15/1/12

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1, ματς παρωδία αλλά σπουδαίο διπλό τίτλου!


 Μια πολύ μεγάλη νίκη, ένα διπλό τίτλου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πήρε ο Παναθηναϊκός στα Γιάννενα επικρατώντας του ΠΑΣ και όχι μόνο με 1-0 και παίρνοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στη προσπάθεια που κάνει για τον τίτλο.

 Το Τριφύλλι σε ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να ξεκινήσει λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και του πάγου που είχε πιάσει έκανε δύσκολες τις συνθήκες κέρδισε τον ΠΑΣ, τον Σπάθα και έσπειρα κλάματα σε Πειραιά και Ζωσιμάδες.
 Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Νέα Σμύρνη καθώς ο Λέτο, ο Σπυρόπουλος αλλά και ο Ζέκα έμειναν στον πάγκο με τους Κλέιτον, Ιωαννίδη και Μαυρία να τους αντικαθιστούν. Κάτι το οποίο φυσικά έπαιξε τον δικό του ρόλο στην διάρκεια της αναμέτρησης με τους πράσινους να χάνουν μέρος της δύναμης τους.
 Έτσι το Τριφύλλι παρατάχθηκε με τον Καρνέζη κάτω από τα γκολπόστ, για τρίτο συνεχόμενο ματς, στα δεξιά τον Βύντρα, αριστερά τον Ιωαννίδη και στόπερ τους Κατσουράνη, Μπιάρσμιρ.
 Στην μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Βιτόλο και Σιμάο με τον Μαυρία στα δεξιά και τον Κουίνσι αριστερά, τον Κλέιτον σαν ενδιάμεσο και τον Τοτσέ μοναδικό προωθημένο.

 Δεν είχαν συνηθίσει στο… πατινάζ
 Στο πρώτο μέρος οι πράσινοι, μη συνηθισμένοι στο πατινάζ που με το έτσι θέλω ήθελε να παίξουν ο Σπάθας, μπήκαν μουδιασμένα και φοβισμένα στο παιχνίδι. Κάτι απολύτως λογικό από τη στιγμή που κανείς ποδοσφαιριστής που δεν έχει ξαναπαίξει κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες και ουσιαστικά έπρεπε να ρισκάρει την σωματική του ακεραιότητα για να αγωνιστεί. Σε αντίθεση με τους παίκτες του ΠΑΣ που φυσικά τους ευνοούσε η διεξαγωγή του αγώνα και σίγουρα είναι πιο εξοικειωμένοι καλώς η κακώς στις συγκεκριμένες συνθήκες. Για αυτό και οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο ματς και τις ευκαιρίες σε τρεις τουλάχιστον φάσεις για να μπουν μπροστά στο σκορ. Έπεσαν όμως πάνω στον εξαιρετικό Καρνέζη ο οποίος είχε τρεις σωτήριες επεμβάσεις.
Αρχικά στο 16’ ο «Όρε» είπε όχι σε σουτ του Μπεσέρα από κοντά μπλοκάροντας την μπάλα. Στο επόμενο λεπτό ο Βίλα βγήκε τετ α τετ με τον Καρνέζη με τον νεαρό πορτιέρο να νικάει τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ και να κρατάει το μηδέν.

 Μεγάλη ευκαιρία
 Ο Παναθηναϊκός μέχρι τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών δεν είχε απειλήσει την εστία των γηπεδούχων έχασε όμως τεράστια ευκαιρία όταν ο Μαυρίας πήρε την μπάλα την έδωσε στον Κλέιτον αυτός πάσαρε δίπλα του στον Τοτσέ ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κηπουρό και προσπάθησε να τον νικήσει χωρίς όμως αποτέλεσμα σπαταλώντας μια πολύ καλή ευκαιρία.
 Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο ΠΑΣ είχε μια ακόμη καλή στιγμή αλλά και πάλι ο Καρνέζης τον νίκησε στο τετ α τετ με μια εξαιρετική επέμβαση.

 Αποφασισμένοι και καλύτεροι
 Οι παίκτες του Τριφυλλιού «ντοπαρισμένοι» από την θέληση του Σπάθα να γίνει ντε και καλά το παιχνίδι μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος και εμφανώς καλύτεροι για να πάρουν την αναμέτρηση. Βγήκαν στην επίθεση, πίεσαν και προσπάθησαν να κλείσουν τον ΠΑΣ στα καρέ του. Το κατάφεραν μέχρι το 65’ έχοντας την κατοχή της μπάλας και μια-δυο ευκαιρίες που δεν απείλησαν ουσιαστικά τον Κηπουρό. Στο 54’ ο Κλέιτον βρήκε όμορφα τον Κουίνσι με τον Γκανέζο να πιάνει το σουτ αλλά τον Κηπουρό να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
 Ο Φερέιρα πέρασε τον Λέτο στο παιχνίδι αντί του Βιτόλο θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με σκοπό ένα γκολ.
 Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι είχαν περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου και κατάφεραν να κάνουν τη πρώτη τους φάση στο 70’ μετά από λάθος διώξιμο του Καρνέζη με τον Γεωργίου να γίνεται αποδέκτης της μπάλας να μπαίνει στη περιοχή από τα αριστερά και να γυρνάει στον Σκούφαλη ο οποίος σούταρε ψηλά έξω.
 Η φάση αυτή αφύπνισε τους πράσινους οι οποίοι έχασαν δυο πολύ καλές στιγμές. Αρχικά στο 75΄ο Λέτο εκτέλεσε το φάουλ ο Τοτσέ πήρε την κεφαλιά προς το γάμα της εστίας του Κηπουρού αλλά ο γκολκίπερ των Ιωαννίνων απέκρουσε σωτήρια διώχνοντας σε κόρνερ.
Κόρνερ που εκτέλεσε ο Κλέιτον στέλνοντας τη μπάλα προς τον Τοτσέ και πάλι ο οποίος σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα, εν συνεχεία νέο σουτ του Λέτο κόντραρε και πάλι με τον Παναθηναϊκό να χάνει μεγάλη ευκαιρία.

 Γκολ ποίημα από τον Κλέιτον
 Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει ψάχνοντας το γκολ και αυτό ήρθε από τον καλύτερο του παίκτη στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ τον Σίλβα Κλέιτον. Ήταν το 85’ της αναμέτρησης όταν ο Βραζιλιάνος είδε τον Τοτσέ μόνο του, του έδωσε την πάσα αυτός πλάσαρε ο Κήπουρος έβγαλε την μπάλα σηκώνοντας την και ο Κλέιτον με ένα γκολ ποίημα, ένα ανάποδο ψαλίδι, την έστειλα στα δίχτυα βάζοντας το γκολ και κάνοντας το 0-1 και πανηγυρίζοντας με πατινάζ.
 Εν συνεχεία ο ΠΑΣ είχε μια καλή στιγμή αλλά ο Καρνέζης είπε όχι σε σουτ του Σκούφαλη μέσα από την περιοχή. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.
 Κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό οι Κλέιτον και Καρνέζης καθώς και ο Μαρίνος που με το που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε το Τριφύλλι να ανεβάσει την απόδοση του.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


 ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Πατσατζόγλου, Ζαραδούκας (87' Μπακαγιόκο), Ντε Βισέντι, Γεωργίου (90' Μιχαήλ), Μπεσέρα, Σκούφαλης, Βίλα (58' Τζάνης).

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Ιωαννίδης, Σιμάο, Βιτόλο (61' Λέτο), Κουίνσι (78' Φουρλάνος), Μαυρίας (46' Μαρίνος), Κλέιτον, Τοτσέ.

 Από prasinanea

  * Το ελληνικό πρωτάθλημα δε θα σταματήσει ποτέ να μας χαρίζει στιγμές γέλιου ή κλάματος, όπως το δει κανείς.. Σε ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να ξεκινήσει ΠΟΤΕ, αφού υπήρχε σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού οποιουδήποτε παίκτη, ο Σπάθας, αποφασίζοντας ότι αυτό είναι... λεπτομέρεια, έδωσε το ΟΚ να γίνει το ματς, ίσως με κάποια προτροπή αλλά και την ελπίδα ο Παναθηναϊκός να στραβοπατήσει σε ένα κομβικό χρονικό σημείο της σεζόν. Όμως το Τριφύλλι, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες και παίζοντας πραγματικά με την πλάτη στον τοίχο, αν και δεν έπαιξε πολύ καλά πήρε το σπουδαίο «2» στα Γιάννενα και έκανε άλμα τίτλου, μιας και πλέον τα πάντα είναι στο χέρι του. Με λίγη προσοχή και αν εκμεταλλευτεί το εύκολο πρόγραμμα που έχει μπροστά του θα υποδεχτεί το γαύρο στο ΟΑΚΑ με +2 και παίρνοντας το ντέρμπι ουσιαστικά καθαρίζει το πρωτάθλημα. Το πιο σάπιο μάλιστα πρωτάθλημα της παράγκας νούμερο 2, για να μην ξεχνιόμαστε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: