19/1/14

Βέροια - Παναθηναϊκός 1-3

Με τον Μάρκους Μπεργκ να δημιουργεί τα δύο γκολ και να σκοράρει το τρίτο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 της Βέροιας εκτός έδρας και μείωσε την απόσταση από τον 3ο της βαθμολογίας, Ατρόμητο. Κλωναρίδης και Ατζαγκούν οι άλλοι σκόρερ.
Μια δίκαιη, σημαντική και άνετη επικράτηση η οποία ήρθε και με πολύ καλό ποδόσφαιρο πήρε ο Παναθηναϊκός στην Βέροια επικρατώντας με 3-1 και όντας σε θέση οδηγού από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.
Οι πράσινοι έχοντας ως κορυφαίο τον Μπεργκ και σε πολύ καλή μέρα τους Ατζαγκούν και Νάνο πανηγύρισαν μια νίκη πους τους διατηρεί στην τέταρτη θέση με το τριφύλλι όμως να μειώνει στον ένα βαθμό την διαφορά από τον Ατρόμητο που είναι στην τρίτη.
Σε αντίθεση η Βέροια παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ήττες του Λεβαδειακού και του Απόλλων Σμύρνης.
Οι δυο προπονητές είχαν αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα των ομάδων τους με τον Ντόστανιτς να χρησιμοποιεί το μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Άγγελο Βέρτζο και τον Αναστασίου να χρησιμοποιεί τους Κλωναρίδη και Ατζαγκούν αντί των Καρέλη και Ντίνα σε σχέση με τα όσα είχε δείξει τις προηγούμενες μέρες.
Ο 40χρονος τεχνικός έβαλε τον Κλωναρίδη ως παρτενέρ του Σουηδού επιθετικού ενώ ο Ατζαγκούν έπαιξε πίσω τους και μπροστά από τα τρία χαφ που ήταν οι Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, σκόραρε με τον Κλωναρίδη και παρά το γεγονός ότι δέχτηκε την ισοφάριση από ένα πέναλτι το οποίο φάνηκε ότι δεν ήταν είχε συνέχεια την υπεροχή στο ματς. Έχασε ευκαιρίες και κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού πριν φύγει το ημίχρονο με γκολ του Ατζαγκούν.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας 
Καιρός:
Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)

Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Τράπ, Βέρτζος, Γεωργιάδης, Αποστολόπουλος (62' Καλτσάς), Μπάρμπας, Όστοιτς, Ζεζίνιο (62' Γκονζάλβες), Μπαργκάν (80' Κομόλοφ), Μπεν.
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν (67' Μπαϊράμι), Κλωναρίδης (77' Καρέλης), Μπεργκ (88' Δώνης).

Γκολ: 10' Μπεν/2' Κλωναρίδης, 34' Ατζαγκούν, 68' Μπεργκ
Κίτρινες κάρτες: 52' Μπάρμπας, 80' Καλτσάς/10' Καπίνο, 39' Μπεργκ, 58' Κλωναρίδης
Κόκκινες κάρτες: 

Ανασκόπηση αγώνα

Με το καλημέρα στην αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Οι πράσινοι έφτασε στο 0-1 στο 2' του αγώνα με ένα γκολ που ξεκίνησε από κάθετη πάσα του Κουτρουμπή στον Μπεργκ, ο Σουηδός από πλάγια γύρισε στον Κλωναρίδη που σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Με την σέντρα η Βέροια έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά η προβολή του Μπεν από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε άουτ.
Ισοφάριση με ανύπαρκτο πέναλτι
 
Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 10'. Ο Καπίνο διεκδίκησε την μπάλα μαζί με τον Βέρτζο ο οποίος βλέποντας τον γκολκίπερ των πράσινων να απλώνει τα χέρια έπεσε και ο Λιαχούδης έδωσε πέναλτι. Το οποίο όμως δεν ήταν όπως φάνηκε εν συνεχεία από τα ριπλέι.
Ο Μπεν ανέλαβε την εκτέλεση του και παρά το γεγονός ότι ο γκολκίπερ των πράσινων έπεσε στην σωστή γωνία νικήθηκε και δεν μπόρεσε να αποκρούσει την μπάλα.

Πατούσε καλύτερα το τριφύλλι
Ο Παναθηναϊκός είχε μπει καλύτερα στο ματς και αυτό φάνηκε καθώς το γκολ της ισοφάρισης δεν τον πτόησε με τους πράσινους να συνεχίζουν να έχουν την υπεροχή.
Μάλιστα στο 16' οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μαρινάκης έκανε την σέντρα ο Ατζαγκούν δεν βρήκε την μπάλα και από κοντά ο Μπεργκ σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Λαγό, αυτός έδωσε και πάλι στον φορ των πράσινων ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Καντιμοίρη αλλά δεν τα κατάφερε.
Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου άρχισαν να πιέζουν περισσότερο με τα σέντερ μπακ να ανεβάζουν την άμυνα και να ξεκινούν τις περισσότερες επιθέσεις.
Στο 25' ο Μπεργκ έκανε την σέντρα από τα αριστερά για τον Κλωναρίδη αλλά ο σκόρερ του πρώτου τέρματος για τον Παναθηναϊκό δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα. Στο 28' ήρθε το σουτ από τον Ζέκα το οποίο απέκρουσε ο Καντιμοίρης.
Ασίστ Μπεργκ, γκολ Ατζαγκούν
Ο Παναθηναϊκός βρήκε το τέρμα που έψαχνε στο 34'. Ο Νάνο από τα αριστερά έβγαλε την σέντρα ο Μπεργκ είδε την κίνηση του Ατζαγκούν και με κεφαλιά του έδωσε την μπάλα με τον Νηγιριανό να σουτάρει απευθείας και να δίνει προβάδισμα στο τριφύλλι.

Στο 37' οι πράσινοι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση με τέσσερις παίκτες έναντι δυο αμυντικών της Βέροιας αλλά η πάσα του Ατζαγκούν ήταν λίγο πιο δυνατή για τον Πράνιτς με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ των γηπεδούχων να διώξει.
Νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 41' με τον Μπεργκ να σουτάρει και τον Καντιμοίρη να μπλοκάρει την μπάλα σταθερά.
Απείλησε πρώτη η Βέροια
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Βέροια απείλησε πρώτη όταν στο 52' σε μπαλιά μέσα στην περιοχή ο Καπίνο δεν υπολόγισε σωστά και ο Μπεν μπήκε στην φάση πήρε την μπάλα, αλλά επενέβη ο Μαρινάκης και απομάκρυνε την μπάλα.
Δυο λεπτά αργότερα και το τριφύλλι απείλησε όταν σε εκτέλεση φάουλ του Νάνο ο Μπέργκ έκανε την πρώτη κεφαλιά η μπάλα έφτασε στον Ρισβάνη αλλά αυτός από το ένα μέτρο δεν κατάφερε με κεφαλιά να νικήσει τον γκολκίπερ της Βέροιας.
Μια του Μπεργκ, δυο του Μπεργκ... τρίτη και το "κόλλησε"
Στο 65' ο Παναθηναϊκός έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος για να πετύχει ένα ακόμη τέρμα. Ο Ατζαγκούν έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα αλλά ο Μπεργκ με κεφαλιά από πολύ καλή θέση έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Καντοιμίρη.
Ο Σουηδός στην τρίτη ευκαιρία που βρέθηκε μπροστά από τον γκολκίπερ της Βέροιας όμως σκόραρε. Ήταν το 68' όταν ο Νάνο έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και αριστερά. Πέρασε έναν αντίπαλο του και έδωσε πολύ όμορφη κάθετη στον Μπεργκ ο οποίος γύρισε και σκόραρε απευθείας κάνοντας το 1-3 για τον Παναθηναϊκό.
Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 74' ο Κλωναρίδης έδωσε στον Μπεργκ αυτός έφυγε στον κενό χώρο αλλά άνοιξε το κοντρόλ του υπό πίεση και έχασε την μπάλα.
Η Βέροια απείλησε ξανά στο 82' όταν σε εκτέλεση φάουλ του Γκονσάλβες ο Μπάρμπας δεν πρόλαβε με κεφαλιά να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.

Prasinanea 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: