25/11/09

Παναθηναϊκός - Όλντενμπουργκ 96-63. Γερή προπόνηση ενόψη ΣΕΦ. 36-42 ήταν το ημίχρονο!



Ο Παναθηναϊκός έχοντας στο μυαλό του το derby της Κυριακής στο ΣΕΦ, παράλληλα με τη μικρή δυναμική της αντιπάλου, παρουσιάστηκε πολύ χαλαρός όσον αφορά το πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Γερμανική Όλντενμπουργκ για την πέμπτη αγωνιστική -και το τέλος του πρώτου γύρου- της Ευρωλίγκα.
 Ο Μπατίστ ξεκίνησε δυνατά σκοράροντας για τον Παναθηναϊκό στα πρώτα λεπτά, με τους πράσινους όμως να μην μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ. Και μάλιστα, οι Γερμανοί με ένα σερί προσπέρασαν στο σκορ για να κλείσουν το ημίχρονο με +6 (36-42)!
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε, πάτησε γκάζι και έφτασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια νούμερα λίγο πριν το 30λεπτο (65-54) για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο +10 (66-56). Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν το πλέον μαγικό. Με επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 30-7(!) οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες και έφτασε στο εντυπωσιακό 96-63, με σκορ ημιχρόνου 60-21!
 
Τα δεκάλεπτα: 23-21, 36-42, 66-56, 96-63.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
 
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 5, Σπανούλης 14, Περπέρογλου 12, Μπατίστ 25, Φώτσης 8, Γκόλεματς, Νίκολας 8, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 5, Πέκοβιτς 10, Καλάθης 5, Σερμαντίνι 4.
 
Όλντενμπουργκ (Κρούνιτς): Σέκιτς 9, Μπούλιεβιτς 3, Στράους, Φόστερ 3, ΕνΤζέι, Μαϊστόροβιτς 5, Μπέιλι 12, Πέρκοβιτς 10, Χάιν, Πόλντινγκ 9, Κάρτερ 12, Μπούμτζε Μπούμτζε.
 
* Και τώρα... ΣΕΦ. Το πρώτο πάρτι της χρονιάς πλησιάζει. Κυριακή στις 22:00, ο Παναθηναϊκός τελειώνει το κόκκινο παραμύθι -και- για φέτος!

* Το ΟΑΚΑ είχε ξεχωριστούς φιλοξενούμενους σήμερα στην εξέδρα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ευρωλίγκας με τα Special Olympics 120 αθλητές, παιδιά και ενήλικες, φιλοξενήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Ολυμπιακού Σταδίου και παρακολούθησαν τον αγώνα. Στο ημίχρονο της αναμέτρησης έγιναν και πρωταγωνιστές στο δικό τους παιχνίδι. Την εκδήλωση προλόγισε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, καλώντας όλους «να εμπλακούν στις δραστηριότητες των Special Olympics. Με το σύνθημα «το μπάσκετ είναι για όλους». Με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου δόθηκαν δώρα από το PAO Shop, σε όλους από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και το τμήμα μάρκετινγκ.
Η αποστολή των Special Olympics είναι να προσφέρουν, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, δυνατότητες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες, σε παιδιά και ενήλικες με διανοητική ανεπάρκεια και μαθησιακά προβλήματα, σ' ένα φάσμα Ολυμπιακού Τύπου αθλημάτων και να τους δίνουν ευκαιρίες ν' αναπτυχθούν σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά, σ' ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.είναι να προσφέρουν, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, δυνατότητες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες, σε παιδιά και ενήλικες με διανοητική ανεπάρκεια και μαθησιακά προβλήματα, σ' ένα φάσμα Ολυμπιακού Τύπου αθλημάτων και να τους δίνουν ευκαιρίες ν' αναπτυχθούν σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά, σ' ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.
Παρούσα στον αγώνα ήταν και η πρόεδρος των Special Olympics, Γιάννα Δεσποτοπούλου. Η χώρα μας θα φιλοξενήσει τους Παγκόσμιους Αγώνες 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: