14/10/07

Πάμε...EURO!

Η Εθνική χωρίς να πείσει ιδιαίτερα σε ένα ακόμη ματς, κατάφερε στην επανεμφάνισή της στο Ο.Α.Κ.Α. να κερδίσει την Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3-2 και να εκμεταλλευτεί έτσι ένα ακόμη δώρο των Τούρκων(σκόνταψαν στη Μολδαβία 1-1). Πλέον είναι με το ενάμιση πόδι στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας για την τελική φάση του Euro 2008. Τα γκολ σημείωσαν για την Εθνική μας οι Χαριστέας(με τέταρτη! προσπάθεια στο 10'), Γκέκας(με πλασέ ύστερα από καταπληκτική μπαλιά του Μπασινά στο 57'), Λυμπερόπουλος(με σουτ από ριμπάουντ στο 72') και για τους Βόσνιους οι Χργκόβιτς(εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 54' ισοφαρίζοντας 1-1) και ο Ιμπίσεβιτς(με πλασέ στις καθυστερήσεις). Σταθήκαμε τυχεροί, καθώς ένα λεπτό μετά την ισοφάριση κερδίσαμε το αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του σκόρερ των Βόσνιων στο 55'. Με παίχτη παραπάνω καταφέραμε να προηγηθούμε και πάλι στο σκορ τρία λεπτά αργότερα και ουσιαστικά να καθαρίσουμε το ματς. Όταν δε, μαθεύτηκε στον ελληνικό πάγκο το τελικό 1-1 από τη Μολδαβία στήθηκε πανηγύρι! Πλέον οι διεθνείς θα ταξιδέψουν στη Τουρκία για να παίξουν τη Τετάρτη με τους Τούρκους, οι οποίοι πλέον κινδυνεύουν από τους Νορβηγούς!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ελλάδα: (Ότο Ρεχάγκελ) Νικοπολίδης, Κυργιάκος, Δέλλας, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Αμανατίδης (70` Γιαννακόπουλος), Γκέκας (79` Αντζας), Χαριστέας (69` Λυμπερόπουλος).
Βοσνία: (Φουάντ Μουζούροβιτς) Γκούσο, Μπερμπέροβιτς, Μπάγιτς, Κρούνιτς, Μπλάτκιακ (62` Μέρζιτς), Μουσλίμοβιτς, Μισίμοβιτς (82` Σαλίχοβιτς), Ναντάρεβιτς, Χργκόβιτς, Βλάνταβιτς, Ράχιμιτς.

Τα αποτελέσματα του ομίλου μας:
Ελλάδα – Βοσνία 3-2
Μολδαβία – Τουρκία 1-1
Ουγγαρία – Μάλτα 2-0
Ρεπό: Νορβηγία

Η Βαθμολογία:
1. Ελλάδα 22
2. Τουρκία 18
3. Νορβηγία 17
4. Βοσνία 13
5. Ουγγαρία 12
6. Μολδαβία 8
7. Μάλτα 5

***Σε ένα ακόμη ματς πάντως μόνο ως αρνητικό μπορεί να θεωρηθεί η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες. Μόλις 25000 Έλληνες βρέθηκαν στο Ο.Α.Κ.Α. και συμπαραστάθηκαν στους παίχτες του Ρεχάγκελ, μία ομάδα που μετά από 9 αγωνιστικές σε αυτό το τουρνουά έχει πετύχει 7 νίκες, μία ισοπαλία στη Νορβηγία με 90-10 διαιτησία σε βάρος μας και μόλις μία ήττα από τη Τουρκία, και πλέον είναι μια ανάσα από την πρόκρισή της στα τελικά του EURO. Κρίμα... Άντε, να δούμε πόσοι θα είναι στο τελευταίο εντός έδρας ματς με τη Μάλτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: