3/12/11

Παναθηναϊκός - Αθηναϊκός 44-73, οι απουσίες βασικών παικτριών και του κόσμου έφεραν φυσιολογικά την ήττα από τον επί τρία χρόνια αήττητο Αθηναϊκό

Οι πράσινες με πολλές απουσίες και χωρίς το μεγάλο τους όπλο τον κόσμο, κατάφεραν να κοιτάξουν για λίγο στα μάτια τον Αθηναϊκό, χάνοντας φυσιολογικά με 44-73.

 
Με τις Ντέλβα, Κοσμά, Βλάνη να είναι τραυματίες και εκτός δωδεκάδας και χωρίς τον κόσμο του, ο Παναθηναϊκός πάλεψε όσο μπορούσε κόντρα στον Αθηναϊκό, αλλά η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής… Οι πράσινες αναγκασμένες να παίξουν με πολύ κοντό σχήμα, προσπάθησαν, πάλεψαν και κατάφεραν να προηγηθούν και με 12-6 στα πρώτα λεπτά, αλλά μέχρι εκεί… Ο αήττητος εδώ και τρία χρόνια Αθηναϊκός είχε την ποιότητα να πάρει τη νίκη στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με τις πράσινες να αξίζουν πάντως συγχαρητήρια για την μάχη που έδωσαν.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τα δεκάλεπτα: 14-15, 20-29, 35-54, 44-73

Παναθηναϊκός: Πασχοπούλου, Δημητρίου 2, Μαγκλάρα 14(1), Τσακιρίδου  9, Χαβαλέ 8, Σπαθάρη 3(1), Κόνιαλη 2, Μωυσιάδη, Σλούκα 6, Χριστινάκη
Αθηναϊκός: Καλέντζου 7 , Λύμουρα, Χατζηνικολάου 14, Κοτσοπούλου 6(1), Τρέμκατζη 3(1), Χάντι 21(1), Κεχαγιά 1, Χαλικιά 5(1), Καμμένου 2, Περοστίγισκα 12,  Κυριακοπούλου 2

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Παναθηναϊκός γνωρίζοντας ότι παίζει χωρίς τις Ντέλβα, Κοσμά και Βλάνη, ξεκίνησε το ματς με αρκετά κοντό σχήμα και με προσπάθεια να πιέσει την πάσα κοντά στο καλάθι. Κάτι το κοντό σχήμα, κάτι το ότι ο Αθηναϊκός ξεκίνησε πιο μπλαζέ από ότι έπρεπε, έδωσε την ευκαιρία στις πράσινες να προηγηθούν με 12-6  στο 8’ με την Μαγκλάρα να έχει έξι πόντους. Η είσοδος της Περοστίγισκα που βλέπει τον κόσμο από τα 1,96 μ. και η πίεση σε όλο το γήπεδο που δυσκόλεψε τις παίκτριες της Σαμαντούρα έδωσαν την ευκαιρία στον Αθηναϊκό να τρέξει ένα 9-0 για να προηγηθεί με 12-15 λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.
O Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτο του καλάθι στην δεύτερη περίοδο στο 15’ με το σκορ να γίνεται 16-23, με τον Αθηναϊκό να εκμεταλλεύεται τις δύο ξένες του, Χάντι και Περοστίγισκα (σ.σ. 18 πόντους μαζί στο πρώτο ημίχρονο) και να διευρύνει την διαφορά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πρασίνων που πολεμούσαν όσο μπορούσαν.
Η διαφορά πέρασε για πρώτη φορά τους δέκα πόντους λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και πλησίασε τους 20 στο 25’ (26-44) με την Χατζηνικολάου να αγγίζει το τριπλ νταμπλ φίγκιουρ. Μαγκλάρα, Χαβαλέ και Τσακιρίδου με ατομικές προσπάθειες φρόντισαν ώστε να μην μεγαλώσει η διαφορά αλλά προσωρινά… Ένα σερί 5-0 του Παναθηναϊκού διαδέχτηκε ένα 10-2 από τον Αθηναϊκό για να γίνει το σκορ 33-54 στο 19’.
Η κούραση ήταν εμφανής στο τέταρτο δεκάλεπτο για τις πράσινες, με τον Γιώργο Ζευγώλη να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες του και την διαφορά να παραμένει κοντά στους 20 πόντους (44-61 στο 36’) και να τους ξεπερνάει μόνο στο τέλος του αγώνα όταν τα σουτ του Αθηναϊκού από την περιφέρεια βρήκαν στόχο.

 Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: