19/1/12

Παναθηναϊκός - Δόξα Δράμας 1-0, αγχωτική νίκη που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην κορυφή

 Το Τριφύλλι πήρε μια αγχωτική αλλά δίκαια νίκη με 1-0 κόντρα στην σκληροτράχηλη Δόξα Δράμας μην αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο αλλά κυνηγώντας μέχρι τέλος το πολυπόθητο γκολ που ήρθε με τον Κώστα Κατσουράνη στο 88'.
 
Μια πολύ αγχωτική αλλά σημαντική νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ δώρο του Κώστα Κατσουράνη πήρε ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο την Δόξα Δράμας η οποία έπαιξε πολύ καλά και για 88' κρατούσε το μηδέν στην άμυνα της.
Οι πράσινοι έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και δεν απέδωσαν με βάση τις δυνατότητες τους κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.
Ανέβασαν αισθητά την απόδοση τους στο δεύτερο έκαναν φάσεις αλλά χρειάστηκε να φτάσουμε στο 88' για να βάλουν το γκολ και να πάρουν τη νίκη που τους φέρνει ακόμη πιο κοντά στον τίτλο.
Είναι σίγουρο πάντως ότι αν συνεχίσουν αυτές τις εμφανίσεις κάποια στιγμή θα την πληρώσουν.

Αλλαγές και πάλι
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε για τρίτο συνεχόμενο ματς με διαφορετική ενδεκάδα με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να χρησιμοποιεί τους Ζέκα, Μαρίνο, Σπυρόπουλο και Λέτο στο αρχικό σχήμα σε αντίθεση με την αναμέτρηση των Ιωαννίνων. Ο Πορτογάλος μάλιστα διαφοροποίησε και το σύστημα των πράσινων παίζοντας με ένα 4-1-3-2.
Χαρακτηριστικά κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Καρνέζης, στα δεξιά έπαιξε ο Μαρίνος και αριστερά επανήλθε ο Σπυρόπουλος ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν και πάλι από τους Κατσουράνη και Μπιάρσμιρ.
Μπροστά τους έπαιξε ο Βιτόλο και οι τρεις πιο μπροστά από τον Ισπανό μέσο ήταν οι Ζέκα, Κλέιτον και Κουίνσι. Οι δυο προωθημένοι του Τριφυλλιού ήταν οι Τοτσέ και Λέτο.

Πίεσε από την αρχή 
Ο Παναθηναϊκός μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς με σκοπό να βάλει ένα γρήγορο γκολ και να μην έχει στη συνέχεια προβλήματα αλλά δεν τα κατάφερε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις στο 8' θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ αν ο Τοτσέ έδειχνε λίγο μεγαλύτερο αλτρουισμό και στην πάσα με την οποία τον έβγαλε τετ α τετ ο Κλέιτον αντί να σουτάρει πάνω στον Σέρεμετ έδινε δίπλα του στον Λέτο ο οποίος θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ σε κενή εστία.
Στο 11' ο Παναθηναϊκός βγήκε και πάλι καλά στην επίθεση με τον Κλέιτον να δίνει στον Τοτσέ αλλά τον Μήτσιο να σφυρίζει το οφ σαίντ ύστερα από λανθασμένη υπόδειξη του Φραγκαδάκη.
Την ίδια ώρα η Δόξα Δράμας δεν είχε επιχειρήσει ούτε σουτ προς την εστία του Καρνέζη ο οποίος ήταν θεατής του αγώνα.
Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να έχει την ανούσια υπεροχή χωρίς όμως να απειλεί την εστία του Σέρεμετ παρά μόνο στο 26' όταν ο Κλέιτον εκτέλεσε ένα φάουλ με πάσα προς τον Λέτο, ο Αργεντινός σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα των παικτών της Δόξας.
Στο 30' οι φιλοξενούμενοι είχαν τη πιο καλή στιγμή τους με τον Βάντερσον αλλά ο Μπιάρσμιρ με τάκλιν πρόλαβε το σουτ του Βραζιλιάνου και παραχώρησε το κόρνερ.

Ανύπαρκτο οφ σάιντ και ευκαιρία
Στο 34' ο επόπτης Φραγκιαδάκης για δεύτερη φορά λανθασμένα σήκωσε τη σημαία και ο Μήτσιος υπόδειξε οφ σαίντ τον Κουίνσι μετά πάσα του Ζέκα και με τον Γκανέζο να βγαίνει τετ α τετ με τον Σέρεμετ.
Στο 45' ο Παναθηναϊκός είχε μια ακόμη καλή στιγμή όταν ο Κλέιτον με τον Τοτσέ έπαιξαν το ένα-δυο με την μπάλα να φτάνει στον Βραζιλιάνο άσο ο οποίος σούταρε άψυχα και ο Σέρεμετ απέκρουσε.
Από τη στιγμή που οι πράσινοι δεν κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο μέρος πίεσαν με την έναρξη του δευτέρου για ένα γκολ που θα έδιωχνε το άγχος και θα έβαζε τη βάση για τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Πέντε φάσεις σε επτά λεπτά
Στο 54' οι πράσινοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Λέτο έπαιξε το ένα δυο με τον Κουίνσι με τον Γκανέζο να σουτάρει και τον Σέρεμετ να αποκρούει ασθενώς τη μπάλα να πηγαίνει προς τον Τοτσέ αλλά ο Τριποτσέρης σωτήρια έδιωξε σε κόρνερ.
Το Τριφύλλι συνέχιζε να έχει την υπεροχή και στο 56' ο Λέτο βγήκε από τα δεξιά με τον Αργεντινό από τη γραμμή να προσπαθεί να πλασάρει τον Σέρεμετ και τον γκολκίπερ της ομάδας της Δόξας να διώχνει σε κόρνερ. Κόρνερ που εκτέλεσε ο Κλέιτον με την μπάλα να φτάνει στον Κατσουράνη ο οποίος με γυριστό προσπάθησε να νικήσει τον Σέρεμετ αλλά δεν τα κατάφερε.
Στο 58' οι πράσινοι συνδυάστηκαν υπέροχα με τον Μαρίνο να βγαίνει από τα δεξιά να γυρνάει παράλληλα αλλά τον Τριποτσέρη να κόβει και πάλι προ του Τοτσέ.
Στην αμέσως επόμενη φάση ο Κουίνσι έδωσε πανέμορφα στον Κατσουράνη που ήρθε από πίσω σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία της Δόξας.
Στο 61' ο Παναθηναϊκός από τα δεξιά με τον Λέτο βγήκε μπροστά. Ο Αργεντινός είδε τον Ζέκα που έκανε κίνηση μέσα στη περιοχή του έσκαψε τη μπάλα αλλά το σουτ του Πορτογάλου ήταν άψυχο με τον Σέρεμετ να μπλοκάρει.
Στο 69' ο Φερέιρα ανακάτεψε την τράπουλα βγάζοντας τους Μαρίνο και Κουίνσι και πέρασε στη θέση τους τον Μαυρία και τον Καραγκούνη σε μια προσπάθεια του Τριφυλλιού να πιέσει ακόμη περισσότερο και να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ.
Ο Φερέιρα έκανε και την τρίτη του αλλαγή στο 72' και έβαλε τον Πετρόπουλο αντί του Τοτσέ με σκοπό να δώσει αέρα στην επίθεση της ομάδας του. Οι πράσινοι όμως δεν κατάφεραν να βγάλουν μια αξιόλογη φάση μέχρι το 84' όταν ο Λέτο συνδυάστηκε με τον Κλέϊτον και ο Βραζιλιάνος έπιασε το σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Σέρεμετ.

"Τσίλια-δώρος" ο Κατσουράνης
Το πολυπόθητο γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 88' με την πίεση των πράσινων να μεταφράζεται σε τέρμα. Ο Λέτο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά οι αμυντικοί της Δόξας απομάκρυναν με την μπάλα να φτάνει στον Μαυρία. Αυτός μπήκε ωραία στην περιοχή σούταρε με τον Σερεμέτ να διώχνει την μπάλα η οποία πήγε στον Κατσουράνη ο οποίος παραφυλούσε και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σέρεμετ βάζοντας το γκολ για το Τριφύλλι.
Ένα γκολ-δώρο για τους πράσινους από τον αρχή του Παναθηναϊκού και τρεις πολύτιμοι βαθμοί ενόψει της συνέχειας με το Τριφύλλι να παίρνει δίκαια αν και δεν έπαιξε τόσο καλά τη νίκη που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στον φετινό τίτλο.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 


 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μαρίνος (69' Μαυρίας), Κατσουράνης, Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Κουίνσι (69' Καραγκούνης), Τοτσέ (72' Πετρόπουλος).

 Δόξα Δράμας: Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Βέρτζος (80' Γελαδάρης), Λεάντρο, Βάντερσον, Ρούτσης, Μπριλάκης, Σικαλιάς, Ψυχογιός (87' Αμπουμπακάρι), Ουέλιγκτον (71' Αραβίδης), Σοϊλέδης.

 Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: