11/12/11

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-2, ανατροπή και μεγάλη νίκη στη Νέα Σμύρνη


 Σημαντική νίκη και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου με 2-1, επιστρέφοντας έτσι στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τον Άρη. Χωρίς μάλιστα τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο, που παρέμεινε κλινήρης στο νοσοκομείο, αλλά με το βοηθό του Πορτογάλου, Ζοσέ Γκόμες.

 Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα της ομάδας ήταν επιεικώς κακή και το γρήγορο γκολ του Σκέμπρι, μόλις στο 9' επανέφερε τις μνήμες από το ματς του «Βικελίδης», όπου οι πράσινοι είχαν δεχτεί γκολ από τον Τσέζαρεκ στο 11'. Μέχρι τη λήξη του σαρανταπενταλέπτου δεν υπήρχε η παραμικρή αντίδραση με εξαίρεση μια καλή ευκαιρία με τον Κουίνσι και φυσικά, την εμφανή αλλά ανούσια κατοχή της μπάλας. Ο Πανιώνιος με δύο ζώνες άμυνες έκλεισε καλά κάθε χώρο προς την εστία του Ελευθερόπουλου, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε καν να δημιουργήσει ευκαιρίες.

 Μια εικόνα που άλλαξε θεαματικά στο β' ημίχρονο. Κι αυτό όχι με την έννοια των φάσεων, που οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ελάχιστες, αλλά τουλάχιστον όσον αφορά την πίεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός, το διαρκές πρεσάρισμα και το ανέβασμα πολλών παικτών στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Ο Πανιώνιος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και προσπάθησε με κάποιες αντεπιθέσεις να απειλήσει τον Καπίνο, εκμεταλλευόμενος τα υπαρκτά και άλυτα για την ώρα αμυντικά προβλήματα των πρασίνων.

 Ευτυχώς το 1-1 ήρθε σχετικά γρήγορα, στο 61' όταν ο Σεμπάστιαν Λέτο κέρδισε πέναλτι από τον Κβιρκβέλια και ο ίδιος ευστόχησε από την άσπρη βούλα για την ισοφάριση, ενώ έφτασε και τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα, οδηγώντας την κούρσα του πρώτου σκόρερ.
 Η πίεση συνεχίστηκε και η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου έδειχνε ότι εύκολα ή δύσκολα θα ολοκληρωνόταν η ανατροπή. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να παίζει επιθετικά και στο 75' ο Κατσουράνης έκανε το 2-1, πλασάροντας εύστοχα από κοντά και αφού πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Ελευθερόπουλου, που όμως ίσως έβγαλε την μπάλα μέσα από το τέρμα και ίσως να έπρεπε να είχε κατοχυρωθεί ως αυτογκόλ του Τσότσαλιτς, σε μία φάση που είχε ξεκινήσει από γύρισμα του Κατσουράνη και τις κόντρες των αμυντικών του Πανιωνίου. Όπως και να 'χει, επόπτης και διαιτητής δεν είδαν την μπάλα να περνάει τη γραμμή, αλλά ευτυχώς ο Κατσούρ έτρεξε και πλάσαρε εύστοχα για να γράψει το τελικό 1-2 και να δώσει τη σημαντική νίκη στον Παναθηναϊκό.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Πανιώνιος (Απόστολος Μάντζιος): Ελευθερόπουλος (75' Σιδεράκης), Πετκάκης, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Κβιρκβέλια, Κουμόρτζι, Σάμαρης (79' Κολοβός), Ρόκας, Σκέμπρι, Γουνδουλάκης (65' Μιλοβάνοβιτς), Κούτσι.

 Παναθηναϊκός (Ζοσέ Γκόμες, βοηθός Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζέκα (91' Καραγκούνης), Κουίνσι (72' Ρούντολφ), Λέτο, Κλέιτον 81' Μαυρίας).

 * Η κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, ευτυχώς συνδυάστηκε με το ανέβασμα της ομάδας και την πολύ σπουδαία ανατροπή του σκορ. Το πλέον σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έβγαλε το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους αντιπάλους του και πλησίασε εκ νέου στην κορυφή, την οποία βέβαια θα ξανακατακτήσει, αν απλώς κερδίσει τα χρωστούμενα ματς που έχει με Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: