17/1/12

Βέλιτς: «Έχει τα προσόντα, έχει το χαρακτήρα»


 Ο άλλοτε τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Γιάσμινκο Βέλιτς εξέφρασε την ικανοποίηση του από την εξαιρετική εμφάνιση του νεαρού Ορέστη Καρνέζη στην νικηφόρα αναμέτρηση των «πρασίνων» με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

 Ο Βόσνιος  ήταν αυτός που εντόπισε τον νεαρό τερματοφύλακα κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ομάδα του ΟΦΗ και αυτός που πίστεψε από την αρχή στα προσόντα και το ταλέντο του.

 Φαίνεται πως τόσο η αγωνιστική απόδοση του Ορέστη Καρνέζη στο σύνολο των εμφανίσεων του όσο και  συγκεκριμένα στην τελευταία του κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού,  ήταν αυτή που δικαίωσε και τα προγνωστικά του Βέλιτς.

 «Από την πρώτη μέρα όλοι οι προπονητές αναφέρονταν κολακευτικά στα προσόντα του και περίμενα ότι είναι θέμα χρόνου να αποδείξει την αξία του. Από τον Πεσέιρο μέχρι τον Φερέιρα τώρα, όλοι οι προπονητές αναφερόντουσαν με κολακευτικά λόγια για το ταλέντο του.

 Είχα στενοχωρηθεί που στράβωσε λίγο το πράγμα πέρυσι, γιατί πολλές φορές κρίνουμε τα πράγματα στην Ελλάδα πολύ εύκολα και επιπόλαια, και χαίρομαι για την ανατροπή που έκανε», ανέφερε στην εφημερίδα «Goal».

 Ως πλεονεκτήματα του Καρνέζη, τόνισε τόσο τα προσόντα και την ταχύτητα του, όσο και τον ισορροπημένο του χαρακτήρα που καταφέρνει να παρουσιάζει και εντός γηπέδου, ενώ το μόνο στοιχείο που πρέπει να βελτιώσει, είναι το να κάνει πιο έντονη την παρουσία του στην περιοχή του, γεγονός που επισημαίνει πως αποκτάται παιχνίδι με το παιχνίδι.

 Ο Γιάσμινκο Βέλιτς δεν παρέλειψε να αναφέρει και το πλεονέκτημα που θεωρεί ο ίδιος ότι έχει ο Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έναντι των «ερυθρολεύκων».

 Παρόλο που δεν μπορεί να κάνει σε αυτό το στοίχημα προγνωστικά, ωστόσο θεωρεί πως αν οι «πράσινοι» εκμεταλλευτούν το ευνοϊκό πρόγραμμα που ακολουθεί και λειτουργήσουν με ψυχραιμία, θα κερδίσουν και το βαθμολογικό προβάδισμα. Ο ίδιος εξάλλου πιστεύει πολύ στο φετινό «τριφύλλι».

 «Εμένα δεν με εκπλήσσει και πολύ αυτή η κατάσταση. Ήμουν σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα ήταν πιο ανταγωνιστικός απʼ ό,τι πέρυσι, ενώ ο Ολυμπιακός έχει κάνει πάρα πολλά λάθη στο στήσιμο του ρόστερ του. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη ανάμεσά τους, όσο κι αν έλεγαν αρκετοί ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά».

 Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: