3/2/10

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-0 την Καλλιθέα στο ΟΑΚΑ με σβηστές μηχανές και στους "4" του κυπέλλου θα παίξει την πρόκριση στον τελικό σε διπλή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ που εχθές διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 4-0!


 Ο Παναθηναϊκός από χθες ουσιαστικά πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του κυπέλλου hellas online, μετά την συντριβή του ΠΑΟΚ με 4-0 από τον ΠΑΣ στους "Ζωσιμάδες". Το αποτέλεσμα αυτό έφερε τους πράσινους μια ανάσα απ' τον τελικό, αφού τα δύο εμπόδια που είχε μπροστά του, η Καλλιθέα και ο ΠΑΣ σε καμία περίπτωση δεν τρόμαζαν το Τριφύλλι.
 Απόψε στο ΟΑΚΑ έγινε το πρώτο βήμα. Απέναντι σε μία πολύ αδύναμη Καλλιθέα, ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε μόνον δύο παίχτες της βασικής ενδεκάδας, τους Καραγκούνη, Σισέ και δύο που συνήθως είναι βασικοί, του Σαριέγκι, Λέτο. Οι υπόλοιποι ήταν αναπληρωματικοί και με εξαίρεση τον Σεϊταρίδη που είχε μια δυο καλές στιγμές αλλά και πάλι φάνηκε ανέτοιμος και τον Σιμάο που έκοβε στο κέντρο όπως κάνει πάντα άλλωστε, κανείς άλλος εκ των Δάρλα, Μπιάρσμιρ, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλο δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, ενώ ο Γκαλίνοβιτς δεν δέχτηκε την παραμικρή πίεση. Αλλά και ο Σισέ ήταν σήμερα απαράδεκτος αφού έχασε 3-4 σίγουρες φάσεις για γκολ. Είπε ο Νιόπλιας να τον αφήσει σε όλο το 90λεπτο με την Καλλιθέα για να σκοράρει και να τονοθεί ψυχολογικά, αλλά ο Γάλλος δεν βοήθησε την ομάδα και τον εαυτό του...
 Ο "Κάρα" είχε όρεξη, έτρεξε και ουσιαστικά ήταν ο μόνος που έβγαλε πάθος απ' τους γηπεδούχους. Ο Λέτο είχε όρεξη, έκανε κάποια "μαγικά" αλλά για μία ακόμη φορά ήταν αναποτελεσματικός.
 Τελικά, χρειάστηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο Νιόπλιας με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έβγαλε Λάζαρο, Κλέιτον και πέρασε "Σάλπι" και Πετρόπουλο.
 Και ο Σαλπιγγίδης έδωσε τη λύση για τον Παναθηναϊκό στο 51' με πλασέ από κοντά, παίρνοντας το ριμπάουντ από την απόκρουση που έκανε ο γκολκίπερ της Καλλιθέας σε αδύναμο σουτ του Λέτο.
 Παρά το γκολ όμως, οι πράσινοι δεν διόρθωσαν την εικόνα τους και απλά κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό 2-0 στο 88', με αυτογκόλ του Αρκούδα μετά από δυνατό σουτ του Καραγκούνη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Γκαλίνοβιτς, Δάρλας, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος (46' Πετρόπουλος), Κλέιτον (46' Σαλπιγγίδης), Λέτο, Σισέ.

Καλλιθέα (Στάθης Σταθόπουλος): Αθανασόπουλος, Ηρακλής, Κισκαμπάνης, Κατσαρός, Καραδήμος (53' Ζουμπουλάκης), Κουτρουμπής, Φουντουκίδης (65' Καλτσάς), Μαρουκάκης (63' Παπαναστασίου), Πλατέλλας, Γουσούλης, Αρκούδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: