8/1/12

Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 1-0, με εμφάνιση προς αποφυγή, αλλά ο αστείος ΟΣΦΠ έφερε 0-0 στη Δράμα! Εύκολη νίκη στο μπάσκετ (89-69 τον Πανιώνιο), χαστούκι από ΠΑΟΚ στο βόλεϊ

 Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Κέρκυρας με 1-0 χάρη στο 15ο γκολ του Λέτο αλλά οι πράσινοι πολύ γρήγορα θα ξεχάσουν την εμφάνιση τους κόντρα στους «Φαίακες». Στα θετικά η εμφάνιση του Βιτόλο που έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα.
 
 Την πρώτη του νίκη για το 2012 πανηγύρισε κόντρα στην Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα και προσθέτοντας τρεις πόντους στο σακούλι.
 Οι πράσινοι χωρίς να παίξουν σπουδαίου ποδόσφαιρο, δείχνοντας σημάδια κούρασης και μην έχοντας την κυκλοφορία που είχαν στα προηγούμενα ματς επικράτησαν και πάλι με τον… συνήθη ύποπτο Σεμπάστιαν Λέτο να σκοράρει. Η εικόνα του Τριφυλλιού όμως προβλημάτισε και πάλι. Στα θετικά του αγώνα εκτός από την κατάκτηση των τριών πόντων η παρουσία του Βιτόλο ο οποίος ήταν πάρα πολύ καλός αλλά και το γεγονός ότι ο Μπιάρμιρ πήρε ένα παιχνίδι στα πόδια του χωρίς ρυθμό.
 Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επεφύλασσε κάποιες εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα των πράσινων καθώς εκτός του Καρνέζη ο οποίος ήταν σίγουρο πως θα ξεκινήσει χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τους Μπιάρσμιρ και Βιτόλο.
 Συγκεκριμένα κάτω από τα γκολπόστ έπαιξε ο Καρνέζης, δεξιά βρέθηκε ο Βύντρα και αριστερά ο Σπυρόπουλος ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Καντέ, Μπιάρσμιρ με τον Σουηδό να παίρνει ένα παιχνίδι ώστε να βρίσκει τον ρυθμό του. Στη μεσαία γραμμή το δίδυμο ήταν Σιμάο και Βιτόλο με τον Ζέκα να παίζει δεξιά και τον Μαυρία αριστερά ενώ στην επίθεση έπαιξαν οι Κλέιτον και Λέτο.

 Μουδιασμένο ξεκίνημα
 Ο Παναθηναϊκός μπήκε μουδιασμένα στο ματς και είναι χαρακτηριστικό ότι άρχισε να ανεβαίνει μετά το πρώτο πεντάλεπτο καθώς μέχρι εκείνο το σημείο οι πράσινοι δεν είχαν πατήσει ούτε μια φορά στην εστία του Γκαλίνοβιτς. Εν συνεχεία το Τριφύλλι άρχισε να ανεβαίνει, έχοντας περισσότερο την μπάλα στα πόδια του αλλά μην μπορώντας να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες.
 Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 17’ όταν ο Κλέιτον συνδυάστηκε όμορφα με τον Μαυρία ο οποίος του πέρασε τη μπάλα με τον Βραζιλιάνο να βγαίνει τετ α τετ με τον Γκαλίνοβιτς. Το πλασέ του Βραζιλιάνου έδιωξε αρχικά ο Κροάτης πορτιέρο με το πόδι και εν συνεχεία ο Σακελαρίου πάνω στη γραμμή έδιωξε σε κόρνερ το νέο σου του Κλέιτον.
 Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και στο 21’ ο Μαυρίας διεκδίκησε μια χαμένη μπαλιά και την κέρδισε μπήκε μέσα στη περιοχή της Κέρκυρας πλάσαρε αλλά ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

 Καρποφόρησε η πίεση
 Η πίεση του Τριφυλλιού καρποφόρησε στο 24’ όταν ο Βιτόλο είδε πολύ ωραία τον Κλέιτον ο οποίος έφυγε από κανονική θέση και βγήκε τετ α τετ με τον Γκαλίνοβιτς. Ο Βραζιλιάνος τη κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Λέτο και ο άσος του Παναθηναϊκού πλάσαρε εύστοχα για το 15ο του γκολ στο πρωτάθλημα. Οι πράσινοι θα μπορούσαν να κάνουν το 2-0 στο 27’ όταν ο Ζέκα μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά πλάσαρε αλλά και πάλι ο Γκαλίνοβιτς μπλόκαρε.
 Την ίδια ώρα η Κέρκυρα δεν μπορούσε να γίνει απειλητική για την εστία του Παναθηναϊκού και η μόνη της καλή στιγμή ήταν στο 34’ όταν ο Μάρτιν μετά από κόντρες έγινε κάτοχος της μπάλας έπιασε το γυριστό αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε.
 Η τελευταία φάση για το πρώτο μέρος ήρθε στο 40’ όταν ο Σπυρόπουλος βρήκε τον Λέτο στα αριστερά αυτός γύρισε προς τον επερχόμενο Κλέιτον αλλά ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε.

 Όπως και στο πρώτο
 Όπως ακριβώς και στο πρώτο μέρος έτσι και στην έναρξη του δεύτερου ο Παναθηναϊκός μπήκε μουδιασμένος στο παιχνίδι. Έδωσε στην Κέρκυρα χώρους και για πέντε λεπτά οι «Φαίακες» πίεζαν χωρίς όμως να μπορούν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Καρνέζη. Το Τριφύλλι είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 65’ του δευτέρου μέρους κατάφερε να γίνει απειλητικό μόνο σε μια φάση. Ήταν το 56’ όταν ο Ζέκα έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά καθυστέρησε λίγο παραπάνω και δεν την γύρισε στον Λέτο με τον αμυντικό της Κέρκυρας να κόβει αρχικά την μπάλα. Εν συνεχεία ο Ζέκα έγινε και πάλι αποδέκτης της αλλά ο Γκαλίνοβιτς έκοψε την πάσα προς τον Λέτο και στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Σιμάο ο οποίος σούταρε από μακριά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η δεύτερη καλή φάση για τους πράσινους ήρθε στο 71’ όταν ο Λέτο εκτέλεσε ένα φάουλ από καλό σημείο αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Γκαλίνοβιτς.
 Στο 73’ ο Παναθηναϊκός είχε την καλύτερη του στιγμή στο δεύτερο μέρος όταν ο Ζέκα βρήκε τον Λέτο στα αριστερά αυτός μπήκε στη περιοχή την γύρισε προς τους επερχόμενους Ρούντολφ και Μαρίνο αλλά σε κενό τέρμα ο Μαρίνος δεν μπόρεσε να πλασάρει. Στη συνέχεια της φάσης μάλιστα ο Γκαλίνοβιτς βγήκε για να διώξει σε πλάγιο άουτ. Ο Βύντρα πήρε γρήγορα την μπάλα εκτέλεσε στον Βιτόλο ο οποίος προσπάθησε να κρεμάσει τον Γκαλίνοβιτς χωρίς αποτέλεσμα.
 Στο 87’ ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ όταν ο Βύντρα βρήκε με ωραία σέντρα τον Μαρίνο έκανε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο, Ζέκα (82’ Ζέκα), Μαυρίας (61’ Μαρίνος), Λέτο, Κλέιτον (68’ Ρούντολφ).

 Κέρκυρα: Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βένζελ, Γραμμόζης, Αγρίτης (60’ Καλαντζής), Γιάντσης (72΄Τσίγκας), Μαϊστόροβιτς, Οσμάν, Βερονέζι, Μάρτιν, Ιωάννου.

 Από prasinanea.

 * Ο ΟΣΦΠ για ακόμη μία φορά τραγικός, έφερε 0-0 στη Δράμα με τη Δόξα και πλέον, αν πάρουμε τα χρωστούμενα ματς, η κορυφή θα είναι ΜΟΝΟ πράσινη!!
 * Για την Α1 μπάσκετ ανδρών, ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα, παίζοντας όσο χρειάζεται τον Πανιώνιο με σκορ 89-69 στο ΟΑΚΑ και πλέον ετοιμάζεται για το... ντέρμπι κορυφής με τον εκπληκτικό Κολοσσό, στη Ρόδο αλλά και την Αρμάνι στο Μιλάνο, στην πρεμιέρα του Top 16 της Ευρωλίγκα!
 Τα δεκάλεπτα: 27-23, 50-37, 69-49, 89-69.
 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 8 (5ρ), Περπέρογλου 6, Μπατίστ 16, Λόγκαν 6, Σάτο 6, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 6 (5 α), Βουγιούκας 14, Καλάθης Ν. 2, Σμιθ 2 (6ρ), Καϊμακόγλου 7, Γιασικεβίτσιους 11 (5 α).

 Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8, Κις 9, Αθανασούλας, Στέφενσον 13, Ντίμπλερ 11, Γιάνκοβιτς 5, Καββαδάς 4, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 2, Νάντζφεϊ 14, Παραγιός 3.
 * Για την Α1 βόλεϊ ανδρών, το Τριφύλλι γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, σε ένα ματς που έπρεπε να πάρει οπωσδήποτε για να ξεφύγει από την τελευταία θέση, αλλά δυστυχώς δεν πήρε ούτε σετ και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, ενώ μπαίνουμε στο δεύτερο γύρο, ο οποίος ξεκινάει με ματς κόντρα στον Φοίνικα Σύρου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: