25/1/14

Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 1-0, επιτέλους 3χ3. Και τώρα, κύπελλο!

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 1-0 επί του Πλατανιά με τον Μεντί Αμπέντ ως σκόρερ και τον Στέφανο Καπίνο να επεμβαίνει όποτε χρειάστηκε. Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τους πράσινους στο πρωτάθλημα. Καθαρό πέναλτι δεν δόθηκε στο Τριφύλλι.
Το ματς:
Ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που προσπάθησε να απειλήσει πρώτη μέσω στημένων φάσεων αλλά δυο κόρνερ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πέρασαν ανεκμετάλλευτα.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 25' όταν ο Πράνιτς ύστερα από απόκρουση του Γεωργαλίδη έγινε κάτοχος της μπάλας και επιχείρησε με την μια το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του γκολκίπερ των γηπεδούχων.
Στο 32' ο Τριανταφυλλόπουλος δεν υπολόγισε σωστά, έκανε λάθος κοντρόλ, με τον Τόρες να γίνεται κάτοχος της μπάλας αλλά ο Καπίνο είχε βγει γρήγορα και με τα πόδια έδιωξε το σουτ του επιθετικού του Πλατανιά.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ όταν ο Κάται από τα αριστερά έκανε την σέντρα ο Τόρες πήρε την κεφαλιά ο Καπίνο την βρήκε ασθενώς αλλά κατάφερε να της αλλάξει πορεία και να την βγάλει σε κόρνερ.
Πήρε κεφάλι με Αμπέντ
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε στο 40' να ανοίξει πρώτος το σκορ. Ο Νάνο από τα αριστερά είδε την κίνηση του Κλωναρίδη και του πέρασε την μπάλα, ο επιθετικός των πράσινων την γύρισε παράλληλα προς το τέρμα ο Γιωργαλίδης την έδιωξε αλλά ο Αμπέντ πήγε προς την πορεία της και με δυνατό σουτ σκόραρε για το τριφύλλι.
Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 43' οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν ο Πράνιτς έκανε λάθος πάσα ο Κάται βγήκε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε αλλά και πάλι ο Καπίνο έδιωξε με τα πόδια.
Χωρίς αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο
Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές στις ενδεκάδες τους αλλά ο ρυθμός στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν ανάλογος του πρώτου ημιχρόνου με αρκετά φάουλ και κάρτες.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 56' με την κίνηση και το σουτ του Κλωναρίδη από τα αριστερά και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να αποκρούει.
Στο 62' ο Τριανταφυλλόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας πλάγια και δεξιά και προσπάθησε με σέντρα σουτ να απειλήσει τη εστία του Πλατανιά αλλά ο Γιωργαλίδης έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Πλατανιάς απείλησε στο 64' όταν ο Ινκούμ από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα ο Τόρες πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Καπίνο.
Δεν έδωσε καθαρό πέναλτι ο Σιδηρόπουλος
Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο έκλεισε καλύτερα τους χώρους και δεν έδωσε την ευκαιρία στον Πλατανιά να απειλεί όπως στο πρώτο μέρος. Στο 70' μάλιστα από καλή θέση ο Αμπέντ σούταρε στα πουλιά.
Στο 81' ο Καρέλης πήρε όμορφα την μπάλα μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε καθαρά από τον Φαϊσκά αλλά ο Σιδηρόπουλος δεν έδειξε το καθαρό πέναλτι.
Κλασικές ευκαιρίες από τον Παναθηναϊκό
Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει δυο τα τέρματα του όταν ο Αμπέντ άλλαξε με τον Καρέλη που του την γύρισε και πάλι αλλά το πλασέ του Αμπέντ έφυγε μόλις έξω.
Στο επόμενο λεπτό ο Βλαχοδήμος συνέχισε από καθαρή θέση οφσάιντ την φάση με αποτέλεσμα να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες.
Ο Παναθηναϊκός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 84' όταν ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή την γύρισε στον Αμπέντ αλλά ο σκόρερ των πράσινων σούταρε πάνω στον Γιωργαλίδη.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Καιρός:

Διαιτητής: 
Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Γεώργιος Γεωργιάδης (Κοζάνης)

Τέταρτος: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης (68' Κουτρουμπής), Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Νάνο, Λαγός (57' Μπαϊράμι), Πράνιτς, Αμπέντ, Κλωναρίδης (73' Καρέλης), Μπεργκ, Ζέκα.

Πλατανιάς (Νίκος Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Ινκούμ, Φαίσκα, Τετέ, Αγκιλέρα, Καζναφέρης (78' Σιώπης), Γουνδουλάκης (85' Σιαλμάς),  Φερνάντες, Κατάι (71' Μπέλιτς), Τόρες, Βλαχοδήμος.

Γκολ: 40' Αμπέντ

Κίτρινες κάρτες: 50' Λαγός, 66' Τριανταφυλλόπουλος, 90' Μπέργκ/9' Καζναφέρης, 47' Βλαχοδήμος, 69' Φαίσκα, 87' Σιώπης
Κόκκινες κάρτες: 83' Βλαχοδήμος (δεύτερη κίτρινη)

Prasinanea

* Επιτέλους 3η σερί νίκη και αυτό έχει σημασία. Κατά τα άλλα η ομάδα ήταν κακή απόψε, κινδύνευσε από έναν αδύναμο αντίπαλο ενώ έπαιξε μπάλα μόνο στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα. Κρατάμε τη νίκη και πάμε για μία ακόμη τη Τετάρτη, στο κύπελλο με το γαύρο Βόλου...

* Ακόμη μία νίκη και για το πόλο, 9-5 τη Γλυφάδα στα Ιλίσια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 9-5
ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-1, 2-1, 3-1, 2-2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κώστας Λούδης): Χρονόπουλος, Κομάντινα, Κόχειλας Ν. 2, Στελλάτος, Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος 3, Παπαδόγκωνας 1, Χατζηγούλας, Αφρουδάκης Γ. 2, Δερμιτζάκης, Σπυρόπουλος 1, Φώσκολος, Παρασκευόπουλος, Τζαβάρας, Γκαράνης.
ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Σελετόπουλος): Πλατίδης, Αργυρακούλης, Πετρόχειλος Στ., Σάντα 1, Αγελίδης, Φωτόπουλος, Κατρουζανάκης, Καζάζης 2, Χρυσανθακόπουλος, Παπαδόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Λομβάρδος 1, Πουλιόπουλος, Καλογεράκος, Παπούκας 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: