27/11/11

Εδραιώνεται στην κορυφή ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟ (3-1 τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, ήττα ΟΣΦΠ 2-0 στην Τρίπολη), τη στιγμή που ο μπασκετικός γνώρισε αναπάντεχη ήττα στην Καβάλα, 79-70

 

 Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΟΦΗ με 3-1, επέστρεψε στη κορυφή, και έδειξε σε όλους ότι φέτος δεν θα τους κάνει το χατίρι όσο και να θέλουν.


Δεκατρία λεπτά μακριά από την κορυφή έμεινε ο Παναθηναϊκός. Τυχαίο δεν νομίζω; Καθώς στο 13' λεπτό του αγώνα με τον ΟΦΗ ο Ζέκα έβαλε μπροστά τους πράσινους στο σκορ στην αναμέτρηση με τους Κρητικούς και έθετε τις βάσεις για ένα ακόμη τρίποντο.
Το οποίο ήρθε εύκολα, απλά και χωρίς όμως σε αντίθεση με τα άλλα παιχνίδια τον Παναθηναϊκό να ενθουσιάζει με την απόδοση του. Είχε μόνο κάποια ξεσπάσματα καλού ποδοσφαίρου και ωραίων συνδυασμών τα οποία ενθουσίασαν τους περίπου 30.000 φίλους των πράσινων που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.
Δυνατά από την αρχή
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο ματς με τον ΟΦΗ όπως αναμενόταν με μια αλλαγή στο αρχικό σχήμα και τον Βύντρα να παίρνει τη θέση του Μαρίνου με τους άλλους δέκα πράσινους να διατηρούνται στο αρχικό σχήμα.
Το Τριφύλλι θέλοντας να προσφέρει γκολ και θέαμα στον κόσμο του πίεσε από την αργή για ένα γκολ και έφτασε κοντά σε αυτό στο 5' όταν ο Κλέιτον βρήκε τον Ζέκα, τον έβγαλε τετ α τετ με τον Κάρολ αλλά ο Πορτογάλος σούταρε έξω.
Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, η οποία καρποφόρησε στο 13' όταν ο Κατσουράνης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Ζέκα πήρε αρχικά τη κεφαλιά με τον Κάρολ να λέει όχι αλλά στην επαναφορά ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ.
Στο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα μόνο καλό σουτ το οποίο έδιωξε εύκολα σε κόρνερ ο Καπίνο. Άλλωστε οι παίκτες του Αναστόπουλου είχαν το νου τους μόνο στην αμυντική διάταξη καθώς παρατάχθηκαν με διπλή ζώνη άμυνας.
Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός διατήρησε την υπεροχή και με πολύ καλή κυκλοφορία έφτανε μέχρι έξω από τη περιοχή του Κάρολ χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά. Για αυτό και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν υπήρξε άλλη μεγάλη φάση εκατέρωθεν.
Γκολ με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο
Ο Φερέιρα ζήτησε από τους παίκτες του στην ανάπαυλα να καθαρίσουν το παιχνίδι βάζοντας και άλλα γκολ και αυτοί έκαναν πράξη τις οδηγίες τους με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος. Στη πρώτη επίθεση των πράσινων ο Λέτο έκανε το σουτ ο Κάρολ έδιωξε σε κόρνερ. Κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Αργεντινός για να έρθει ο Κλέιτον από τη μικρή περιοχή και με πλασέ να κάνει το 2-0. Ο Βραζιλιάνος πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του χορεύοντας για μια ακόμη φορά μαζί με τους συμπαίκτες του Ζέκα, Κουίνσι και Λέτο έχοντας ετοιμάσει αυτή τη φορά μια άλλη χωρογραφία.
Ο Παναθηναϊκός έδειξε να καθαρίζει το παιχνίδι αλλά στο 58' ο ΟΦΗ μείωσε καθώς ο Καπίνο έκανε το πέναλτι, βγήκε πλάγια από την εστία του και ανέτρεψε τον αντίπαλο του. Την εσχάτη των ποινών ανάλαβε ο Καλάιτζιτς ο οποίος νίκησε τον 18χρονο πορτιέρο και μείωσε προσωρινά.
Ζήτησαν και άλλο γκολ
Οι πράσινοι δεν επηρεάστηκαν από τη μείωση του σκορ και αναζήτησαν ένα ακόμη γκολ για να δώσουν ένα πιο πανηγυρικό χαρακτήρα στη νίκη τους. Στο 65' ο Κλέιτον έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ το οποίο απέκρουσε ασθενώς ο Κάρολ με τον Λέτο να έρχεται από κοντά και να σουτάρει δυνατά αλλά έξω.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φερέιρα έκανε αλλαγή τον Βραζιλιάνο περνώντας στη θέση του τον Μαυρία. Μάλιστα ο νεαρός άσος με μια δικιά του προσπάθεια κέρδισε το πέναλτι στο 75'. Πέναλτι το οποίο διαμόρφωσε σε γκολ ο Λέτο με άπιαστη εκτέλεση και με τον Αργεντινό να φτάνει τα 11 γκολ σε εννιά παιχνίδια.
Ντεμπούτο Φουρλάνου
Μετά το 3-1 στο 75' το παιχνίδι ουσιαστικά απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και έδωσε την ευκαιρία σον Ζεσουάλδο Φερέιρα να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Σπύρο Φουρλάνο. Ο νεαρός άσος έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα και σίγουρα τα πέντε λεπτά που έπαιξε θα του φανούν χρήσιμα ενόψει της καριέρας του. Στις καθυστερήσεις οι πράσινοι έχασαν με τον Κουίνσι μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 4-1 αλλά ο Γκανέζος ενώ έκανε μεγάλη κούρσα και τρίπλα σούταρε πάνω στον Κάρολ.
Από τους κορυφαίους του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση ήταν ο Ζέκα και ο Κουίνσι ενώ σε μεγάλα κέφια ήταν και ο Κλέτον. Πολύ καλός και ο Κατσουράνης με όμορφες κάθετες πάσες ενώ η αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν αντιμετώπισε προβλήματα.
Το νου σου Ζαχαριάδη  
Στο ντεμπούτο του σε ματς του Παναθηναϊκού ο Ζαχαριάδης δεν μας τα είπε καλά. Αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα, φάουλ που δεν ήταν κατά του Τριφυλλιού και ένα πέναλτι πολύ αυστηρό. Ας ελπίσουμε να ήταν απλά τυχαίο.

 Από prasinanea


Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη στην Καβάλα, καθώς το τελικό 79-70 έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ.
Μακριά από τον καλό του εαυτό παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρηση με την Καβάλα. Βρέθηκε να προηγείται (7-14 στο 5’50’’ και 7-16 στο 6’40’), αλλά κάπου εκεί άρχισε να χάνει το ρυθμό του. Οι γηπεδούχοι πήγαν πιο δυνατά στο ριμπάουντ, κέρδισαν πολλές μάχες στη ρακέτα, παράλληλα ήταν εύστοχοι στα σουτ τριών πόντων με αποτέλεσμα να κάνουν ένα 11-0, διαμορφώνοντας το 18-16 (9’50’’). Σε ένα σκηνικό του οποίου η επανάληψη στήθηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο: Ο Παναθηναϊκό προηγήθηκε 21-24 (13’) και 24-27 (15’) βρίσκοντας ισορροπία και πιέζοντας για το κλέψιμο στην άμυνα, αλλά ένα 11-1 οδήγησε στο 35-28 (16’50’’). Η Καβάλα έφτασε και στο +10 (40-30 στο 18’53’’ και 42-32 στο 19’10’’), πριν το ημίχρονο κλείσει 42-34.
Ο Πάσαλιτς συνέχισε να ευστοχεί πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων για να οδηγήσει την ομάδα του στο +13 (47-34, 21’). Ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να κυνηγάει στο σκορ, αναζητώντας ρυθμό και λύσεις, έχοντας απέναντί του μια ομάδα που έφτασε το 53% στα τρίποντα με τη συμπλήρωση τριών δεκαλέπτων (10/19), και ταυτόχρονα είχε την υπεροχή στα ριμπάουντ (26-17). Μείωσε στους τέσσερις πόντους (55-51, 25’), αλλά στο 30’ το ταμπλό έγραφε 60-53. Κάθε φορά που οι «πράσινοι» μείωναν, η Καβάλα έδειχνε να έχει την απάντηση μέσα από το δίπτυχο ριμπάουντ-τρίποντο, φτάνοντας στο +9 (67-58, 32’). Ο Σμιθ ήταν μια μόνιμη απειλή στην επίθεση, αλλά στην άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι έβρισκαν τις λύσεις που ήθελαν. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προσπαθούσε να βρει λύσεις, φτάνοντας να χρησιμοποιήσει ως δίδυμο ψηλών τους Καϊμακόγλου – Σμιθ (70-61, 35’). Ο πρώτος με «γκολ-φάουλ» μείωσε σε 70-64 (36’), αλλά η Καβάλα έφτασε και πάλι στο +8 (72-64, 37’) και ο Πάσαλιτς διαμόρφωσε το 75-64 (38’). Ο Διαμαντίδης έκανε το 75-66 (38’10’’), ο Σμιθ το 75-68 (38’27’’), αλλά η αντεπίθεση δεν είχε διάρκεια με αποτέλεσμα η Καβάλα να πάρει τη νίκη με 79-70. Και με το εντυπωσιακό 12/23 (52%) στα τρίποντα, απέναντι στο 4/20 των «πράσινων», διατηρώντας ως το τέλος και την υπεροχή στα ριμπάουντ (36-25).

 Τα δεκάλεπτα: 18-16, 42-34, 60-53, 79-70

 Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς 19, Αγγελόπουλος 8, Τέιλορ 22, Στεφανίδης 5, Καραθανάσης 3, Γεωργάκης, Κοστόφ 4, Καραποστόλου 6, Σίμτσακ 2, Ο’Μπράιαντ 10

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 5, Μπατίστ 3, Λόγκαν 6, Σάτο 8, Διαμαντίδης 6, Βουγιούκας 5, Καλάθης Ν. 12, Σμιθ 17, Καϊμακόγλου 4, Γιασικεβίτσιους 4
*Ο Διαμαντίδης με τους δύο πόντους που σημείωσε πέρασε 13ος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ φτάνοντας τους 3174 πόντους.
*Ο Μάικ Μπατίστ ξεπέρασε τα 200 κλεψίματα στην καριέρα του στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ (202).

 Από paobc                                                          

 * Εύκολη νίκη στο ποδόσφαιρο, το σερί μεγαλώνει και η κορυφή εδραιώνεται μετά και την ήττα του αστείου Ολυμπιακού από τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0. Σε ακόμη ένα ματς δε δεχτήκαμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Λέτο επέστρεψε στα γκολ, έστω κι αν δε βρέθηκε σε καλή μέρα και σκόραρε με πέναλτι. Με δύο σερί «διπλά» σε «Βικελίδης» και Νέα Σμύρνη θα κάνουμε πλέον ξεκάθαρο ΑΛΜΑ τίτλου. Πρωτάθλημα θα πάρουμε όλους θα τους τρελάνουμε!!!

 * Στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός, για να ηττηθεί σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος, πρέπει να βρεθεί σε πάρα πολύ κακή μέρα, κάτι που λογικά συνέβη στην Καβάλα. Δεν έχω εικόνα του ματς, αφού ήμουν στο Στάδιο, αλλά ο Ζοτς, που χαρακτήρισε «χρήσιμη» την ήττα, μας τα κάνει κάθε χρόνο αυτά, όπου συνηθίζει να κάνει την ήττα-γούρι. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση είναι άσχημο να χάνεις από ομάδες μικρότερης δυναμικής, αλλά τί να κάνουμε: In Zots we trust!

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλά μιλάμε έβλεπα τους γαύρους στην δουλειά απόψε και γέλαγα. (Δούλευα νύχτα)
Ασε που έβγαλα το μπράτσο να φαίνεται το τατού μου (τριφυλλάκι εννοείτε). Πολύ γέλιο λέμε

Mike είπε...

Εγω δεν το ειδα το ματς, αλλα αρκουσε το αποτελεσμα για να ριξω γελια, χαχα!
Κορυφη μεχρι τελους τωρα, αυτο ειναι το ζητουμενο!

tzonakos είπε...

Για το ποδόσφαιρο, εχω να πω, μακάρι να εχει διάρκεια αυτο που βλέπουμε ως τωρα, να ειναι υγιείς τα παιδιά μην εχουμε τίποτα τραυματισμούς.
Για το μπάσκετ, πιστευω οτι έχασαν καθαρά απο κούραση και τίποτα άλλο.
Πόσο να αντέξουν ;
Θα συνέλθουν όμως, δεν πειράζει.

Mike είπε...

Για το ποδοσφαιρο συμφωνω, για το μπασκετ επισης, αλλα σε μικροτερο βαθμο. Σιγουρα μετρησε (λιγο) η κουραση και σιγουρα μετρησαν (ακομη λιγοτερο) οι απουσιες, αλλα ο ιδιος ο Ομπραντοβιτς τονισε οτι "τα περι κουρασης ειναι αστεια".. Τεσπα, ειναι μια χαζη ηττα, που ομως δε στοιχιζει στην ουσια, οποτε...