5/2/10

Μαρούσι - Παναθηναϊκός 80-78 για τη 2η αγωνιστική στο Top-16 της Ευρωλίγκα. Απομακρύνεται η πρόκριση για το Τριφύλλι


 Το Μαρούσι πραγματοποίησε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση φέτος, ο Παναθηναϊκός ακόμη μία φορά ήταν πολύ άστοχος επιθετικά, και το 80-78 υπέρ του Αμαρουσίου, που κρίνεται ως πέρα για πέρα δίκαιο, φέρνει τον Πρωταθλητή Ευρώπης στην τελευταία θέση του ομίλου με 2 ήττες σε 2 ματς και την πρόκριση στους "8" της διοργάνωσης να απομακρύνεται...
Τουλάχιστον με τέτοιες εμφανίσεις. Γιατί ο Panathinaikos και στο παρελθόν έχει βρεθεί σε ίδιες και χειρότερες θέσεις και κόντρα σε προγνωστικά τα έχει καταφέρει εξαίσια. Το θέμα όμως είναι, πρωτίστως, να βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα του. Γιατί απόψε στο κλειστό του ΟΑΚΑ δεν υπήρχε... Panathinaikos. Αντίθετα υπήρχε Marousara που έχοντας σε μεγάλη βραδιά του Κις και Καλάθη πανηγύρισε μία ακόμη -φετινή- σπουδαία νίκη!

 Ο Παναθηναϊκός απόψε ήταν λέει τυπικά φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ. Χαχαχαχα! Ε, όχι δα!
 Εδώ λέγαμε ότι ήμασταν τυχεροί στην κλήρωση, αφού με το Μαρούσι θα ήταν σα να δίναμε ένα επιπλέον εντός έδρας ματς. Ο Παναθηναϊκός έχει σα φυσική έδρα το κλειστό του ΟΑΚΑ, ενώ το Μαρούσι το χρησιμοποιεί στην Ευρωλίγκα, αφού το κλειστό του Αμαρουσίου δεν πληροί τις προϋποθέσεις για Ευρωπαϊκά ματς. Συν τοις άλλοις, στις κερκίδες βρέθηκαν πολλοί περισσότεροι οπαδοί των πρασίνων! Ουσιαστικά λοιπόν, αν όχι τυπικά, ο Παναθηναϊκός ήταν γηπεδούχος απόψε, και σαν γηπεδούχος γνώρισε δεύτερη διαδοχική ήττα στην Ευρωλίγκα μετά από εκείνη της πρεμιέρας από την Παρτίζαν.
 Μάλιστα, μετά και τη χθεσινή νίκη των Σέρβων απέναντι στη Μπαρτσελόνα, είναι ξεκάθαρο ότι την ερχόμενη Πέμπτη, η τρίτη αγωνιστική θα κρίνει κατά πολύ τις δύο ομάδες που θα προκριθούν στους "8". Στη Βαρκελώνη, ο Πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός, καλείται να ξεπεράσει τις δύο βαριές και αναπάντεχες ήττες και να κερδίσει τους Ισπανούς, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι είναι ΕΔΩ και πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Φυσικά, το ίδιο επιθυμούν και οι Καταλανοί, αφού μετά θα έρθουν να παίξουν και στην Αθήνα.
 Αν όχι και τα δύο ματς με τη Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει οπωσδήποτε το ένα, να ψάξει και τις διαφορές, εν συνεχεία να μην την ξαναπατήσει απ' το Μαρούσι και να πάει τελευταία αγωνιστική στο Βελιγράδι για να παίξει την πρόκριση με τους Σέρβους.
 Σαφέστατα το έργο των παιχτών του Ομπράντοβιτς είναι πολύ δύσκολο αλλά θα πρέπει στα παρκέ να αποδείξουν ότι είναι οι Πρωταθλητές. Λίγες μέρες είναι μέχρι την Πέμπτη. Υπομονή και θα μάθουμε αν θα έχουμε ελπίδες πρόκρισης...

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 37-40, 55-57, 79-77.

Μαρούσι: Κις 17(5), Πελεκάνος 10(2), Μπατής 5(1), Χόμαν 13, Νάτζφεϊ 2, Μαυροειδής 4, Πατ Καλάθης 11(3), Καϊμακόγλου 8, Λούκας 10.

Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 15, Φώτσης 10(2), Χέισλιπ 2, Νίκολας 11(1), Διαμαντίδης 11(2), Πέκοβιτς 19, Νίκ Καλάθης.

  * Πολλά μπράβο στο Μαρούσι για την πανάξια νίκη του.

1 σχόλιο:

Laplace είπε...

θα επανελθουμε..ξερει ο ζοτς τι πρεπει να κανει κ θα το κανει
καλο βραδυ φιλε