19/9/09

Ισπανία - Ελλάδα 82-64, αύριο για το χάλκινο η Εθνική απέναντι σε Σλοβένους ή Σέρβους

Δεν άντεξε τελικά η Εθνική μας ομάδα απέναντι στους πολύ ανώτερους Ισπανούς. Μέχρι τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν μέσα στο παιχνίδι, αλλά κάπου εκεί οι Ισπανοί πάτησαν γκάζι, έκλεισαν το ημίχρονο με 9(49-40). Κάπου εκεί φάνηκε ότι οι διεθνείς μας δεν το πίστεψαν, η Ισπανία έτρεξε στο γήπεδο, οι Φερνάντεθ και Πάου Γκαζόλ οργίαζαν και η διαφορά όλο και μεγάλωνε. Αλλά και όσοι έρχονταν απ΄τον Ισπανικό πάγκο έδιναν λύσεις.
Προσπαθήσαμε αλλά δεν μπορέσαμε να μειώσουμε αισθητά. Ο Σπανούλης ήταν καλά κλεισμένος, ο Φώτσης και ο Μπουρούσης ξεχώρισαν επιθετικά, ενώ και ο Καλάθης έκανε πολύ καλό ματς στα λεπτά που αγωνίστηκε με 10 πόντους και έδειξε ότι είναι το μέλλον αυτής της ομάδας.
Δε νομίζω ότι χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Και πλήρεις να ήμασταν δεν είχαμε τύχη απέναντι σε μια Ισπανία που είναι 2 κλάσεις πάνω από οποιαδήποτε άλλη ομάδα και που σα λυσσασμένη κυνηγάει το πρώτο(όσο απίστευτο κι αν ακούγεται!) χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ.

Δεν υπάρχει απογοήτευση, δεν χάθηκε τίποτα απ΄αυτή την ήττα. Η Εθνική βρέθηκε στα ημιτελικά χωρίς να το πίστευε κανένας. Και αύριο μάλιστα θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο κόντρα σε αντίπαλο(Σλοβενία ή Σερβία) που δεν αποτελεί φόβητρο. Και θα είναι ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από την ήδη επιτυχημένη πορεία μας.
Για μια ομάδα νέα, με καινούρια πρόσωπα, νέο προπονητή(χωρίς Παναγιώτη) αλλά και σημαντικές απουσίες.
Πολλά συγχαρητήρια σε αυτή την ομάδα για την είσοδο στους "4". Κι αν έρθει το μετάλλιο σαφώς και είναι καλοδεχούμενο!

Δεκάλεπτα: 21-26, 40-49, 51-64, 64-82.

Ισπανία (Σκαριόλο): Π. Γκασόλ 18, Ρ. Φερνάντεθ 14, Ρούμπιο 5, Ναβάρο 8, Κλάβερ, Ρέγες 3, Καμπέθας 8, Ρ. Λόπεθ, Γιουλ 9, Μ. Γκασόλ 4, Μουμπρού 9, Γκαρμπαχόθα 2.

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης, Μπουρούσης 11, Ζήσης 6, Σπανούλης 7, Καλάθης 10, Φώτσης 8 (10 ριμπ.), Πρίντεζης 7, Γλυνιαδάκης 4, Καϊμακόγλου, Κουφός 4, Περπέρογλου 2, Σχορτσανίτης 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια: