25/6/12

Aγγλία - Ιταλία 0-0 (2-4 πέν.), πανάξια πρόκριση για τους Ιταλούς και πάμε για ημιτελικούς φωτιά!

 

 Ένας προημιτελικός μεταξύ δύο μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων κρίθηκε στα πέναλτι υπέρ της Ιταλίας, η οποία ωστόσο θα έπρεπε να είχε καθαρίσει την πρόκριση στα 90' με σκορ τουλάχιστον 4-1! Ωραίο, επιθετικό ποδόσφαιρο απ' τους Ιταλούς, άμυνα μέχρι αηδίας οι Άγγλοι, πως αλλάζουν οι καιροί! Ασύλληπτη εμφάνιση αλλά... Τσάβι για τον ηγέτη της Ιταλίας Αντρέα Πίρλο. 
 Πορτογαλία - Ισπανία και Γερμανία - Ιταλία οι δύο σπουδαίοι ημιτελικοί μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων του Euro 2012!

 Το 0-0 της κανονικής διάρκειας αλλά και της παράτασης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου δεν αντικατοπτρίζει το θέαμα που παρακολουθήσαμε στον ωραιότερο προημιτελικό μετά ίσως από το... σόου των Γερμανών με «θύμα» τη δική μας Εθνική. Η Πορτογαλία κάνοντας προπόνηση νίκησε 1-0 την Τσεχία, ενώ το Ισπανία - Γαλλία ήταν για πολλά ροχαλητά, με τους Ισπανούς τελικώς να αποδεικνύονται λιγότερο κακοί και να παίρνουν την πρόκριση.
 Η Ιταλία είχε τον απόλυτο έλεγχο και δημιούργησε πάμπολλες φάσεις για γκολ, με τους Άγγλους να στέκονται ιδιαίτερα τυχεροί αφού η αστοχία της ομάδας του Πραντέλι και μόνον τους κρατούσε στο ματς. Πάντως είχαν κι εκείνοι μια δυο καλές στιγμές για να κλέψουν το ματς, όμως ευτυχώς για το ποδόσφαιρο απενεμήθη δικαιοσύνη έστω κι αν χρειάστηκε να φτάσουμε στα πέναλτι.

 Εκεί, ο Μοντόλιβο αστόχησε στο δεύτερο πέναλτι για τους Ιταλούς (Μπαλοτέλι, Τζέραρντ είχαν κάνει το 1-1) και ο Ρούνεϊ έδωσε το προβάδισμα στην Αγγλία με 2-1. Όμως στη συνέχεια ο Γιανγκ «έσπασε» το οριζόντιο δοκάρι, ενώ αμέσως νωρίτερα ο Πίρλο αλλά Πανένκα έκανε πολύ ψύχραιμα το 2-2. Ο Νοτσερίνο έβαλε ξανά μπροστά τους Ιταλούς και ο Μπουφόν απέκρουσε το πέναλτι του Κόουλ. Ο Ντιαμάντι ευστόχησε στο τελευταίο κι έδωσε τη μεγάλη όσο και απολύτως δίκαιη πρόκριση στην Ιταλία.

 Την Πέμπτη 28/6 θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας, ενώ μία ημέρα νωρίτερα αυτός μεταξύ Πορτογαλίας και Ισπανίας.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Πάρκερ (94' Χέντερσον), Τζέραρντ, Μίλνερ (61' Γουόλκοτ), Γιανγκ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (60' Κάρολ).
 Ιταλία: Μπουφόν, Αμπάτε (91' Μάτζο), Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Μπαλτζαρέτι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι (80' Νοτσερίνο), Μοντόλιβο, Κασάνο (78' Ντιαμάντι), Μπαλοτέλι.

 * Πανάξια πρόκριση της Ιταλίας που μετά από χρόνια παίζει ξανά επιθετικό ποδόσφαιρο, με κατοχή μπάλας, χωρίς να κοιτάζει πρώτα την άμυνα! Αντίθετα η Αγγλία, παραδοσιακά επιθετική, έπαιξε απίστευτο αντιποδόσφαιρο και θα ήταν άδικο να έκλεβε την πρόκριση.

 * Τεράστια εμφάνιση αλλά... Τσάβι από τον ηγέτη της Ιταλίας Αντρέα Πίρλο, ο οποίος μετά από μία εξαιρετική σεζόν με τη Γιουβέντους καθοδηγεί και την Εθνική ομάδα της χώρας του.

 * Στους «4» του Euro Πορτογαλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία, δηλαδή οι 4 καλύτερες με διαφορά ομάδες της φετινής διοργάνωσης, ό,τι καλύτερο δηλαδή για το τουρνουά και τους θεατές! Αναμένονται φοβεροί ημιτελικοί!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: