13/9/09

Πανθρακικός - Παναθηναϊκός 0-1

Δυσκολεύτηκε αρκετά ο Παναθηναϊκός στην Κομοτηνή και χρειάστηκε μια αδράνεια της άμυνας του Πανθρακικού αλλά και το ένστικτο του Σεμπάστιαν Λέτο που βρέθηκε στο σωστό σημείο για να σκοράρει το γκολ της νίκης του Παναθηναϊκού στο 78'.
Το πρώτο ημίχρονο κύλισε πολύ εύκολα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των πράσινων έγινε στο 42' όταν από φανταστική σκαφτή μπαλιά του Κατσουράνη στο Νίνη, ο νεαρός άσος δεν κατάφερε να πλασάρει τον Ρόκα και να κάνει το 0-1.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα μετά από σωστή αποβολή του Κανωτίδη στο 55'. Πάντως με την αποβολή σαν να αφυπνίστηκαν οι γηπεδούχοι που προσπάθησαν αν βγουν μπροστά και να γίνουν απειλητικοί για τον Γκαλίνοβιτς. Είχαν μάλιστα ένα πολύ καλό σουτ με τον Καζάκη στο 61', λίγο άουτ.
Ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά για τους παίκτες και τους φίλου του ΠΑΟ μέχρι το 78' και την λύτρωση από τον Λέτο.
'Ενα λεπτό πριν ο Τεν Κάτε πέρασε τον Πετρόπουλο στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Σαλπιγγίδη. Ο Πετρόπουλος πήγε στην κορυφή της επίθεσης και τη θέση του "Σάπλι" στα δεξιά πήρε ο Σισέ. Από δική του σέντρα λοιπόν από θέση δεξιού εξτρέμ προήλθε η σύγχυση των αμυντικών με τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού και η τιμωρία που τους επέβαλε ο Αργεντινός παικταράς.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν δεν έπαιξε καλά στην Κομοτηνή. Κέρδισε όμως και αυτό είναι το σημαντικό. Αυτή η ομάδα έχει μάθει να κερδίζει. Έχει την ποιότητα και την προσωπικότητα ορισμένων παικτών για να βγαίνει απ΄ τις δύσκολες καταστάσεις. Μόνος πρώτος λοιπόν στην κορυφή ο Παναθηναϊκός, κάνει το 3χ3 μετά από πολλές σεζόν και από την αρχή του πρωταθλήματος οι άλλοι βλέπουν την πλάτη του και είναι αναγκασμένοι να κυνηγάνε το τριφύλλι. Το θέμα είναι οι παίκτες και ο προπονητής να διατηρήσουν στην κορυφή την ομάδα μέχρι το τέλος. Σε αυτή την προσπάθεια θα έχουν δίπλα τους και το συγκλονιστικό κόσμο του Παναθηναϊκού που και απόψε έδωσε δυναμικό παρών στη Θράκη.

* Ο στόχος του 3χ3 επετεύχθη και τώρα... Ευρώπη. Με Γαλατάσαραϊ την Πέμπτη(17/9 στις 20:00) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ οι "πράσινοι" στην πρεμιέρα του Europa League.

Δεν υπάρχουν σχόλια: