13/9/09

Πρώτη ήττα για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ, 65-68 από τη Ρωσία

Την πρώτη της ήττα γνώρισε η Εθνική Ελλάδος στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Οι διεθνείς δεν ήταν στη μέρα τους, έπαιξαν κακό μπάσκετ και δίκαια οι ανώτεροι Ρώσοι έφτασαν στη νίκη, η οποία τους οδήγησε στους "8".
Από την αρχή του αγώνα οι Ρώσοι, κάτοχοι του τίτλου του πρωταθλητή, άνοιξαν την ψαλίδα του σκορ και κρατούσαν τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα. Οι διεθνείς μας δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν σε όλο το πρώτο ημίχρονο που έληξε στο -7(32-39).
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το μοναδικό που η Ελλάδα έπαιξε καλό μπάσκετ. Πραγματικά καλό μπάσκετ, αφού με την γνωστή εκπληκτική της άμυνα άφησε τους Ρώσους 7 λεπτά χωρίς πόντο(!) και κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά με έναν πόντο(40-39). Το 30λεπτο ολοκληρώθηκε στο -1 τελικά για την Εθνική μας(47-48). Μέχρι εκεί...
Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, ο Σεργκέι Μόνια... αφηνίασε, πέτυχε απανωτά τρίποντα και η Ελλάδα περιορίστηκε πια στο κυνήγι του σκορ. Με ένα καλό σερί και τρίποντο του Πρίντεζη μείωσε στο καλάθι 90'' πριν το τέλος (61-63), αλλά ο ίδιος παίχτης αστόχησε στο τελευταίο, καθοριστικό σουτ χάνοντας την ευκαιρία να οδηγήσει το ματς σε παράταση.
Τέλος λοιπόν, 65-68 και... πρώτη ήττα για την Εθνική μας.
Μια ήττα που καλύτερα που ήρθε τώρα για να μας αφυπνίσει και να μας υπενθυμίσει ότι και αυτή υπάρχει μες στο πρόγραμμα και πως επίσης δικαιούμαστε μια άσχημη βραδιά. Τελικά μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την Εθνική ομάδα και κάτω από ένα άλλο πρίσμα. Αυτό της τελικής κατάταξης του ομίλου, αφού είναι πιθανό αν τελικά δε λάβουμε την πρώτη θέση να τύχουμε καλύτερου διασταυρώματος στα χιαστί, ευκολότερου δηλαδή αντιπάλου!

Πλέον η Ελλάδα πάει στο ματς της Τρίτης με τους Γάλλους να παίξει την πρωτιά του ομίλου και... ότι κάτσει. Μην ξεχνάμε ότι εμείς παίζουμε πρώτα οπότε δεν έχουμε δικαίωμα "επιλογής αντιπάλου" αφού τα ματς του 6ου ομίλου γίνονται μια μέρα μετά.
Το βέβαιο είναι πως με νίκη κόντρα στους Γάλλους είμαστε πρώτοι, ενώ μπορούμε να βρεθούμε ακόμη και τρίτοι αν χάσουμε από τη Γαλλία και παράλληλα η Ρωσία επικρατήσει των Σκοπίων(πιθανό σενάριο).

Οι συνθέσεις και οι πόντοι του αγώνα:
Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης, Μπουρούσης 12 (7 ριμπ.), Ζήσης 3, Σπανούλης 12 (7 ασίστ), Φώτσης 10 (9 ριμπ.), Πρίντεζης 7, Καϊμακόγλου 4, Περπέρογλου 4, Σχορτσιανίτης 13.

Ρωσία (Μπλατ): Βορόντσεβιτς 4, Κουρμπάνοφ 3, Μπίκοφ 3, Φριτζόν 8, ΜακΚάρτι 17, Σοκόλοφ, Μόνια 16, Πονκρασόφ 4, Ζοζούλιν 3, Μοζγκόφ 10.

* Ο Κώστας Κουφός αποκλείστηκε από την αποστολή λίγο πριν τον αγώνα καθώς έπαθε γαστρεντερίτιδα. Επίσης δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Καλάθης, Γλυνιαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: