12/12/09

Νικηφόρο ντεμπούτο για Νιόπλια, Ηρακλής - Παναθηναϊκός 0-1




 Στο ντεμπούτο του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του Παναθηναϊκού, οι πράσινοι πέρασαν απ' τη Θεσσαλονίκη επικρατώντας του Ηρακλή με 0-1, παίρνοντας ένα ματς από αυτά που είναι "κλειδιά" για τον τίτλο. Με πολύ άγχος τόσο στον πάγκο όσο και στον αγωνιστικό χώρο, το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό χωρίς μεγάλες φάσεις. Στο δεύτερο όμως οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, είχαν σε μεγάλο ποσοστό την κατοχή μπάλας υπέρ τους και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Σε μία απ' αυτές, στο 74' ο Σπυρόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Σισέ γυρίζει πολύ όμορφα στον Χριστοδουλόπουλο (αν και θα μπορούσε να σουτάρει), ο Κατσιαμπής πήρε τη μπουκιά απ' το στόμα του Λάζαρου, η μπάλα όμως στρώθηκε στο Σωτήρη Νίνη και ο "μικρός" με έναν κεραυνό έσκισε τα δίχτυα του Κοβαλέφσκι για το 0-1. Αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος για να φέρει τη μεγάλης σημασίας νίκη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έστω και προσωρινά ξαναπέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας.
 Ο Νίνης μετά από καιρό σκόραρε για το πρωτάθλημα, ενώ και η γενική του παρουσία ήταν πολύ καλή. Μεγάλο ματς και απ' τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος παιχταράς διανύει περίοδο φόρμας αν και πάντα προσφέρει πολλά με την ψυχραιμία και τη σιγουριά που εμπνέει στο χώρο του κέντρου.
 Στο 90' ο Χριστοδουλόπουλος κέρδισε πέναλτι σε πεντακάθαρη ανατροπή που του έκανε ο Κοβαλέφσκι αλλά ο Σπάθας άφησε πλεονέκτημα(!) και οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να σφραγίσουν τη νίκη. Καλό ματς και για τον Λάζαρο, που ως αλλαγή τα πήγε καλά μετά από καιρό.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ηρακλής (Σάββας Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Σαρακατσάνος, Περπερίδης (89' Βέλλιος), Γιαννούλης, Παπαστεριανός (79' Ντίκα), Ηλιάδης, Τουμά (79' Κονέ), Επστάιν, Μπόσνιακ, Ιάκομπ.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νίοπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα (81' Σιμάο), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Ρουκάβινα (46' Χριστοδουλόπουλος), Νίνης (89' Γκάμπριελ), Σισέ.

* Πολύ όμορφο το στιγμιότυπο στη φάση του γκολ, ο έντονος πανηγυρισμός στον πάγκο του Τριφυλλιού, με τους Νιόπλια, Βαζέχα και Ιορδανίδη να αγκαλιάζονται.
* Ιδιαίτερα αγχωμένος ήταν ο Νίκος Νιόπλιας, κάτι που φάνηκε και στη συνέντευξη τύπου.
* Πολύ μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό, που πλέον έχει δύο εντός έδρας ματς με Γιάννενα και Ντιναμό Βουκουρεστίου προν τη διακοπή για τις γιορτές. Τότε, ο Νίκος Νιόπλιας θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με την ομάδα και τους παίχτες του και να επανέλθει με νίκη και πάλι στο ΟΑΚΑ με τον Εργοτέλη για την πρώτη αγωνιστική του β' γύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: