17/10/07

Ιστορικής σημασίας νίκη στη Πόλη!

Η Εθνική Ελλάδος δε θα χρειαστεί να περιμένει το ματς με τη Μάλτα για να σφραγίσει την πρόκρισή της στο Euro του 2008. Το κατάφερε απόψε στη Κωνσταντινούπολη κάνοντας πλάκα στους Τούρκους, πραγματοποιώντας μία εκπληκτική εμφάνιση, σημειώνοντας 13-14 ευκαιρίες για γκολ και πετυχαίνοντας μόλις ένα με τον Γιάννη Αμανατίδη στο 79! Μακράν η καλύτερη εμφάνιση της Εθνικής σε αυτά τα ματς του ομίλου, ακόμη και από εκείνο το εμφατικό 4-0 στη Βοσνία, αλλά και συνολικά ίσως το καλύτερο παιχνίδι της στη μετά Euro 2004 εποχή. Σπουδαία και ιστορικά η νίκη της Εθνικής μιας και κέρδισε στη Πόλη ύστερα από 55 ολόκληρα χρόνια! Πλέον η Ελλάδα βρίσκεται στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας όπου θα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο της Πρωταθλήτριας ομάδας.
* Πολύ καλή η διαιτησία του Ισπανού Μεχούτο Γκονζάλες, ο οποίος δεν "μάσησε" στις 2-3 βουτιές των Τούρκων στη περιοχή του Χαλκιά και δεν καταλόγισε σε καμία περίπτωση πέναλτι, αλλά και το σύνολο των σφυριγμάτων ήταν 50-50.
*Χαρακτηριστική η αγανάκτηση των Τούρκων οπαδών στις κερκίδες του "Αλί Σαμί Γεν" για την ομάδα τους που μετά το 0-1 αποδοκίμαζαν κάθε τους προσπάθεια -με εξαίρεση 2-3 παίχτες που κέρδιζαν το χειροκρότημα για τις προσπάθειές τους-.
Τα στατιστικά του Ιστορικού αγώνα για την Εθνική μας:
Τουρκία (Φετίχ Τερίμ): Βολκάν, Τσετίν, Ουζουλμέζ, Γκοκχάν Ζαν, Εμρέ (71' Αρντά), Αουρέλιο, Ουμίτ Καράν (45' Τουμέρ Μετίν), Γκοκντενίζ (64' Σουκούρ), Τουντσάι, Ουνάλ Γκοκχάν, Χαμίτ Αλτιντόπ.
ΕΛΛΑΔΑ (Οτο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Κυργιάκος, Τοροσίδης, Αντζας, Μπασινάς, Καραγκούνης, Αμανατίδης, Χαριστέας (59' Σαμαράς), Γκέκας (56' Λυμπερόπουλος).


Δεν υπάρχουν σχόλια: