31/1/10

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1, στο +6 πλέον οι πράσινοι


 Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε κόντρα στην ΑΕΚ, έμεινε στο 1-1 και πλέον βρίσκεται στο +6 από ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ. Σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και μάλιστα ντέρμπι, μετά το ματς με τον Άρη στο "Βικελίδης" έτσι και απόψε με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν πολύ καλύτερος απ' τον αντίπαλο του, έχασε πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες, και στη μοναδική φάση που είχε η ΑΕΚ και η οποία μάλιστα προήλθε από λάθος των πρασίνων, δέχτηκε ένα γκολ, ενώ ο ίδιος δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις δικές του ευκαιρίες.

 Ο Κατσουράνης που για ακόμη ένα παιχνίδι σερνόταν μες στον αγωνιστικό χώρο, έκανε ένα απίστευτο λάθος απ' το οποίο δεχτήκαμε το γκολ. Μόνος του στο κέντρο του γηπέδου, χωρίς πίεση, ουσιαστικά έδωσε την μπάλα στον Μαντούκα, η ΑΕΚ βγήκε στην κόντρα τρεις με δύο και ο Σκόκο από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1.
 Το καλό βέβαια ήταν ότι μπήκε νωρίς, μόλις στο 8' και ο Παναθηναϊκός είχε όλο το ματς μπροστά του για να φτάσει στην ανατροπή. Οι πράσινοι έκαναν το παιχνίδι τους, πίεσαν την ΑΕΚ και κατάφεραν σχετικά γρήγορα να ισοφαρίσουν. Ήταν το 27' όταν ο Γιώργος Καραγκούνης σέντραρε και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με πολύ ωραία κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Ο Σαλπιγγίδης γενικά ήταν πολύ δραστήριος αλλά αποδείχθηκε τελικά "μοιραίος" για τον Παναθηναϊκό αφού έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ πριν το ημίχρονο για να κάνει το 2-1 αλλά και μια δυο ακόμη καλές στιγμές με αποκορύφωμα ένα τρομερό σλάλομ και ένα δυνατό αριστερό σουτ, το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι του Αραμπατζή αφού πρώτα βρήκε την μπάλα ίσα ίσα ο τερματοφύλακας των κιτρινόμαυρων.

 Πέραν του Σάπλι, όμως, χάθηκαν πολλές ευκαιρίες με τους Καραγκούνη, Σισέ, Σαριέγκι, Καντέ, Κατσουράνη. Ένα παιχνίδι που βάσει ευκαιριών ήταν για 4-1, έμεινε στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό φυσικά να τα έχει με την τύχη του που του γυρνάει την πλάτη σε δεύτερο στη σειρά παιχνίδι.

 Και επειδή ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με Λάρισα, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο εκτός έδρας και μόνο την Καβάλα εντός στα επόμενα 4 ματς, θα πρέπει να μην απογοητευτούμε από τα δύο συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα, αλλά και ούτε να επαναπαυθούμε στη διαφορά των 6 βαθμών και με την πρέπουσα προσοχή να επιστρέψουμε στις νίκες, αρχής γενομένης από το ματς της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ με την Καλλιθέα για το κύπελλο και στη συνέχεια με εκείνο του Αλκαζάρ την Κυριακή, για να μείνουμε μέσα στον στόχο της κατάκτησης του double.

Ο Νιόπλιας πάντως κάνει κάτι μαλακίες τελευταία.. Μετά το ματς με τον Άρη που το φοβήθηκε περισσότερο από όσο θα έπρεπε και έβαλε μέσα τον Λέτο, ως πρώτη αλλαγή στο 85', σήμερα έκανε πάλι κάτι τρελά. Άφησε μέσα στο ματς τον ανύπαρκτο Κατσουράνη, έβγαλε αντ' αυτού τον "Κάρα" που ναι μεν κουράστηκε από ένα σημείο και μετά, αλλά τουλάχιστον ήταν μαχητικός και έβγαζε την ομάδα μπροστά. Πέρασε στη θέση του τον Σιμάο, σωστά από την άποψη του να έχει κάποιον να κόβει στο κέντρο, όμως ο Σιμαό δεν κάνει παιχνίδι και πλέον ο Παναθηναϊκός έχασε το ρυθμό του. Ακόμα, έβγαλε τον Λέτο που τραυματίστηκε ελαφρώς, αλλά ήταν ένας παίχτης που προκαλούσε ρήγματα από αριστερά και πέρασε μέσα τον Λάζαρο που είχε όρεξη αλλά δεν τράβηξε...


Οι συνθέσεις των ομάδων:


Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης (72' Σιμάο), Λέτο (72' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Σισέ.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Καφές, Γιάχιτς (74' Μάκος), Σκόκο (89' Γκερέιρο), Μαντούκα (63' Λαγός), Τζεμπούρ, Μπλάνκο.
 
  * 50000 οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν απόψε στο ΟΑΚΑ.

6 σχόλια:

Skouliki είπε...

καλο μηνα
το μονο που μπορω να σχολιασω ειναι η καλη προσπαθεια του τερματοφυλακα της αεκ
καλα τα παει

ετοιμοι ειστε ...για την κορυφη

Laplace είπε...

καλημερα φιλε
το προγραμμα ειναι πολυ δυσκολο κ φοβαμαι την συνεχεια
ο νιοπλιας εκανε απαραδεκτες αλλαγες...ειδικα ο λετο δεν θα πρεπει να βγαινει ποτε
απορω γιατι ο καραγκουνης δεν βγηκε χθες..αυτος μαζι με τον κατσουρανη ηταν λες κ επαιζαν υπερ του αντιπαλου..
δυσκολη η συνεχεια..
αχρειαστες οι δηλωσεις βγενοπουλου στο τελος..μια ζωη διχονοια κ τσακωμοι..ελεος,τους σιχαθηκα
καλη εβδομαδα

El Loco είπε...

Καλησπερα φιλε
Μηπως η μεγαλη ασυλια που απολαμβανει ο Νιομπλιας απο τα ΜμΕ δεν μας βγει σε καλο...

Mike είπε...

Καλο μηνα σκουληκακι, αντε αλλαξε ομαδα να παμε στην κορυφη παρεα. ;)

Mike είπε...

Laplace, τα ειπαμε φιλε μου, πολλα λαθη ο Νιοπλιας, μακαρι να μην στοιχισουν...
Μια ζωη τσακωμοι σε αυτη την ομαδα. Αυτο φιλε λεγεται ΑΡΡΩΣΤΙΑ.
Κι εγω τους εχω σιχαθει ολους τους.

Για μας θα ειναι η Τριφυλλαρα πανω απολα και ασε τους μαλακες να πλακωνονται μεταξυ τους.
ΠΟΤΕ ξανα διχονοια αναμεσα στους οπαδους του Παναθηναϊκου. Στο χερι μας ειναι να ειμαστε ενωμενοι!

Mike είπε...

El Loco, πολυ σωστα το λες!
Ειδες πως συμπεριφερονται στον Νιοπλια και ολοι θυμομαστε τι εγραφαν καθε μερα στον Τεν Κατε. Αλητες, ρουφιανοι, δημοσιογραφοι!

Εμεις δεν πρεπει ομως να μπουμε στο τρυπακι. Ολοι μαζι για το πολυποθητο πρωταθλημα και απ' τον Μαϊο κριτικη σε ΟΛΟΥΣ και σωστος σχεδιασμος για να χτισουμε μια αυτοκρατορια. Καλο βραδυ φιλε.