22/11/09

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-1


 Πρώτη εντός έδρας γκέλα για τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν. Όπως και πέρυσι έτσι και απόψε οι πράσινοι έμειναν στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Έτσι, αφενός σημειώθηκε η πρώτη εντός έδρας απώλεια, αφετέρου χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία να πάμε στο Φάληρο με τη διαφορά ασφαλείας των 4 βαθμών. Γιατί κακά τα ψέμματα, με τη διαφορά στο +4, μια ισοπαλία στο "Καραϊσκάκης" θα μας εδραίωνε στην πρώτη θέση και μάλιστα με μία σημαντική διαφορά. Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παίξει για τη νίκη και μόνο στο φαληρικό γήπεδο για να εκτοξευθεί στο +5 και να αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα για τον τίτλο.
 Δεν ξέρω αν οι παίχτες του Παναθηναϊκού έμειναν στους πανηγυρισμούς από την πρόκριση της Εθνικής και το Χ του θρήνου στα Γιάννενα, πάντως σε ακόμη ένα παιχνίδι παρουσιάστηκαν σχετικά νωθροί.
 Με την απουσία του Ζιλμπέρτο Σίλβα -απροσδόκητα ενημερώθηκε λίγη ώρα πριν το ματς για το χαμό της αδελφής της γυναίκας του και ζήτησε απ' τον Τεν Κάτε να μείνει εκτός επικαλούμενος άσχημη ψυχολογική κατάσταση- το κέντρο του Παναθηναϊκού είχε ξανά προβλήματα. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τον Βραζιλιάνο. Όποτε απουσιάζει, η ομάδα του γκελάρει. Ακόμη και με τη Βραζιλία δεν έπαιξε σε ένα ματς και η Εθνική του ομάδα σημείωσε τη μία και μοναδική της ήττα!
 Πάντως και μόνο η σκέψη ότι κάθε φορά που θα λείπει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Παναθηναϊκός δεν θα κερδίζει, έιναι ανησυχητική..
 Γενικά πάντως πέρα απ' το κέντρο, όπου ως συνήθως φέτος, ο Σιμάο έκοβε αλλά δεν προωθούσε τη μπάλα και ο Κατσουράνης περπατούσε στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε πολύ καλά, ξέχωρα απ' το γεγονός ότι θα μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με 2-3 καλές φάσεις.
 Ο Λέτο προσπάθησε αλλά έκανε παραπάνω τρίπλες και λίγες φορές δημιούργησε ρήγματα από αριστερά, ο Νίνης για ακόμη ένα παιχνίδι δεν ήταν καλός. Προσπάθησε να δώσει ώθηση στην επίθεση, αλλά έκανε πάρα πολλά λάθη. Ο "Σάλπι" κινήθηκε σε ρηχά νερά, ο Κατσουράνης παραλίγο να σκοράρει αλλά συνολικά δεν βοήθησε πολύ, ο Σισέ δεν τροφοδοτήθηκε αλλά και όταν πήρε μπάλα την έχανε εύκολα. Πάντως λύτρωσε την ομάδα μας με το γκολ της ισοφάρισης. Ο Λάζαρος που μπήκε ήταν τραγικός, αλλά τί να φταίει το παιδί που παίζει σπάνια.
Στο τέλος πάντως θα μπορούσαμε να πετύχουμε το γκολ της νίκης, αφού τρομερές ήταν οι ευκαιρίες των Ρουκάβινα και Πετρόπουλου (και τα δύο πλασέ μέσα απ' την περιοχή) αλλά και το δοκάρι του Σαριέγκι με κεφαλιά. Φάσεις που έγιναν από το 79΄ μέχρι το 93'. Το ερώτημα είναι γιατί δεν έγιναν νωρίτερα;
 Πέρα απ' όλα αυτά, ο νέος διαιτητής, Αμπάρκιολης, δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι σε τσεκούρεμα που δέχτηκε ο Βύντρα. Απορίας άξιο το γεγονός, ότι ο ρέφερι φάνηκε ότι πήγε να σφυρίξει πέναλτι αλλά ο επόπτης πήρε τη φάση πάνω του και έπεισε το διαιτητή να συνεχιστεί το ματς..

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Γκάμπριελ, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Σιμάο (62' Ρουκάβινα), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (80' Πετρόπουλος), Λέτο, Νίνης (73' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Αργυρόπουλος, Λαζαρίδης, Καρέρα, Ουντότζι (77' Ζεάν Κάρλος), Βίλτσες (65' Ρόκας), Λαδάκης, Μαρσελάο, Τσέζαρεκ (84' Καούνος).

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε, δήλωσε μετά το ματς:
"Εκτός από τα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, παίξαμε πολύ καλά και χάσαμε σπουδαίες ευκαιρίες. Είναι όμως μια μέρα που μπορεί να κάνεις πολλές ευκαιρίες, αλλά από ένα λάθος τα πράγματα να μην πάνε πολύ καλά. Βέβαια ήταν μία μέρα, που εκτός από τις ευκαιρίες, υπήρχαν και κάποιες αμφίρροπες διαιτητικές φάσεις. Βέβαια αυτό είναι εύκολο να το δεις μόνο από την τηλεόραση. Όμως ένας διαιτητής που ήταν πιο κοντά θα μπορούσε να διαπιστώσει στη φάση του Βύντρα ότι κάτι έγινε.

Δεν κατηγορώ τους παίκτες μου, πάρα μόνο ότι δεν σκόραραν. Υπήρχε η κούραση των διεθνών. Ωστόσο δεν υπερβάλλω και δεν δραματοποιώ τίποτα. Όλοι όσοι έλεγαν ότι η διαιτησία ευνοεί τον Παναθηναϊκό ή καλύτερα αυτοί που κατηγορούσαν τον Παναθηναϊκό ότι η διαιτησία τον βοηθάει, έπρεπε να είναι εδώ σήμερα ή να δουν στην τηλεόραση το ματς για ν' αλλάξουν άποψη. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, ψηλά το κεφάλι, δουλεύουμε σκληρά και την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε πάλι εδώ
".

* 40000 περίπου οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.
* Είμαστε καλύτεροι απ' αυτούς και πρέπει να το δείξουμε την Κυριακή στο Φάληρο. Με Ζιλμπέρτο Σίλβα και "Κάρα" θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: