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να θεωρήσουμε ως "μεγάλη έκπληξη" την πρόκριση μίας Ρωσικής ομάδας (η Ρωσία είναι η ανερχόμενη δύναμη του ποδοσφαίρου!) και κατακτήτρια του κυπέλλου Uefa το 2005, επί μίας Ισπανικής ομάδας μεν, αλλά καθόλου σταθερή σε απόδοση και διάρκεια, δε!

 Ξαναλέω, είναι το μοναδικό ζευγάρι με ξεκάθαρο, μεγάλο φαβορί. Τους Ιταλούς.

 Ένα άλλο ζευγάρι, έχει επίσης φαβορί, αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Και είναι φυσικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτετ, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

 Σε ένα ζευγάρι που ξυπνά μνήμες από τον αλησμόνητο τελικό του 1999, με τα δύο γκολ της Σιχαμένης Γιουνάιτετ στις καθυστερήσεις του αγώνα(!!), η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προβάρει ως φαβορί για πρόκριση στους "4" αλλά και στον τελικό, αφού μετά περιμένει είτε την Λυών είτε την Μπορντώ!
 Οι Άγγλοι έχουν καλύτερη ομάδα από τους Γερμανούς και αν η Μάντσεστερ βρεθεί σε καλή βραδιά, νομίζω ότι θα τελειώσει την ιστορία από το πρώτο ματς, μέσα στο Μόναχο, όπως έκανε δηλαδή και στο Μιλάνο στην προηγούμενη φάση. 2-3 τη Μίλαν και στη ρεβάνς διέλυσε τους Ιταλούς με 4-0 στο "Ολντ Τράφορντ"! Η Μπάγερν απ' την άλλη απέκλεισε τη Φιορεντίνα με τα χίλια ζόρια. Κέρδισε στη Γερμανία 2-1 με δύο άκυρα γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου. Ανύπαρκτο πέναλτι το 1ο και 2-3 μέτρα οφσάιντ το 2ο! Παρόλα αυτά στη ρεβάνς της Φλωρεντίας, οι Ιταλοί άξιζαν την πρόκριση, καθώς προηγήθηκαν 2-0 και 3-1, οι κωλογερμανοί όμως έφτασαν στο 3-2, που τους έδωσε την πρόκριση!

 Και πάμε στα δύο αμφίρροπα ματς.

 Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ στην επανάληψη του τελικού του 2006 και Λυών - Μπορντώ στον γαλλικό εμφύλιο και το απολύτως ισορροπημένο ζευγάρι των "8"!

 Η Μπαρτσελόνα είναι για πολλούς η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Δια περιπάτου πέταξε έξω τη Στουτγγάρδη διαλύοντάς την με 4-0 στο "Καμπ Νόου", αν και στη Γερμανία δυσκολεύτηκε, είχε φέρει 1-1, ενώ θα μπορούσε να είχε φύγει ηττημένη.
 Η Άρσεναλ από την άλλη, επίσης για πολλούς παίζει πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αναμένονται δύο θεαματικά παιχνίδια, με τους Καταλανούς να έχουν ένα μικρό προβάδισμα καθώς η διαφορά τους με τους Λονδρέζους, είναι ότι διαθέτουν πολλούς παίχτες με προσωπικότητα. Η Αρσεναλάρα (αγαπημένη ομάδα του γράφοντος!) έχει ταλέντο και προπονηταρά, αλλά με εξαίρεση ίσως τον Αρσάβιν δεν έχει κάποιον παίχτη με μεγάλη προσωπικότητα. Στη φάση των "16", η Άρσεναλ απέκλεισε την Πόρτο, με ήττα 2-1 εκτός έδρας και ένα εκπληκτικό 5-0 στη ρεβάνς!

 Τέλος, το πιο αμφίρροπο ζευγάρι είναι αυτό του γαλλικού εμφυλίου. Λυών και Μπορντώ διεκδικούν (μαζί με τις Λιλ, Οσέρ, Μαρσέιγ και Μονπελιέ!) τον τίτλο στη Γαλλία και είναι δύο σχεδόν ισάξιες ομάδες. Η πρόκριση εδώ είναι 50-50. Ελαφρύ προβάδισμα στη Μπορντώ λόγω του ότι έχει την ρεβάνς στην έδρα της.
 Για να φτάσουν εδώ, η μεν Λυών έκανε την σούπερ έκπληξη, πετώντας έξω τη Ρεάλ Μαδρίτης με νίκη 1-0 στη Γαλλία και 1-1 (αντί 1-3!) στη Μαδρίτη, η δε Μπορντώ πήρε ένα πολύ χαλαρό 0-1 στο Φάληρο απέναντι στο ΟΣΦΠ και τον κέρδισε ξανά, πιο δύσκολα αυτή τη φορά με 2-1 στη Γαλλία.


  Τα πρώτα ματς της προημιτελικής φάσης θα γίνουν στις 30/31 Μαρτίου και οι ρεβάς στις 6/7 Απριλίου, ενώ οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 20/21 και 27/28 Απριλίου.
  Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στο "Santiago Bernabéu" της Μαδρίτης, (με τη Ρεάλ να ήθελε πολύ να βρίσκεται εκεί) στις 22 Μαΐου, ημέρα Σάββατο, για πρώτη φορά φέτος!



 Τα τέσσερα ζευγάρια την προημιτελικής φάσης του Europa League:

 1) Fulham FC V VfL Wolfsburg

 2) Hamburger SV V R. Standard de Liège

 3) Valencia CF V Club Atlético de Madrid

 4) SL Benfica V Liverpool FC

 Και τα διασταυρώματα της ημιτελικής φάσης:

 Νικητής 2 - Νικητή 1

 Νικητής 3 - Νικητή 4


 Και εδώ, όπως και στο Champions League, υπάρχει ένα ζευγάρι με αδιαμφισβήτητο φαβορί. Και φυσικά είναι το Αμβούργο κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης.

 Το Αμβούργο, που θα θέλει να φτάσει στο τελικό μιας και διεξάγεται στην έδρα του, πήρε... το θύμα των "8"! Την πιο αδύναμη ομάδα. Στην προηγούμενη φάση, το Αμβούργο απέκλεισε την Άντερλεχτ μετά από δύο ωραία ματς, νίκησε 3-1 στη Γερμανία και σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που είδαμε εχθές, έχασε στο Βέλγιο με 4-3, ενώ στη φάση των "32" απέκλεισε δύσκολα την Αϊντχόβεν, κερδίζοντας 1-0 στη Γερμανία και χάνοντας με 3-2 στη ρεβάνς του "Φίλιπς Στάντιον".

 Από την άλλη, η Σταντάρ Λιέγης, πριν αποκλείσει εμάς στους "16" με δύο νίκες, στη φάση των "32" απέκλεισε την Ζάλτσμουργκ, με νίκη 3-2 στο Βέλγιο και 0-0 στη ρεβάνς της Αυστρίας.

  Το Αμβούργο λοιπόν, μετά τη Σταντάρ θα παίξει με Φούλαμ ή Βόλφσμουργκ, σε ακόμη έναν διαφαινόμενο εμφύλιο.

 Η Βόλφσμουργκ, που σαφώς είναι καλύτερη ομάδα από τη Φούλαμ, στη φάση των "16" έφερε δύο φορές 1-1 με τη Ρούμπιν Καζάν, για να πάρει την πρόκριση στην παράταση, στη χθεσινή ρεβάνς της Γερμανίας. Στους "32" είχε διαλύσει στην "Βόλφσμουργκ Αρένα" 4-1 τη Βιγιαρεάλ, μετά το 2-2 του "Μαδριγάλ", ενώ η Φούλαμ πραγματοποίησε μία από τις σπουδαιότερες εκπλήξεις στην ιστορία των Ευρωπαϊκών κυπέλλων, αποκλείοντας την Γιουβέντους! Και μάλιστα με επική ανατροπή, αφού έχασε με 3-1 στο Τορίνο πριν διαλύσει τη Γιούβε με 4-1 στο Λονδίνο!
 Ενώ και στους "32" έκανε κι άλλη έκπληξη, αφού απέκλεισε την κάτοχο του τροπαίου, Σαχτάρ Ντόνετσκ, με νίκη 2-1 στην Αγγλία και ισοπαλία 1-1 στην Ουκρανία!

 Στον ισπανικό εμφύλιο, η Βαλένθια θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι ελαφρώς καλύτερη ομάδα η Βαλένθια, αλλά η τρομερή της αστάθεια δεν την καθιστά καθαρό φαβορί. Στους "16" η Βαλένθια είχε έρθει ισόπαλη με 1-1 στο "Μεστάγια" με την Βέρντερ Βρέμης, πριν από το χθεσινό μαγικό 4-4 του "Βέσερ Στάντιον"! Στην προηγούμενη φάση, οι "νυχτερίδες" παραλίγο να πέσουν θύμα μεγάλης έκπληξης. Ηττήθηκαν με 1-0 από την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο και κέρδισαν με το ίδιο σκορ στην Ισπανία, όπου στην παράταση έφτασαν τελικά στο 3-0.
 Από την άλλη, η Ατλέτικο προκρίθηκε στους "8" επίσης με δύο ισοπαλίες με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. 0-0 στη Μαδρίτη και 2-2 στη ρεβάνς της Πορτογαλίας. Ενώ στην φάση των "32" πήρε τη νίκη - πρόκριση μέσα στην Τουρκία επί της Γαλατασαράι με 1-2 μετά το 1-1 της Μαδρίτης.

 Το μεγάλο ζευγάρι των "8" είναι φυσικά το Μπενφίκα - Λίβερπουλ. Πριν από μερικά χρόνια η Λίβερπουλ θα ήταν το μεγάλο φαβορί. Φέτος όμως, η Μπενφίκα έχει πολύ καλή ομάδα με μεγάλους παίχτες και παίζει επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο. Και η Λίβερπουλ στην κυριολεξία ψάχνεται, ενώ η απουσία του παιχταρά Τσάμπι Αλόνσο είναι εμφανέστατη!

 Η Μπενφίκα για να φτάσει στους "8" απέκλεισε αρχικά απέκλεισε εύκολα... κάποια Χέρτα με ισοπαλία 1-1 στη Γερμανία και 4-0 στη Λισαβόνα και μετά την Μαρσέιγ. 1-1 στο "Ντα Λουζ" και 1-2 με γκολ στο 90' μέσα στη Μασσαλία!
 Η Λίβερπουλ δυσκολεύτηκε απέναντι στη Λιλ, έχασε 1-0 στη Γαλλία, αλλά στο... κατηφορικό "Άνφιλντ" κέρδισε με 3-0. Στους "32" είχε αποκλείσει εύκολα τη Ρουμανική Ουνιρέα, με 1-0 στην Αγγλία και 1-3 στη Ρουμανία.

 Τα ματς των προημιτελικών θα γίνουν στις 1 και 8 Απριλίου, ενώ οι ημιτελικοί στις 22 και 29 Απριλίου. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στο "Hamburg Arena" στις 12 Μαΐου.


 * Σίγουρα περιμένουμε με μεγάλες προσδοκίες όλα τα ματς, για να δούμε μάχες αντάξιες των ομάδων που συμμετέχουν και στις δύο διοργανώσεις!

4 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Αγγλικές ομάδες θα κατακτήσουν τους ευρωπαικους τίτλους!

Έλα καλημέρες!

Mike είπε...

Ελπιζω αυτο να ειναι προβλεψη και οχι δηλωση επιθυμιας... γιατι προσωπικα απεχθανομαι τους Αγγλους...
Εξαιρεση βεβαια η Αρσεναλαρα!

lt.aldo raine είπε...

χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία ε?:)

Mike είπε...

It.aldo raine, ευκαιρια -και μεγαλη μαλιστα- χασαμε για να αποκλεισουμε μια σαφως κατωτερη απο εμας ομαδα και να βρεθουμε στους "8", οπου η πορεια θα κρινοταν επιτυχημενη.

Αν ομως αναφερεσαι στην κληρωση και στο οτι θα αντιμετωπιζαμε το Αμβουργο, μεγαλη ευκαιρια, οχι, δεν θα το λεγα. Παντως καποιες πιθανοτητες θα τις ειχαμε.

Το Αμβουργο εχει δυο μεγαλα ατου και ενα μειονεκτημα.
Τα ατου ειναι οτι αφενος ο τελικος διεξαγεται στο Αμβουργο, αφετερου επειδη το εχω παρακολουθησει φετος ειναι πολυ επιθετικη ομαδα και σκοραρει ευκολα.
Το αρνητικο του βεβαια, ειναι η ασταθεια που εχει. Εαν ειχε πιο σταθερη αποδοση, με το υλικο που εχει θα διεκδικουσε στα ισια το φετινο πρωταθλημα!