18/3/10

Δεν άξιζε δεύτερη ήττα απ' τους Βέλγους. Δεν τον ήθελε με τίποτα η μπάλα σήμερα. Η πρόκριση χάθηκε -κυρίως- απ' τον Γκαλίνοβιτς στο πρώτο ματς.


 Ο Παναθηναϊκός σήμερα δεν ήταν κακός. Το αντίθετο θα έλεγα. Μπήκε δυνατά, πίεσε από νωρίς τη Σταντάρ και έχασε στο πρώτο ημίχρονο πολλές ευκαιρίες για να πετύχει ένα ή και δύο γκολ. Μόνο ο Κατσουράνης -με εμφανή εντολή από τον Νιόπλια να πατάει περιοχή- έχασε τρεις καλές ευκαιρίες, ενώ είχαμε και δοκάρι! Και δε φτάνει που δεν καταφέραμε να ανοίξουμε το σκορ, ήρθε και το 1-0 στις καθυστερήσεις του 45λεπτου από μία αδράνεια στην άμυνα, για να τελειώσει ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση και να στείλει τη βελγική ομάδα στους "8" του Europa League. Οι Βέλγοι, οι οποίοι είχαν μονάχα μία υποψία φάσης για γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά παρόλα αυτά ευτύχησαν να προηγηθεί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο...

 Στο δεύτερο ημίχρονο και με την πρόκριση να έχει χαθεί αλλά κυρίως την ψυχολογία των παιχτών να είναι πολύ πεσμένη, τα παιδιά συνέχισαν να προσπαθούν για ότι καλύτερο. Και συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, εξακολουθώντας να είναι καλύτεροι από τη Σταντάρ. Οι γηπεδούχοι βέβαια, στην επανάληψη είχαν κάποιες ευκαιρίες και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός είχε βγει μπροστά και έτσι άφηνε πολλά κενά πίσω και έδινε έτσι την ευκαιρία στους Βέλγους να βγαίνουν συχνά στην κόντρα. Να κάνουν δηλαδή αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να παίζουν με τις κόντρα επιθέσεις!
 Γλιτώσαμε το 2-0 σε 2-3 καλές στιγμές τους, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που σημείωσε τις σημαντικότερες φάσεις για κάποιο τέρμα. Αλλά όπως είπα, η μπάλα σήμερα, πολύ απλά δεν μας ήθελε...

 Πολλά μπράβο στα παιδιά που έπαιξαν με πάθος, που πίστευαν στην πρόκριση και παρά τις χαμένες ευκαιρίες και το τσάμπα γκολ που δεχτήκαμε, δεν παράτησαν το ματς παρά μόνο στα τελευταία 10' του αγώνα, όταν πια τα πάντα είχαν κριθεί, αλλά και η κούραση ήταν εμφανής.

 Τελείωσε λοιπόν ακόμη ένα Ευρωπαϊκό ταξίδι, λίγο άδοξα θα έλεγα, από το οποίο θα θυμόμαστε τις δύο νίκες επί της Ρόμα, αλλά και δυστυχώς μία τεράστια χαμένη ευκαιρία για πρόκριση στους "8" επί ενός σαφώς ασθενέστερου αντιπάλου.
 Συγχαρητήρια στη Σταντάρ για την πρόκριση, δύο νίκες άλλωστε έκανε. Αλλά αυτό νομίζω ότι δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι ανώτερη ομάδα και αν δεν είχε "πουλήσει" το πρώτο ματς (υποτίμηση αντιπάλου, ροτέισον Νιόπλια, επιλογή παιχνιδιών και τραγικά λάθη Γκαλίνοβιτς) είμαι βέβαιος ότι απόψε στο Βέλγιο θα πανηγυρίζαμε μία ακόμη πρόκριση. Με τα "αν" βεβαίως δεν γράφεται ιστορία. Και η ιστορία σήμερα έγραψε ότι η Σταντάρ Λιέγης με δύο νίκες σε βάρος του Παναθηναϊκού προκρίθηκε στους "8"...

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Σταντάρ Λιέγης (Ντ' Ονόφριο): Σινάν Μπολάτ, Κομοτσάτο, Βίκτορ Ράμος, Σαρ, Ποκονιόλι, Βιτσέλ, Βιλφρέντ Νταλμά (72' Γκορέ), Καρσελά-Γκονσάλες, Ντε Καμάργκο, Γιοβάνοβιτς (83' Μανγκαλά), Μποκανί (90' Τραορέ).

  Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Μπιάρσμιρ (56' Νίνης), Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (69' Ρουκάβινα), Λέτο (82' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

 * 1.000 περίπου οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στις "Μορίς Ντουφράσν".

 *  Οι πάντες πλέον, προπονητής, παίχτες και εμείς στρέφουμε το ενδιαφέρον στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΟΣΦΠ. Ο κόσμος έκανε το χρέος του με το sold out μέσα σε λίγες ώρες και εκείνο που μένει είναι τα παιδιά να κάνουν αυτό που πρέπει. Να κερδίσουν την Κυριακή και να πανηγυρίσουμε το Πρωτάθλημα (που έτσι κι αλλιώς δεν χάνεται) με τον πλέον εμφατικό τρόπο!

* ΕΛΛΑΣ - ΕΥΡΩΠΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!!!!!!!!

* Πρωτάθλημα και Κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!!!!!!!

4 σχόλια:

Laplace είπε...

Καλησπερα αδελφε
συμφωνω με ολα
Μπραβο στους 1000 μαγκες που πηγαν!
ΝΙΚΗ ΕΣΤΩ Κ ΜΕ ΜΙΣΟ ΜΗΔΕΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ!!!

KANTHAR0S είπε...

Η ομάδα προσπάθησε και αν είχε πετύχει γκολ στο πρώτο ημίχρονο ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Με τα αν όμως δεν γίνεται δουλειά. το φοβερό είναι που το σκορ εμεινε μονο στο 1-0. Άνετα θα μπορουσαν να ειχαν μπει 4-5 γκολακια συνολο. Η προκριση χαθηκε στο ΟΑΚΑ, λογω Νιόπλια για μένα. Ο Γκαλίνοβιτς είναι απλά το δέντρο, όχι το δάσος.

Mike είπε...

Laplace οπωσδηποτε νικη την Κυριακη. Το θελουμε ΟΛΟΙ και το θελουμε πολυ αδερφε...

Mike είπε...

Kanthare εχθες δεν ηταν για να χασει. Στην Αθηνα ειχε γινει η ζημια δυστυχως.
Εαν θυμασαι τι εγραψα μετα το πρωτο ματς, ειχα αναφερθει και στον Νιοπλια που λες. Τον Γκαλινοβιτς απλα τον εβαλα στον τιτλο χθες, για να επισημανω οτι ο ανθρωπος ΔΕΝ κανει για τον ΠΑΟ... Και οχι φιλε μου, δεν ειναι απλα το δεντρο οπως λες, γιατι με τον Τζορβα στο πρωτο ματς δεν θα χαναμε 1-3 και αρα δεν θα αποκλειομασταν εχθες...