6/10/09

6χ6 ο ΠΑΟ, δεν το κουνάει απ΄την κορυφή!



  Με μία ακόμη νίκη, την έκτη στη σειρά, προχώρησε ο Παναθηναϊκός στο μαραθώνιο της Superleague. Στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ οι πράσινοι εμφάνισαν δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα.
Ένα κακό, κάκιστο πρώτο ημίχρονο, όπου και το 0-0 αν έμενε, ίσως θεωρούταν άδικο για τη Λάρισα! Το γκολ όμως του Λουκά Βίντρα στις καθυστερήσεις έστειλε τους γηπεδούχους προηγούμενους στα αποδυτήρια. Μέχρι εκείνο το σημείο όμως, ο Παναθηναϊκός είχε να παρουσιάσει δύο μόλις φάσεις με ισάριθμα κερδισμένα κόρνερ από τα αριστερά. Τίποτα περισσότερο..
Νωχελικός στην ανάπτυξη, επιπόλαιος στη μεσαία γραμμή και με λάθη από τους αμυντικούς, ουσιαστικά σπατάλησε ολόκληρο ημίχρονο. Ας είναι καλά ο Βίντρα...
 Στην επανάληψη και κυρίως με την  είσοδο του Νίνη, ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο. Σαν να έβλεπες εντελώς διαφορετική ομάδα! Με γρήγορες πάσες, ασφυκτικό pressing, μαχητικότητα, νεύρο και ομαδικότητα, οι γηπεδούχοι έκαναν πάρτι! Το δεύτερο -πανέμορφο σε εκτέλεση και ευφυές σε σύλληψη- γκολ του Κατσουράνη κλείδωσε τη νίκη, η οποία σφραγίστηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο.
Με άλλα δύο τέρματα από τον Τζιμπρίλ Σισέ. Επιτέλους, πήρε μπρος ο παικταράς!
Το ένιωθε ο Τεν Κάτε, το είχε υποσχεθεί ο Γάλλος, το πίστευε και το περίμενε ο κόσμος.

* Η Λάρισα έχασε μερικές ευκαιρίες να μειώσει, το ίδιο και ο Παναθηναϊκός να αυξήσει τη διαφορά των τερμάτων. Θα μπορούσε ένα 5-2 να αντικατόπτριζε πιο δίκαια την εικόνα των ομάδων.


* Οεεεεέ οέ οέ οεεεέ, Djibril Sisse!

* Και τώρα διακοπή εν όψη Εθνικών ομάδων. Σε δύο βδομάδες όμως ο Πανθηναϊκός πάει στην Καβάλα με αποκλειστικό στόχο τη νίκη και τη διατήρηση της κορυφής. Ίσως το πιο επικίνδυνο ματς μέχρι την 11η αγωνιστική και το derby του Φαλήρου.

Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βίντρα, Σαριέγκι (22' Γκάμπριελ), Μπιάρσμιρ, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (61' Νίνης), Λέτο, Σαλπιγγίδης (75' Ρουκάβινα), Σισέ.

Λάρισα: Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Μελίσσης, Ρομέου (73' Σιατραβάνης), Ααράμπ, Τουάμα, Σίμιτς (73' Κυριακίδης), Ντέλσον (64' Μετίν), Ντε Νίγκρις

Δεν υπάρχουν σχόλια: