8/12/09

Τέλος ο Χενκ Τεν Κάτε, αναλαμβάνει ο Νίκος Νιόπλιας με βοηθό τον Κριστόφ Βαζέχα!



 Ο Χενκ Τεν Κάτε αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Ολλανδός λίγες ώρες πριν τα 56α γενέθλιά του αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία του Τριφυλλιού και μάλλον θα επιστρέψει στην πατρίδα του για να κλείσει την προπονητική του καριέρα.
 Σίγουρα το παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο δεν ήταν η αφορμή, ίσως ούτε η αιτία για την απομάκρυσνη του Ολλανδού. Και κατά τη γνώμη μου η απόφαση πάρθηκε στην συνεστίαση που κλήθηκε από τον κ. Κίτσιο για λογαριασμό του Ερασιτέχνη. Εκεί, οι ισχυροί άνδρες του Παναθηναϊκού ανάμεσα στα θέματα που καίνε τον Ερασιτέχνη και την ελπίδα που βγήκε από την πρόταση του Κίτσιου για άμεση χρηματοδότηση από όλους σε όλα τα τμήματα του Τριφυλλιού, έχω την εντύπωση ότι συζήτησαν και για τον Τεν Κάτε και κατέληξαν στη λύση της απόλυσής του. Και λογικά, μαζί με τον Ολλανδό προπονητή θα αποχωρήσουν και οι συνεργάτες του Σνούι, Αναστασίου, ενώ προς απομάκρυνση οδεύει και ο Κώστας Αντωνίου.

Εκείνο μόνο που μου κάνει εντύπωση, είναι το χρονικό σημείο που αποφασίζουν να διώξουν τον προπονητή μας, για τον οποίο επανειλλημένως ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας είχε πει ότι θα βγάλει τη χρονιά και μετά θα κριθεί..




Τα παιδιά που θα αντικαταστήσουν τον Ολλανδό είναι γνωστά και αγαπητά στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δυο παίχτες που τίμησαν την φανέλα με το Τριφύλλι, ο Νίκος Νιόπλιας και ο τρελοπολωνός Κριστόφ Βαζέχα, γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας και του Παναθηναϊκού συγκεκριμένα καλούνται να οδηγήσουν την ομάδα στην κατάκτηση του πολυπόθητου πρωταθλήματος αλλά και στην αγωνιστική βελτίωσή της.

Η καριέρα του Νιόπλια σαν τεχνικός ξεκίνησε το 2005, όταν ανέλαβε την Εθνική Νέων και δύο χρόνια μετά την οδήγησε στη 2η θέση του EURO 2007, ενώ την ίδια χρονιά πήγε προπονητής στην Εθνική Ελπίδων.



* Μεγάλη προσωπικότητα ο Ολλανδός, σίγουρα δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα, τουλάχιστον όσον αφορά στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας ενώ κατά καιρούς μας "τρέλανε" με απίστευτα πράγματα που έλεγε ή έκανε. 

Όπως και να 'χει, Χενκ, σε ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στο σύλλογο. Καλή συνέχεια.

1 σχόλιο:

Laplace είπε...

Ωραιος αδελφε,την αναδημοσιευω!