14/3/10

Απόλλων Καλαμαριάς - Παναθηναϊκός 69-64

 Σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, για την 22η αγωνιστική της Α1 των γυναικών, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στην Καλαμαριά από τον προτελευταίο Απόλλωνα, δεύτερη συνεχόμενη μετά τη ΦΕΑ στη Λεωφόρο και ο στόχος κατάκτησης της 2ης θέσης απομακρύνεται, με τις Εσπερίδες να φαίνεται πλέον ότι θα τερματίσουν πίσω από τον πρωταθλητή Αθηναϊκό.
 Οι Εσπερίδες, που αγωνίζονται αυτή την ώρα στην έδρα τους με τον Ολυμπιακό Βόλου, εάν κερδίσουν θα βρεθούν στους 36 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός πήγε στους 33 (με ματς λιγότερο), ενώ στην 4η θέση και μόλις 1 βαθμό πίσω από τις πράσινες, ισοβαθμούν τρεις ομάδες, ο Άρης (παίζουμε μαζί στη Λεωφόρο την άλλη Κυριακή), ο ΔΑΣΑΛ και η Πτολεμαΐδα!

 Την επόμενη αγωνιστική θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα, αφού οι Εσπερίδες θα εκτίσουν το ρεπό τους, κάτι που σημαίνει, ότι εάν κερδίσουμε τον Άρη στη Λεωφόρο θα τις πλησιάσουμε στον 1 πόντο και θα πρέπει πια να τις κερδίσουμε μέσα στην έδρα τους και μάλιστα να καλύψουμε τη διαφορά της ήττας του α' γύρου, για να τερματίσουμε εμείς δεύτεροι!

 Σήμερα πάντως αυτοκτονήσαμε, αφού προηγούμαστε στο σκορ και χρειάστηκε ένα εκπληκτικό 12-2 επιμέρους σκορ των γηπεδούχων στα τελευυταία λεπτά για να φέρει τούμπα την κατάσταση και να δώσει στον Απόλλωνα μία σπουδαία νίκη, στην προσπάθεια που κάνει να μείνει στην Α1.
 Σαν να μη έφτανε η ήττα, αποχώρησε με θλάση στη γάμπα η Μαρία Χαλιβελάκη λίγο πριν το τέλος του ματς.


Τα δεκάλεπτα: 14-14, 29-32, 40-49, 69-64.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. (Τσιμπής): Τελίδου 12 (1), Γιαννοπούλου 11 (1), Τόσκα 10 (1), Κάρτερ 21 (1), Μπιμπίρη 9 (1), Ταμουτσέλη 4, Σούντερμαν 2.
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γερεουδάκης): Ουίλσον 11 (2), Χαλιβελάκη 6, Ξάνθου 8, Νικολαΐδου 4, Ζικυρίδου 8, Μεντιόλα 22 (2), Ίλιτς 5 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια: