6/12/09

Πολύ μεγάλο διπλό στην Α1 γυναικών, ΦΕΑ - Παναθηναϊκός 52-68

 Πολύ μεγάλη νίκη σημείωσε ο Παναθηναϊκός στη Φιλαδέλεφεια, όπου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 τα κορίτσια του Γιάννη Γερεουδάκη επιβλήθηκαν της γηπεδούχου ΦΕΑ με 68-52 και με τη δεύτερη διαδοχική νίκη τους σκαρφάλωσαν ακόμη ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.
 Οι πράσινες, με τη συμπαράσταση του κόσμου στο πλευρό τους, είχαν απ' την αρχή του αγώνα το προβάδισμα και κατάφεραν σε μία δύσκολη έδρα απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο να διατηρηθούν μπροστά στο σκορ καθόλη τη διάρκεια και να φτάσουν σε μία δίκαιη όσο και υπερπολύτιμη νίκη. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός πήρε εκδίκηση τρόπον τινά από την ήττα από τη ΦΕΑ στη Λεωφόρο και τον αποκλεισμό από το final four του κυπέλλου Ελλάδος.
 Μεγάλο ματς απ' τις Ζιγκυρίδου (20 πόντους), Χριστοφοράκη (17π.) και Γουίλσον (14π.).

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 27-33, 34-41, 52-68.


Οι πόντοι του Παναθηναϊκού:  Γουίλσον 14 (2), Νικολαϊδου 1, Πανταζή 4, Ζιγκυρίδου 20, Μεντιόλα 9 (1), Ίλιτς 3, Χριστοφοράκη 17.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Γερεουδάκης, εμφανώς ικανοποιημένος απ' τη μεγάλη νίκη, αλλά εκφράζοντας μια πικρία για εξωαγωνιστικά θέματα, δήλωσε μετά το ματς:

"Πρώτα από όλα θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον κόσμο που βρέθηκε σήμερα μαζί μας και μας βοήθησε. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Πρέπει όλοι να πιστέψουμε σε αυτή την ομάδα. Ο κόσμος με την παρουσία του εδώ, παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα που είχαμε, δείχνει ότι το πιστεύει. Τα κορίτσια παλεύουν σαν σκυλιά στην προπόνηση και έχουν το πνεύμα του νικητή. Είμαι πολύ περήφανος για αυτές, για όλες χωρίς να ξεχωρίζω καμιά τους.  
 Πρέπει κάποιοι να σταματήσουν να πυροβολούν αυτή την ομάδα. Εμείς και βάζω τον εαυτό μου μαζί με τα κορίτσια είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμε καλό μπάσκετ και θα παίξουμε. Θέλω να πω κάτι σε αυτό το σημείο. Όλοι ασχολείσται με τη Γιασμίνα Ίλιτς. Η Ίλιτς είναι σουτέρ και όλοι ασχολείσται για το αν παίζει άμυνα. Σήμερα ήταν από τις καλύτερες στην άμυνα, μας έδωσε ρυθμό, πήρε δύο επιθετικά ριμπάουντ και μάρκαρε την πιο επικίνδυνη αντίπαλο μας. Έχασε κάποια σουτ, αλλά έτσι είναι οι σουτέρ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: