16/3/10

Με σούπερ εμφάνιση ο Παναθηναϊκός διέλυσε την ΕΑΠ με 3-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του κυπέλλου, όπου στις 27/3 θα αντιμετωπίσει στο Τροκαντερό τον Ολυμπιακό!


 Με πραγματικά εκπληκτική εμφάνιση και τρομερό πάθος, ο Παναθηναϊκός στον νοκ-άουτ ημιτελικό του κυπέλλου βόλεϊ των ανδρών, που διεξήχθει στη Γλυφάδα, κέρδισε πολύ εύκολα την ΕΑ Πατρών και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, όπου όπως και πέρυσι θα αντιμετωπίσει τον "αιώνιο" αντίπαλό του, Ολυμπιακό (κέρδισε στη Μίκρα τον Ηρακλή 3-2) στις 27/3 στο Τροκαντερό.

 Οι παίχτες του Στέλιου Καζάζη μπήκαν στο "Μάκης Λιούγκας" της Γλυφάδας με μοναδικό στόχο τη νίκη - πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, επί μίας ομάδας που λίγες μέρες πριν την είχε κερδίσει μέσα στην Πάτρα για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Νίκη με την οποία το Τριφύλλι πήρε την πρωτιά και μαζί το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας για τα πλέι οφ!

 Με έναν εξαιρετικό σήμερα Λίμπερμαν Αγκάμεζ και άξιους συμπαραστάτες τους Λάππα, Σαμικά, αλλά και εξαιρετική ομαδική λειτουργία σε επίθεση και μπλοκ, οι πράσινοι πήραν το πρώτο σετ με 25-17. Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο σετ, με τους γηπεδούχους να επιβάλουν τον ρυθμό τους και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να αντιδράσουν. 25-21 και 2-0 στα σετ!
 Στο τρίτο και τελευταίο σετ, η ΕΑΠ μην έχοντας άλλα περιθώρια πίεσε για πρώτη φορά στο σέρβις, προσπάθησε να παίξει πολύ με τον Γιορντάνοφ και έφτασε κοντά στην κατάκτησή του, προηγούμενη 23-24. Όμως ο Παναθηναϊκός, που η αλήθεια είναι πως είχε χαλαρώσει αρκετά, έφτασε στην ανατροπή, την κατάκτηση του τρίτου σετ και μαζί την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό!

 Τα σετ: 25-17, 25-21, 26-24.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Καζάζης): Λάππας 12π. (8/14 επ., 2 μπλοκ 61% υπ.), Ζαγκούμνι 2 (2 μπλοκ), Αγκάμεζ 19 (16/28  επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Σαμικά 10 (9/20 επ., 1 μπλοκ), Σμαραγδής 10 (7/9 επ., 3 μπλοκ), Πανταλέων 11 (9/15 επ., 1 μπλοκ, 1 άσος), Παπαδημητρίου (λ.- 88% υπ) / Ψάρρας, Ντονάς, Χριστοφιδέλης.
 
 ΕΑ Πατρών (Χριστόπουλος): Ριβέρα 10π. (9/18 επ., 1 μπλοκ, 54% υπ.), Κόβατς 5 (4/8 επ., 1 μπλοκ), Ζέκοφ 1 (1 μπλοκ), Κίτσιος 8 (6/10 επ., 2 μπλοκ), Γιορντάνοφ 18 (18/35 επ.), Ροντρίγκεθ 4 (4/12 επ.), Γκαράς (λ.-52% υπ.) / Λιβαθηνός, Αρμενάκης.




* Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν και απόψε πολύ λίγος τηρουμένων των αναλογιών για έναν ημιτελικό κυπέλλου με την καλύτερη -μετά τον Παναθηναϊκό- ομάδα του φετινού πρωταθλήματος.


*               Πρωτάθλημα και Κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!!!


*          Το 'χουμε ξαναπεί, φέτος είναι ΟΛΑ Πράσινα!!

5 σχόλια:

Madame de la Luna είπε...

Άντε να τους κερδίσουμε, να το γιορτάσουμε! :)

Mike είπε...

Το 'καναν οι γυναικαρες μας, θα το κανουν και οι αντρες σε 10 μερες!
Γιορτες παντου φετος madame, ειναι η χρονια μας!

tzonakos είπε...

Ρε συ ... που στο καλό ειναι το Τροκαντερό ;;;;

Mike είπε...

Στο Παλαιο Φαληρο ειναι tzonako, στο κλειστο του «Ταε κβο ντο», αλλα θα γινει μονο με μαθητες, οπως περυσι...

tzonakos είπε...

Θεώ\λω να ξαναπάω σχολείο !
ΟΛΕ ΟΛΕ !