29/6/12

Γερμανία - Ιταλία 1-2, ΟΜΑΔΑ η Ιταλία, πανάξια πρόκριση και πάει να το σηκώσει με Ισπανία!

 

 Η Ιταλία θριάμβευσε επί της Γερμανίας, νίκησε 2-1 και προκρίθηκε στον τελικό του Euro 2012, στον τρίτο της ιστορίας της μετά το νικητήριο του 1968 κόντρα στην Τσεχοσλοβακία και το χαμένο του 2002 απ' τη Γαλλία, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει στο Κίεβο την Ισπανία!

 Με τον Μάριο Μπαλοτέλι στο καλύτερο παιχνίδι του στη διοργάνωση, να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Πίρλο να συνεχίζει τις ηγετικές εμφανίσεις, μα κυρίως παίζοντας ως ΟΜΑΔΑ η Ιταλία ξεπέρασε το πιο δύσκολο εμπόδιο στο ονειρεμένο ταξίδι μέχρι τον τελικό της 1ης Ιουλίου στο Κίεβο.

 Ο Super Mario με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Κασάνο άνοιξε το σκορ στο 20' και με εξαιρετικό, άπιαστο δυνατό σουτ από ασίστ του κινητήριου μοχλού επιθετικά, Μοντολίβο έκανε το 2-0 στο 36' για την Σκουάντρα Ατζούρα. 
 Οι Γερμανοί στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως πριν δεχτούν το δεύτερο γκολ, πατούσαν ελαφρώς καλύτερα από τους Ιταλούς και προσπαθούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Όμως ο Πραντέλι (κορυφαίος προπονητής του Euro, ανεξαρτήτως έκβασης του τελικού) έστησε για ακόμη μία φορά εξαιρετικά την Ιταλία στο χορτάρι του Εθνικού Σταδίου της Βαρσοβίας, με αποτέλεσμα πολλές επιθέσεις των πάντσερ (Χούμελς, Μπόατενγκ, Κρόος, Κεντίρα) να σταματούν στην ιταλική άμυνα.
 Από την άλλη, οι Ιταλοί είχαν άψογη κυκλοφορία της μπάλας και όχι μόνο δεν έπαιζαν κατενάτσιο, αλλά έκαναν παιχνίδι, με τον Πίρλο να οργανώνει όλες τις επιθετικές τους ενέργειες. Μάλιστα έχασαν φάσεις με τους Μοντολίβο και Κασάνο πριν ο Μπαλοτέλι ανοίξει το σκορ.

 Στο δεύτερο ημίχρονο  η Γερμανία σχεδόν εξαφανίστηκε απ' το γήπεδο, πετώντας ουσιαστικά λευκή πετσέτα περίπου απ' το 65ο λεπτό του αγώνα, πράγμα ασυνήθιστο για μια ομάδα που ξέρουμε ότι παλεύει κάθε παιχνίδι μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Ειδικά από το 70' που ο Λεβ άφησε τρεις στην άμυνα περνώντας τον Μίλερ αντί του Μπόατενγκ, τα κενά στη γερμανική άμυνα ήταν πάρα πολλά, με αποτέλεσμα οι Ιταλοί αν ήταν πιο συγκεντρωμένοι στις αρκετές αντεπιθέσεις που έβγαλαν, θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν τη διαφορά του σκορ στα 4 ή τα 5 τέρματα. Κάτι που δε συνέβη για να φτάσουμε στο 91' όπου ο Γάλλος διαιτητής έδωσε πέναλτι δώρο στους Γερμανούς με το οποίο ο Εζίλ έκανε το 1-2 και ξανάδωσε φτερά στην ομάδα του, που πίεσε ασφυκτικά στα τελευταία δύο λεπτά, χωρίς ωστόσο να φτάσει στην ισοφάριση. 
 Κάτι βέβαια που θα ήταν ολωσδιόλου άδικο για την Ιταλία, που πήρε πανάξια νίκη - πρόκριση στο μεγάλο τελικό του Κιέβου, όπου την Κυριακή, 1/7, 21:45 θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου Ισπανία, με στόχο να την εκθρονίσει και να κατακτήσει εκείνη το 2ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία της.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Γερμανία: Νόιερ, Μπόατενγκ (71' Μίλερ), Χούμελς, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Εζίλ, Κρόος, Ποντόλσκι (46' Ρόις), Γκόμεζ (46' Κλόζε).
 Ιταλία: Μπουφόν, Μπαλτζαρέτι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο (64' Μότα), Κασάνο (58' Ντιαμάντι), Μπαλοτέλι (70' Ντι Νατάλε).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: