14/10/07

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ!

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το τουρνουά προετοιμασίας του στην Αμερική μετά και τον δεύτερο αγώνα που έδωσε απέναντι σε ομάδα του NBA. Και τί ομάδα! Τους Πρωταθλητές NBA Σαν Αντόνιο Σπερς. Οι "πράσινοι" γνώρισαν και πάλι την ήττα, παρουσιάστηκαν όμως σαφώς πιο βελτιωμένοι σε σχέση με την εικόνα που είχαν δείξει δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα με αντίπαλο τους Χιούστον Ρόκετς και τη βαριά ήττα με 37 πόντους διαφορά. Στον αγώνα του «AT&T Arena» κόντρα στους Σπερς, οι Έλληνες φάνηκαν προσαρμοσμένοι στους Αμερικάνικους κανόνες του παιχνιδιού, περιόρισαν σε σημαντικό βαθμό τα λάθη τους και κρατούσαν τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου(έληξε στο +16 για τους Αμερικανούς). Βέβαια όλα αυτά δεν αρκούσαν ώστε ο Παναθηναϊκός να κυνηγήσει τη νίκη απέναντι στη παρέα του Ντάνκαν και του Τζινόμπιλι και την καλύτερη ομάδα του NBA της τελευταίας δεκαετίας! Το τελικό 113-91 αποτυπώνει τη πολύ μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο ΠΑΟ, πραγματοποιώντας μια αρκετά καλή -για τα δεδομένα του αγώνα- εμφάνιση. Πολύ απλά, ακόμη και το 200% της απόδοσής της να έπιανε η ΟΜΑΔΑ του Ομπράντοβιτς, οι Σαν Αντόνιο Σπερς ΔΕΝ παίζονται!
Πρωτόγνωρη η εμπειρία λοιπόν που αποκόμισαν οι "πράσινοι" από ένα τέτοιο σπουδαίο τουρνουά στο Μαγικό Κόσμο του NBA, αν και πολύ κουραστική και ίσως εν τέλει ανούσια για τα δεδομένα μιας Ευρωπαϊκής ομάδας. Το ταξίδι τελείωσε και την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει μια νέα περιπέτεια για την ομάδα του Παναθηναϊκού, που θα προσπαθήσει φέτος να διατηρήσει τα κεκτημένα σε όλες τις διοργανώσεις που λαμβάνει μέρος.
Γι
α την ιστορία, τα στατιστικά του αγώνα:
Τα δωδεκάλεπτα: 32-25, 60-44, 92-64, 113-91
Σαν Αντόνιο: (Γκρεγκ Πόποβιτς
) Τζινόμπιλι 15, Φίνλεϊ 7, Ντάνκαν 20, Μπόουεν 7, Ομπέρτο 3 (8 ριμπ.), Μπάρι 12, Ουντόκα 4, Έλσον 7 (7 ριμπ.), Μπόνερ 5, Λάνγκφορντ 2, Λέβερ-Πεντρόσα 9, Ουάσινγκτον 10, Ουίλιαμς 5, Λανγκ 3, Μαχίνμι 4.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς
) Γιασικεβίτσιους 18 (4/4 τρίποντα), Διαμαντίδης (5 ασίστ), Μπατίστ (6 ριμπ.), Περπέρογλου 4 (3 ριμπ., 3 ασίστ), Τσαρτσαρής 4, Ουίνστον 8, Χατζηβρέττας 7, Μπετσίροβιτς 13 (4 ασίστ), Ντικούδης 5 (8 ριμπ.), Τομάσεβιτς 2, Βούγιανιτς 12

Δεν υπάρχουν σχόλια: