11/1/12

Σε αναμονή για Πίντο


 Ο κεντρικός αμυντικός της Πόρτο, Αντρέ Πίντο, που αγωνίζεται ως δανεικός στην Ολιανένσε, φαίνεται πως θα αποτελέσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού.

 Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Πορτογαλικής εφημερίδας, «O Jogo», ο νεαρός Πίντο μοιάζει ενθουσιασμένος με την προοπτική της μετακίνησης του στους πράσινους αλλά και της συνεργασίας του με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

 Ο Πορτογάλος τεχνικός άλλωστε επιθυμεί άμεσα την απόκτηση κεντρικού αμυντικού, μετά τον τραυματισμό του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και τη συμμετοχή του Σεντρίκ Καντέ στο Κόπα Άφρικα.

 Ωστόσο, εκτός από την ανάγκη κάλυψης της θέσης στόπερ, ήταν αυτός που προπονούσε τον Αντρέ Πίντο σε ηλικία 18 ετών και τον «ανέβασε» στην πρώτη ομάδα των «δράκων».

 Τα αποτελέσματα στοιχήματος του Ζεσουάλδο Φερέιρα για την αγωνιστική εξέλιξη του νεαρού Πίντο φαίνεται πως απέκτησαν βάση, καθώς ένα επιπλέον μεταγραφικό κίνητρο για τον παίκτη, αποτελεί το να μετακινηθεί σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός με στόχο ακόμα και το Champions League, καθώς και να μαζέψει επιπλέον παιχνίδια στα πόδια του και να σφραγίσει την εντυπωσιακή μέχρι τώρα πορεία του.

 Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του 22χρονου στόπερ στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, σχετικά με το ενδιαφέρον των πρασίνων, ο ίδιος δήλωσε με επιφύλαξη: «Ξέρω ότι η Πόρτο και ο Παναθηναϊκός μιλάνε. Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Περιμένω.

 Θέλω να έρθω στον Παναθηναϊκό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να φύγω από την Πορτογαλία. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη. Όμως, δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω μέχρι να τελειώσει το θέμα. Όλα εξαρτώνται πλέον από τις δύο ομάδες».

 Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του «τριφυλλιού», περιλαμβάνει κι άλλους υποψηφίους για την θέση του κεντρικού αμυντικού της ομάδας, ωστόσο ο Πίντο με την Ολιανένσε, μέχρι τώρα μετράει εφτά συμμετοχές κι ένα γκολ και αποτελεί το πιο δύσκολο στοίχημα στη λίστα του Παναθηναϊκού.


 Κατερίνα Μπιτίτσιου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: