14/10/07

Προτάσεις για θέατρο

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ: Το μυθιστόρημα του σπουδαίου Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Γ. Καλατζόπουλου, Διασκευή: Τ. Προύσαλης. Παίζουν: Τ. Προύσαλης, Μ. Δραγάτσης, Σ. Ντέμκα, Μ. Κωνσταντινίδου. Σκην.-κοστ. Κ. Πανωρίδης, Διάρκεια: 80'.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Εσωθέατρο ανεβαίνει αυτή η πολύ ωραία παράσταση. Πολύ καλή προσπάθεια από "άγνωστους" στο ευρύ κοινό ηθοποιούς(για τον απλό λόγο ότι δεν είναι "τηλεοπτικοί") το αποτέλεσμα της οποίας είναι σίγουρα θετικό για τον κόσμο, που δυστυχώς λόγω του μικρού χώρου του θεάτρου δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να είναι πάνω από 15-20 άτομα. Με δύο αλλαγές στα πρόσωπα σε σχέση με την περασμένη χρονιά.
ΕΣΩΘΕΑΤΡΟ(
Ακταίου 3, Θησείο, 2103410224
Βραδ: Πέμ., Παρ., Σαβ. 9.30 μ.μ., Κυρ. 8.30 μ.μ. € 17, φοιτ.: € 12.)

CAVEMAN: Κωμωδία του
Rob Becker, σε σκηνοθεσία και διασκευή Αν. Παπαστάθη, Παίζει: Γ. Γεννατάς. Μετάφρ.: Ε. Τάττη. Σκην.: B. Jonsson. Κοστ.: K. Coltrane. Μουσ.: Heimberg 5000. Φωτισ.: V. Galle. Διάρκεια 120'.
Το «Caveman», «Ο άνθρωπος των σπηλαίων», αποτελεί τη μακροβιότερη σόλο παράσταση στην ιστορία του Broadway. "Γιατί δεν τα βρίσκουν οι άντρες με τις γυναίκες;" είναι το ερώτημα από το οποίο ο Γ. Γεννατάς ξετυλίγει ένα κουβάρι θεματολογίας από το μακρυνό παρελθόν έως το σήμερα σε αυτή την κωμωδία καταστάσεων. Πολύ καλός -στο δύσκολο ρόλο- ο Γεννατάς, δε κουράζει το κοινό παρά τις 2 ώρες που διαρκεί η παράσταση. Στο ίδιο θέατρο που είχε ανεβάσει και ο Μεσσάλας το "Ημερολόγιο ενός τρελού".
CORONET(
Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι, 2107012123
Βραδ: Τετ., Πέμ., Παρ., Σάβ., Κυρ. 9 μ.μ. € 22, € 18, φοιτ.: € 15.)


ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ: Το κονωνικό έργο του Άρθουρ Μίλερ σε σκηνοθεσία Γ.Ιορδανίδη, Παίζουν: Κ. Καζάκος, Αφ. Γρηγοριάδου, Αλ. Παλαιολόγου, Κων. Καζάκος, Ι. Μαρινάκης, Γ. Μιχελής. Μετάφρ.: Αλ. Κοέν. Σκην.-κοστ.: Γ. Πάτσας. Μουσ.: Φ. Τσαλαχούρης, Φωτισμ.: Λ. Παυλόπουλος. Διάρκεια 100'.
Το κλασικό έργο του Άρθουρ Μίλερ ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή σαιζόν, καλός ο Κ. Καζάκος και η Αφ. Γρηγοριάδου, προτείνεται όμως περισσότερο για το ίδιο το περιεχόμενο της παράστασης. Όμορφο, κλασικό θέατρο.
Θέατρο Τζένη Καρέζη(
Ακαδημίας 3, 2103636144
Απόγ: Τετ. (λαϊκή) 7.15 μ.μ., Σάβ. (λαϊκή) 6.15 μ.μ., Κυρ. 7 μ.μ. Βραδ: Πέμ., Παρ., Σάβ. 9.15 μ.μ. € 24, λαϊκή-φοιτ.: € 18, παιδ.: € 16)

Υπάρχουν βέβαια και άλλες πολύ αξιόλογες παραστάσεις όπως "Η Γυναίκα Της Ζάκυθος", "Μήδεια", "Σεσουάρ για δολοφόνους"(9η χρονιά!) και ο χειμώνας αναμένεται άκρως θεατρικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: